Σάββατο, Φεβρουαρίου 13

#MeToo σε Τράπεζες-δικηγορικά γραφεία και η διαρκής “ασυλία” της Σμαράγδας Καρύδη

-Πέστα Ζέτα

Όταν αυτές οι καταγγελίες δουν το φως της δημοσιότητας θα προκληθεί νέος σάλος

Κι ενώ η Ζέτα Δούκα πολύ σωστά επικρίνει τη βολεμένη και χαιδεμένη Σμαράγδα Καρύδη για τις ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε θύτες και θύματα ένα νέος κύκλος meToo ξεκινα καθώς έχουν προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη γυναίκες στελέχη τραπεζών και δικηγορικών γραφείων οι οποίες καταγγέλουν τα μύρια όσα.

Όταν αυτές οι καταγγελίες δουν το φως της δημοσιότητας θα προκληθεί νέος σάλος και μάλιστα στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μια και δικηγόροι και τραπεζικά στελέχη έχουν άμεση επαφή με τις επιχειρήσεις.

Πάμε να δούμε τώρα τι απάντησε η Ζέτα στη βολεμένη Καρύδη η οποία από το ξεκίνημα της σχέσης της με τον Δημήτρη Αθερίδη έτυχε μιας πρωτοφανούς προστασίας από τα ΜΜΕ.

Σας θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Αθερίδης ήταν παντρεμένος με την Ελένη Γκασούκα-photo κάτω, όταν μπήκε στη ζωή του η ισαποστάκις Καρύδη.

Παρόλα αυτά ακόμη και τα σκανδαλοθηρικά μέσα της εποχής καθυστέρησαν χαρακτηριστικά να βγάλουν το παράνομο καλλιτεχνικό ζεύγος στη σέντρα.

Η “προστασία και η ασυλία” που απολαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια η Καρύδη της δίνουν την άνεση των ίσων αποστάσεων.

Στη πραγματικότητα η Καρύδη πήρε το μέρος των βιαστών, των ασελγών και των παιδεραστών.

-Στηρίζω τα θύματα κακοποίησης αλλά δε μπορώ να χαρώ για την καταστροφή των άλλων…

Η απάντηση της Ζέτας Δούκα

Στην ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη απάντησε δημόσια η Ζέτα Δούκα μέσω του δικού της προσωπικού λογαριασμού στο Instagram.

Η ηθοποιός εξέφρασε ανοιχτά την διαφωνία της στα όσα έγραψε η Σμαράγδα Καρύδη τονίζοντας πως είναι εντελώς λάθος να μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά τα θύματα και οι θύτες.

Η Ζέτα Δούκα έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της:

«Αγαπητή Σμαράγδα, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τη δήλωσή σου που είναι το πρώτο πράγμα που μου απευθύνεις και σε προσωπικό επίπεδο από τότε που ξεκίνησε αυτή η ιστορία και αποτελεί και τον μοναδικό λόγο που τοποθετούμαι αυτή τη στιγμή.

Δεν μπορώ ούτε και θέλω να γνωρίζω του λόγους που σε ώθησαν να γράψεις κάτι τέτοιο, οι οποίοι όπως αναφέρεις, μπορεί να είναι απόρροια των επαγγελματικών και φιλικών σχέσεων που διατηρείς με πολλά πρόσωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, όμως βρίσκω εντελώς λάθος να βάζεις στην ίδια ζυγαριά τα θύματα με τους θύτες.

Ιδίως τη δεδομένη χρονική στιγμή που η πλειοψηφία των ηθοποιών επιχειρεί μια συντονισμένη και γενναία προσπάθεια να καθαρίσει το τοπίο από το ψέμα, την υποκρισία και την έπαρση που βασανίζει χρόνια το χώρο μας και να βαδίσει στο δρόμο της αλήθειας και της εξυγίανσης.

Και μπορεί εσύ και πολύ ακόμη συνάδελφοι – ευτυχώς- να μην έχουν υποστεί κάποια μορφή βίας στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να κατανοούν την στάση και την ανάγκη όσων έχουν ταλαιπωρηθεί και έχουν χρόνιες και βαθιές πληγές που τώρα προσπαθούν να αναγνωρίσουν και -ίσως να γιατρέψουν».

«Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να τους βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Και η βοήθεια περνάει από το νοιάξιμο και την αποδοχή των ανθρώπων που αποτελούν θύματα, ιδίως όταν ήταν ανήλικα ή νεαρά παιδιά, όχι των θυμάτων ή του θεατρικού οικοδομήματος. Αυτή είναι η προτεραιότητα! Τα βρεγμένα ρούχα τα στεγνώνουμε αφού τελειώσει η βροχή, όχι πριν. Και βρέχει καταρρακτωδώς» καταλήγει η Ζέτα Δούκα.

#καρυδη Όχι κουκλιτσα μου δεν ήταν ο χαρακτήρας σου που δεν άφηνε περιθώρια.Ήταν το ότι ήσουν κόρη ηθοποιού,σύντροφος διάσημου συνθέτη,μετά σύντροφος ηθοποιού-σκηνοθέτη και αγαπημένο παιδί μιας πολύ συγκεκριμένης και ισχυρής παρέας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .