ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

Νέος Αρμαγεδδών προέκυψε στην χώρα μας μετά και το νέο διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 περί γενικού εγκλεισμού της ελληνικής κοινωνίας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και από εκεί και μετά βλέποντας και κάνοντας από τους νεόκοπους μάγους της πολιτικής… Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης λοιπόν, αναγγέλθηκε ο οριστικός θάνατος της επιχειρηματικότητας, του μικρομεσαίου, του μεροκαματιάρη. Όπως δε δηλώνει ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς:

“Το 3ο lockdown είναι η απόλυτη καταστροφή για την οικονομία. Καταστρέφονται οι κλάδοι της εστίασης και του λιανικού εμπορίου, αλλά και άλλων κλάδων”!

Αλλά το νέο lockdown επιβάλλει “αργό και σίγουρο θάνατο” στους νέους μας, αφού δεν υφίσταται εκπαίδευση, αδυνατεί επί μήνες να λειτουργήσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, τους απαγορεύονται οι κοινωνικές επαφές, όπως και σε όλο τον ελληνικό λαό. Στο απαγορευτικό οι συγγενείς, οι φίλοι, η διασκέδαση και τα ψυχοφάρμακα να είναι προ των πυλών.

Απαγορεύεται επίσης διά ροπάλου, η εκπλήρωση της θρησκευτικής ανάγκης αλλά και του χρέους των Ελλήνων στην πίστη τους, αφού πάλι οι εκκλησιές μας μπήκαν στο κυβερνητικό στόχαστρο.


Αμετανόητος και θρασύς Πρωθυπουργός…


Ωστόσο στα τέλη του Νοεμβρίου 2020 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, προφανώς κάνοντας κατάχρηση της Εξουσίας, βρέθηκαν στην Πάρνηθα κάνοντας εκείνος ποδήλατο χωρίς καμιά υγειονομική προφύλαξη, αφού περιστοιχιζόταν από πολλούς φίλους που διασκέδαζαν την παρουσία τους με τον Πρωθυπουργό (το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν) και εκείνη παίρνοντας ξένοιαστα και ανέμελα μαθήματα Motocross σε μηχανή μεγάλου κυβισμού!

Στη συνέχεια βέβαια, εντελώς άστοχα το Μαξίμου προσπάθησε να δικαιολογήσει αυτές τις βόλτες του Πρωθυπουργικού ζευγαριού, αλλά στον λαό έμεινε η εντύπωση, πως “άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας”! Ή αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης: “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν κρατούσες”!

Αλλά το πάθημα δεν έγινε μάθημα, αφού η Εξουσία τρελαίνει και σε κάνει αλαζόνα. Το ίδιο συνέβη και με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφού το ταξίδι της αυτοψίας στο κέντρο εμβολιασμού των κατοίκων στην Ικαρία κατά του COVID-19 εξελίχθηκε σε πολιτικό “Βατερλό” για τον ίδιο και την κυβέρνησή του! Το “τραπέζωμα” χωρίς καμιά υγειονομική προφύλαξη εξέθεσε ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό!

Κι ας προσπάθησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, από την παντελή έλλειψη της Αστυνομίας προκειμένου να εφαρμόσει το Νόμο, που εντελώς αναίσθητα εφαρμόζεται μόνο σε πολίτες – κυρίως - της τρίτης ηλικίας.

Κι ας προσπάθησε ο Πρωθυπουργός να αλλάξει την ολέθρια εικόνα της Ικαρίας, που τον πλήττει ανεπανόρθωτα, αναγνωρίζοντας πως αυτή η εικόνα πλήγωσε τους πολίτες και υποσχόμενος ότι δεν θα επαναληφθεί!

Αλλά αλήθεια, ποιος τον πιστεύει;

Πάντως αυτό το κορωνοπάρτι ξύπνησε από το λήθαργό του τον ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας 54 Βουλευτές του με επικεφαλής την Γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος ερώτηση για τα παραστρατήματα του Πρωθυπουργού!

Αλλά ο κατήφορος της Εξουσίας δεν έχει τελειωμό, αφού είδε το φως της δημοσιότητας προσπάθεια της κρατικής τηλεόρασης να “φιμώσει” τελείως το γεγονός της Ικαρίας!

Όταν στην αίθουσα παραγωγής της ΕΡΤ τοιχοκολλήθηκε ανακοίνωση για να μην προβληθούν φωτογραφίες και βίντεο από το μέγα φαγοπότι στην βεράντα του σπιτιού του βουλευτή της ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη!

Casus belli αυτοί, αύξηση των 6 ν.μ. στα 12 στο Αιγαίο…Αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ επικίνδυνη και για τα εθνικά θέματα, αφού κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί την πολιτική του κατευνασμού και την σφοδρή επιθυμία της περί προσέγγισης της Τουρκίας (διερευνητικές συζητήσεις τις λένε), όταν η Τουρκία σε καθημερινή βάση διακηρύσσει το δόγμα της “Γαλάζιας Πατρίδας”, όταν στεντόρεια επιμένει στο casus belli (αφορμή πολέμου) στην πιθανή αύξηση των ναυτικών μας μιλίων από τα 6 στα 12 στο Αιγαίο Πέλαγος!

Μια άτολμη λοιπόν κυβέρνηση, κυριευμένη από την πολιτική κατευνασμού και ηττοπάθειας προς την Τουρκία, κατ΄ εκπλήρωση της πολιτικής που υπαγορεύεται από το ΕΛΙΑΜΕΠ! Ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι αντίθετες φωνές επιστημόνων που εκφράζουν μια άλλη πιο επιθετική πολιτική στα εθνικά μας ζητήματα!

Όπως τελευταία διάβαζα ένα άρθρο το κ. Πέτρου Μηλιαράκη, ο οποίος δικηγορεί στα Ανώτατα Ακυρωτικά Δικαστήρια της Ελλάδας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου (ECHR και GC-EU) και ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Στις διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας και στις προδήλως εξωνομικές θέσεις των αξιωματούχων της Άγκυρας, με τάση σε “όποιο” τραπέζι, “όποτε” προκύψει, των “όποιων” διαπραγματεύσεων, να θέτει ζητήματα διαρκώς αυξανόμενα, η Ελλάδα θα πρέπει να αντιτάξει αντί πολλών το ζήτημα και μόνο ότι για το αδιάσπαστο της επικράτειάς της είναι μικτό αρχιπελαγικό κράτος.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αξιοποιηθεί η απόφαση του Μόνιμου Διαιτητικού Δικαστηρίου με έδρα τις Κάτω Χώρες (Permanent Court of Arbitration - PCA) επί της από 22 Ιανουαρίου 2013 προσφυγής των Φιλιππίνων κατά της Κίνας, που αφορά στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (στο εξής: Δίκαιο της Θάλασσας). Αναφέρομαι στην απόφαση “The Republic of Philippines v. The People’s Republic of China”, με Case Number: 2013-9, της 12ης/7/2016, με πρόεδρο τον Thomas A. Mensah.

Για πρώτη φορά ένα ad hoc Δικαστήριο ερμήνευσε το άρθρο 121 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας του Μantego Bay της Ιαμαϊκής του 1982. Το Δικαστήριο εκείνο δέχτηκε ως απόλυτο κανόνα του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου ότι όλοι οι γεωγραφικοί σχηματισμοί (ασχέτως του εάν χαρακτηριστούν νησιά ή βράχοι και ασχέτως του μεγέθους αυτών) έχουν υποχρεωτικώς χωρικά ύδατα έκτασης 12 μιλίων. Αυτό επιβεβαιώνει ότι το ζήτημα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο πέραν των 6 μιλίων, στα 12 μίλια, αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας. Με χωρικά ύδατα 12 μιλίων, το 72% των θαλάσσιων περιοχών του Αιγαίου περιέρχεται κυριαρχικώς στην Ελλάδα και το 8,5% στην Τουρκία. Το 19,5%, δε, που απομένει προς οριοθέτηση, μπορεί να διευθετηθεί. Η παραδοχή δε αυτή του PCA εκθέτει διεθνώς την Τουρκία με το “περίφημο” casus belli, όποτε η Ελλάδα εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο!..»!Η πολυπολιτισμικότητα του Πρωθυπουργού, αλλάζει τον πληθυσμιακό χάρτη της Ελλάδος…Αλλά αυτή η κυβέρνηση είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί είναι αδιανόητο να μην μπορεί να αντιληφθεί, ότι Γερμανία και Τουρκία επιζητούν την πληθυσμιακή αλλοίωση των Ελλήνων με χιλιάδες παράνομους μετανάστες που συνεχώς στέλνουν στην χώρα μας, χωρίς την παραμικρή αντίσταση από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Με τελευταίο παράδειγμα τον εποικισμό του Έβρου με παράνομους μετανάστες από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη! Τον οποίο οι Εβρίτες υποδέχτηκαν στην Ορεστιάδα με δυναμισμό, διατρανώνοντας σε αυτόν και την κυβέρνηση, πως δεν θα δεχτούν δημιουργία νέας δομής στην περιοχή τους!

Ωστόσο, ο χειρότερος ίσως Υπουργός της σημερινής κυβέρνησης, αφού πρώτα προπηλακίστηκε από τις χιλιάδες συγκεντρωμένους πολίτες του Έβρου για το εθνικό έγκλημα που πάει να στήσει σε αυτήν την υπερευαίσθητη περιοχή της Πατρίδος μας και σύμφωνα με καταγγελία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυρμπάκη, είπε με θρασύτητα και περίσσια ανευθυνότητα, πως:

“Μπορώ και 10.000 αλλοδαπούς να φέρω και θα το κάνω”!

Αυτή η ξεδιάντροπή στάση του κ. Μηταράκη, η οποία στηρίζεται και κατευθύνεται από τον Πρωθυπουργό, έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία στο στρατόπεδο της κυβέρνησης!

Η οποία γίνεται δέκτης πολλών ηχηρών παρεμβάσεων προς τον Πρωθυπουργό, για την καρατόμηση του κ. Μηταράκη, όπως επί παραδείγματι της πολιτευτή της ΝΔ Έβρου Χρυσής Μπαχαρίδιου!

Αλλά τι τα θες, τι τα γυρεύεις, όσο κακή και επικίνδυνη να είναι αυτή η κυβέρνηση, παίζει μπάλα μόνη της! Αφού Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν υπάρχει, χαμένη μέσα στην εσωστρέφειά της και στην ιδεολογική μετάλλαξη του αρχηγού της Αλέξη Τσίπρα!

Λόγω και της ανυπαρξίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, στο οποίο οι μισοί αμφισβητούν την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τον νέο Πρόεδρο Ανδρέα Λοβέρδο του πάλαι ποτέ δημοφιλούς Κινήματος, χαμένοι ακόμη στην ανάγνωση των μηνυμάτων του Ανδρέα Παπανδρέου!

Μη έχοντας καμιά ενόχληση από τον πατριωτικό χώρο, τον οποίον βέβαια και δεν εκφράζει το κόμμα “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”. Αφού είναι ένα καθ΄ ολοκληρία αρχηγικό κόμμα, όπως ήταν ο “ΛΑΟΣ –Γιώργος Καρατζαφέρης” και οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες – Πάνος Καμμένος” και επιζητά τις χαμηλές πτήσεις του 3-4% του εκλογικού σώματος!

Βέβαια ας μην πούμε απολύτως τίποτε για την πολιτική ανυπαρξία του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25!Δέσμιος των Βαρόνων των ΜΜΕ, αλλά απέναντι στο οικογενειακό του περιβάλλον ο Πρωθυπουργός…Όμως παρ΄ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αξιόπιστο πολιτικό αντίπαλο να τον ανατρέψει αμφισβητώντας τον, εν τούτοις βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση! Αφού ο Πρωθυπουργός είναι δέσμιος των Βαρόνων των Media και δεν γνωρίζει πως μπορεί να ξεφύγει από αυτό το σφιχταγκάλιασμα!

Θυμηθείτε τι ακριβώς ακολούθησε της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στην προ δυο εβδομάδων “Καθημερινή της Κυριακής” του Ομίλου Γιάννη Αλαφούζου, όπως γλαφυρότατα παρουσίασε η “εφημερίδα των Συντακτών” (25/1/2021):

«Σύμφωνα με τα “Παραπολιτικά” ο – ας πούμε – ύποπτος ρόλος της “Καθημερινής” και ιδίως του “δυσαρεστημένου” διευθυντή της.

“Η κατά τ’ άλλα παραταξιακή εφημερίδα που αρχικώς λανσαριζόταν ως η αποτύπωση στον χώρο των ΜΜΕ του κυβερνητικού προφίλ, το οποίο επιθυμούσε να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, έγινε το όχημα για την προσπάθεια δημιουργίας εσωστρέφειας στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος”, γράφει θεωρώντας πως οι “στοχεύσεις τέτοιων ενεργειών” του Αλέξη Παπαχελά (αλλά και του κ. Σαμαρά) “καθίστανται απολύτως σαφείς” με τον διευθυντή της εφημερίδας να έχει βαλθεί “να επιβεβαιώσει τους μύθους που τον συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια”.

Σημειώνει μάλιστα ότι υπάρχουν “στελέχη προερχόμενα από τους κόλπους του μαγαζιού των Αλαφούζων που έχουν λάβει κομβικά επικοινωνιακά πόστα στην κυβέρνηση, όπως η Αριστοτελία Πελώνη, που είναι αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, ο Δημήτρης Γιαννίρης, ο οποίος είναι δίπλα στον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, αλλά και μια σειρά δημοσιογράφους που θητεύουν σε υπουργικά γραφεία”.

Και εξηγεί γιατί κατά τη γνώμη του ο Αλέξης Παπαχελάς είναι δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση:

“Η ηγεσία της κυβέρνησης αρνήθηκε να δώσει στον Αλέξη Παπαχελά την δυνατότητα να επικαλείται επίσημα ή ανεπίσημα τους διαύλους επικοινωνίας του με την κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα δημοσιογραφικά του ενδιαφέροντα, είτε στο πολιτικό, είτε στο επιχειρηματικό, είτε στο διεθνές ρεπορτάζ”.

Ως εκ τούτου λοιπόν:

“Μετά τα σύννεφα που δημιουργήθηκαν στις σχέσεις των δύο πλευρών εξαιτίας της απογοήτευσης του διευθυντή της Καθημερινής για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να “συγκυβερνήσει” – σε επίπεδο δημοσιογραφικών αποκαλύψεων πάντα – με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίστηκε ως από μηχανής Θεός ο Μεσσήνιος πολιτικός για να βγάλει όλα όσα είχε μέσα του τα τελευταία χρόνια”.»!


Και ω του θαύματος λίγες ημέρες μετά, με αφορμή το νέο lockdown που επέβαλε ο Πρωθυπουργός, θεώρησε περισσότερο χρήσιμο για τον ίδιο να δώσει συνέντευξη στον ΣΚΑΙ του Γιάννη Αλαφούζου, Όπου άνοιξε τα πολιτικά του χαρτιά! Και πού νομίζετε ότι έδωσε αυτήν την συνέντευξη; Μα στον Αλέξη Παπαχελά! Όμως δεν είναι αυτή η μόνη είδηση! Η άλλη είναι, ο αποκλεισμός από το Μαξίμου της Σίας Κοσιώνη από τη συνέντευξη, η οποία επιμελείται και παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και η οποία είναι σύζυγος του Δημάρχου της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιού του Πρωθυπουργού και γιου της Ντόρας Μπακογιάννη! Και όπως μαθαίνουμε υπήρξε αντίδραση από το περιβάλλον της δημοσιογράφου και η οποία θα έχει ενδεχομένως ηχηρότατη συνέχεια!!