Σάββατο, Φεβρουαρίου 27

Οι εστιάτορες της Ολλανδίας μηνύουν την κυβέρνησή τους για το lockdown...


Η Εθνική Ενωση εστιατορίων της Ολλανδίας γνωστοποίησε ότι αναμένεται να μηνύσει την κυβέρνηση για να ανατρέψει τα μέτρα lockdown που έχουν επιβληθεί, με τον φόβο των “λουκέτων” να είναι έντονος.

Η Koninklijke Horeca Nederland (KHN), η μεγαλύτερη ένωση που εκπροσωπεί ολλανδικές επιχειρήσεις φιλοξενίας, ανέφερε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή η κυβέρνηση δεν έχει παράσχει ένα σαφές σχέδιο για το άνοιγμα των επιχειρήσεων του κλάδου, τέσσερις μήνες μετά την εντολή για το κλείσιμό τους.

Η KHN επιδιώκει επίσης απροσδιόριστου ύψους αποζημιώσεις στην τελευταία ένδικη προσφυγή ενάντια σε μέτρα που έχει λάβει η ολλανδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ολλανδικό δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα συντάχθηκε με το αίτημα μιας οργάνωσης που τάσσεται εναντίον του lockdown, δίνοντας εντολή στην κυβέρνηση να αποσύρει τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις όταν επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου.

Παρατείνει τα μέτρα απαγόρευσης η κυβέρνηση της Ολλανδίας

Αμέσως μετά την έκδοση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου η κυβέρνηση άσκησε έφεση και η εφαρμογή της απόφασης ανεστάλη μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο. Η κυβέρνηση αναμένεται αύριο να παρατείνει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας για ακόμη τρεις εβδομάδες έως τα τέλη Μαρτίου, αλλά θα επιτρέψει σε κομμωτήρια και λύκεια να λειτουργήσουν ξανά την επόμενη εβδομάδα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι από αυτήν την κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της KHN, Ρόμπερ Βίλεμσεν. «Συνεχίζουν να είναι προσκολλημένοι στην επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αλλάζουν τακτικά τις ιατρικές παραμέτρους της πολιτικής τους. Ενώ, την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις μας καταρρέουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .