Τρίτη, Φεβρουαρίου 23

Χρειαζόμαστε Νέα Πρωτεύουσα. Μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ Πρωτεύουσα.


ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Έψαξα παντού στον χάρτη και στην γεωγραφία. Και διαπίστωσα πώς πράγματι, δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη κράτος με ενάμισι αστικό κέντρο, η πρωτεύουσα δε να έχει τον μισό πληθυσμό της χώρας, τις 10 από τις 16 ομάδες ποδοσφαίρου, τις μισές μητροπόλεις της εκκλησίας κ.λ.π.

Χρειαζόμαστε την  δημιουργία μίας ολοκαίνουριας πρωτεύουσας λίγων εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων και θα μπορούσε να συζητηθεί, που σε συνδυασμό με σοβαρή αποκέντρωση θα άλλαζε την υπάρχουσα κατάσταση. Ειδικά τα ορεινά χωριά θα μπορούσαν να ξαναγίνουν τόπος μόνιμης κατοικίας.

Τα ορεινά χωριά ειδικότερα θα μπορούσαν να έχουν και άλλες λειτουργίες (τουριστική, κτηνοτροφική κλπ)...η ιδέα της νέας πρωτεύουσας είναι πολύ ενδιαφέρουσα...το κάνει η Αίγυπτος τώρα...Δυστυχώς έτσι είναι...χρειάζεται ξήλωμα και στήσιμο από την αρχή το ελληνικό κράτος και οι θεσμοί...και ριζική αλλαγή νοοτροπιών και πολιτικής κουλτούρας..από τα καθημερινά μέχρι την λεγόμενη "υψηλή στρατηγική"...Όλες οι πόλεις μεσαίου μεγέθους όπως η Λαμία, τα Γιαννίνα, το Άργος, η Ξάνθη κ.λπ. πρέπει να ενισχυθούν και να μειωθεί ο πληθυσμός της Αθήνας. Μια Αθήνα που πλέον δεν εξυπηρετεί τον θεσμό της Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους.

Στην Αθήνα υπάρχουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες. Δείτε για παράδειγμα τον «Οργανισμό Βάμβακος», που όταν κάποιος υπουργός τόλμησε να πει πώς πρέπει να πάει στην Λάρισα, εκεί που βγαίνει και το βαμβάκι, ξεσηκώθηκαν οι συνδικαλιστές δημοσιο-υπάλληλοι και τον κράτησαν τελικά στην Αθήνα, για να εξυπηρετήσουν τους… βαμβακοπαραγωγούς της Λεωφόρου Συγγρού!!!  Για να υπάρξει αστική ανάπτυξη, άρα αύξηση της παραγωγής, μείωση της ανεργίας, αύξηση των γεννήσεων, αύξηση των στρατευσίμων και των μαθητών, πρόοδος στην έρευνα και την τεχνολογία, πρόοδος του Έθνους και του κράτους, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν νέα αστικά κέντρα. Και για να δημιουργηθούν αυτά τα κέντρα είναι απολύτως απαραίτητη η δημιουργία νέας πρωτεύουσας.

Η Αθήνα είναι πλέον μια κακόγουστη, άσχημη ανθελληνική και βρωμερή πόλη. Είναι μια πόλη από το μέλλον, όπου οι άνθρωποι μεταβάλλονται τεχνητά σε υβρίδια με τα ψυχολογικά πειράματα που γίνονται σε βάρος τους και τα δηλητήρια που τρώνε και αναπνέουν. Είναι μια πόλη όπου γίνεται πείραμα δημιουργίας ανθρώπων υβριδίων, που θα κατοικούν την Ελλάδα στο μέλλον. Είναι εν κατακλείδι, μια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ πόλη.

Χρειάζεται η στρατηγικού σημείου διοίκησης και κάλυψης του ελληνικού χώρου, το οποίο δεν είναι πλέον η Αθήνα, αλλά κάποια πόλη μεταξύ της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Μιας πόλης που θα είναι πιο κοντά στα ευαίσθητα εθνικά σύνορα, στον ευαίσθητο εθνικά Έλληνα και θα αισθάνεται τον παλμό του έθνους, του αγρότη, του φτωχού, του παραγωγού, του αδικούμενου…και όχι του Κωλονακίου! Η μεταφορά της πρωτεύουσας ίσως είναι η σημαντικότερη κίνηση αναδιάρθρωσης και επαναδημιουργίας του ελληνικού κράτους, που θα ενείχε την ελπίδα της επιβίωσής του.

Υ.Γ Σκεφτείτε όμως πως θα άλλαζε τις δυναμικές σε όλη την χώρα και πόσο θα βελτίωνε ακόμα και την ίδια την Αθήνα. Αν και όπως μου λέει ο Φώντας..." Ποιο εύκολα θα συγχωνευθούν ΠΑΟΚ Άρης Ηρακλής παρά αυτό".



Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΛΥΚ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΕΡΑΙΑΣ .

Έψαξα παντού στον χάρτη και στην γεωγραφία. Και διαπίστωσα πώς πράγματι, δεν υπάρχει αλλού στην Ευρώπη κράτος με ενάμισι αστικό κέντρο, η πρωτεύουσα δε να έχει τον μισό πληθυσμό της χώρας.

ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΩ . ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΔΙΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΠΛΥΘΗΣΜΙΑΚΗ .

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΝΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .


ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΖΩ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΦΧΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΟΙ ΙΣΣΟΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΗΣΕΣ .

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ.


χρηστος

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Χρήστο...χρειαζόμαστε επειγόντως καινούργιους θεσμούς,καινούργιο ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ,και καινούργιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος, και για το καινούργιο αυτό κράτος πρέπει να έχουμε και ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ πρωτεύουσα.!

kakos04 είπε...

Καλημέρα σε όλους , το άρθρο αυτό κράτα το στην κορυφή της δεξιάς λίστας λίγο . Λέει πολλές αλήθειες και εξαιρετική ιδέα. Όσοι έχουμε ζήσει στην Αθήνα για λίγο και έχουμε εκεί φίλους και συγγενείς που παραμένουν διαπιστώνουμε αυτό που λες , ότι έχει μεταλλαγμένο πληθυσμό σε σχέση με την συμπεριφορά της υπόλοιπης Ελλάδας . Όσο παραμένει κάποιος στην Αθήνα χάνει (η πλειοψηφία) το φιλότιμο κτλ , το να δίνει χωρίς αντίκρυσμα , την έννοια του κερνάω γιατί το νιώθω , χάνουν την επαφή με την φύση και την δουλειά που πηγάζει από εκεί , η επαφή με την φύση είναι για αυτούς μόνο βόλτα για περπάτημα . Και κατόπιν ξεκινούν όλες οι στρεβλώσεις από εκεί , αισθητικά , οικονομικά , εθνικά κτλ , σε μια γενιά κοιτάζουν οι περισσότεροι την πάρτη τους . Ισχυρή αποκέντρωση θέλει για να απογαλακτιστούν τα πάντα. Για τα ορεινά συμφωνώ με μια προϋπόθεση να γίνουν σοβαροί δρόμοι και τούνελ , και όχι το χάλι σαν αυτό που έχουμε στην Κρήτη παράδειγμα και με τόσους τουρίστες . Στον Λέντα πχ υπάρχει μόνο ο δρόμος επί χούντας . Ένα θα πω έγραψες .

Μπάμπης είπε...

Να αγιάσει το χέρι που έγραψε το άρθρο.Οι Έλληνες πάντα είχαν
καλές σχέσεις με τους τόπους καταγωγής τους.Ολο επισκέπτονται τα χωριά τους και τα νοσταλγούν.
Τους μάντρωσαν στις πόλεις και
τώρα αρχίζει η πείνα.Η ζωή στα
χωριά κυλά πιο ήρεμα,πιο ανθρώπινα.Δεν συμφέρει όμως τους πωλητικούς, καί τό σύστημα.Ετσι ελέγχονται πιο εύκολα.
Στα χωριά θα πρέπει να παράγουν προϊόντα,να δουλεύουν για να ζουν, και όχι κοπανιστό αέρα.
Κάποιοι γραφικοί, που επιμένουν να επιχειρούν στα χωριά τους δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια γιατί οι γυναίκες ψάχνουν την τύχη τους και να κάνουν καριέρα
ως Bar women και delivery στην πόλη.Δεν θέλουν να είναι αφεντικά και να ζουν σε χωριά.Ολοι θέλουν την πόλη να κάθονται και να καταναλώνουν τα προϊόντα που παράγονται στην Κίνα.Αυτο δεν μπορεί να είναι το
μέλλον για ένα κράτος που σέβεται τους πολίτες του.
Ελπίζω να βρεθούν άξιοι και φωτισμένοι ηγέτες να δρομολογήσουν τις αλλαγές αυτές.
Αυτούς τους ανθρώπους όμως θα πρέπει να τους επιλέξουμε εμείς.
Εμείς πρέπει να δούμε τη λύση και να δώσουμε την δύναμη σέ αυτούς που πρέπει.





https://zeys-elaynon.blogspot.com/2021/02/blog-post_604.html?showComment=1613825467953#c3680641994808972673

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .