ΝΑΤΟΣ Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!! Η επιστολή της Jumbo σε εργαζoμένους της που προκάλεσε αντιδράσεις – Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

720_763753_148f597ee9-a1099329ef87b8e7

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί για επιστολή της εταιρείας Jumbo προς τους εργαζομένους της. Σύμφωνα με την επιστολή που δημοσιοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η διοίκηση της εταιρείας πριν από την ανακοίνωση του σκληρού lockdown στην Αττική, καλούσε τους εργαζόμενους να επιλέξουν αυθημερόν αν επιθυμούν να λάβουν κανονική άδεια ή να τεθεί η σύμβασή τους σε καθεστώς αναστολής.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, η επιστολή ανέφερε ότι “σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία ισχύουν από 6.2.2021, όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στην περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης δύνανται να λειτουργούν μόνον με τη μέθοδο του click away. Ως εκ τούτου, η εταιρεία αποφάσισε να μην λειτουργήσουν τα καταστήματά της στις συγκεκριμένες περιοχές”.

“Κατόπιν των νέων δεδομένων, παρέχουμε στο προσωπικό μας το ευεργέτημα να επιλέξει, αντί να τεθούν οι συμβάσεις σε καθεστώς αναστολής, να λάβει μέρος της κανονικής του άδειας, λαμβάνοντας παράλληλα κα τις αντίστοιχες πλήρης αποδοχές. Σε διαφορετική περίπτωση, ακολουθώντας τα νέα μέτρα, οι συμβάσεις εργασίας θα τεθούν σε αναστολή.

Παρακαλούμε όμως μας γνωστοποιήσετε αυθημερόν από την ημερομηνία λήψης της παρούσας εάν επιθυμείτε να λάβετε κανονική άδεια ή να τεθεί ή σύμβασή σας σε καθεστώς αναστολής”, σημείωνε.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες που δημοσιοποίησε:

763753_756273d93e-8a3f8e3d574f4bb5 763753_61f2c358ea-af495ff437d64f6d

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
“Η γνωστή για το θράσος της εργοδοσία των JUMBO για άλλη μια φορά εκβιάζει ωμά τους χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτήν, αποκαλώντας μάλιστα τον εκβιασμό «ευεργέτημα». Μετά την επιλογή της να μην ανοίξει τα καταστήματα της εταιρίας αυτό το διάστημα, καλεί τους εργαζόμενους «να επιλέξουν» αν θα κάνουν χρήση μέρους της αδείας τους ή θα μπουν σε αναστολή, δηλαδή αν θα χάσουν μέρος του μισθού τους ή της άδειας τους!

Ο εκβιασμός έρχεται ως συνέχεια του «σπάσιμου νεύρων» που κάνει στη ζωή των εργαζομένων εδώ και 2 εβδομάδες καλώντας τους τη μια μέρα να εργαστούν, πριν τελειώσει η μέρα τους ενημερώνει ότι μπαίνουν σε αναστολή και προτού ξημερώσει τους φωνάζει ξανά στα καταστήματα, αφού ανοιγοκλείνει τα καταστήματα της προς εξυπηρέτηση των κερδών της” αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου και προσθέτει:

“Οι εργαζόμενοι αναρωτιόμαστε, με ποιου τις πλάτες η Jumbo και η κάθε Jumbo παίζουν με τα δικαιώματα και με το εισόδημα μας; Με ποιο δικαίωμα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι εισόδημα θα έχουμε στο τέλος του μήνα ή πότε και εάν θα δουλεύουμε;

Μήπως, μετά το 7ήμερο – 12ώρο που πρότεινε στην κυβέρνηση για το λιανεμπόριο, σειρά έχουν η κατάργηση των αδειών και των ρεπό των εργαζόμενων ως «αναγκαίο κακό σε αυτές τις έκτακτες και δύσκολες συνθήκες» που βιώνουμε.

Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι! Είναι άξιες οι πλάτες της Κυβέρνησης, που παίρνει μέτρα με βάση τις ανάγκες των εργοδοτών και σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Δεν ξεχνάμε ότι ανοίγουν και κλείνουν τα καταστήματα με μόνο κριτήριο την κερδοφορία τους χωρίς να λογαριάζουν την υγεία και τη ζωή μας.

Δεν θα επιλέξουμε με ποιον τρόπο θα ματώσουμε! Απαιτούμε την εξασφάλιση όλου του εισοδήματος, των αδειών και συνολικά των δικαιωμάτων μας! Με οργάνωση στο σωματείο μας, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μπορούμε να τα επιβάλλουμε!

ΥΓ. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν, τόσο η εργοδοσία των Jumbo όσο και το αρμόδιο υπουργείο, πόσοι συνάδελφοι απολύθηκαν αυτές τις μέρες από την συγκεκριμένη εταιρία. Εμείς γνωρίζουμε ότι είναι πολλοί συνάδελφοι, την ίδια ώρα του η εργοδοσία κάνει λόγο για αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο φέτος (σε 13 ημέρες!) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020”.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9c%ce%95%ce%a3%ce%91%ce%99%ce%a9%ce%9d%ce%91%ce%a3-%ce%97-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-jumbo-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6o%ce%bc%ce%ad/