Το αυξημένο traffic στους δρόμους της Αττικής φέρνει νέα μέτρα ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 18.00 ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΚΛΗΡΟ LOCKDOWN ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ, ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Το αυξημένο traffic στους δρόμους της Αττικής φέρνει νέα μέτρα

Σε προβληματισμό βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί για την κίνηση στους δρόμους της Αττικής, η οποία φαίνεται να μην μειώνεται παρά το αυστηρό lockdown.

Η αυξημένη κίνηση οδηγεί σε υπερδιασπορά του ιού με αποτέλεσμα οι ειδικοί να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και η κυβέρνηση να σκέφτεται να παρέμβει με νέες παρεμβάσεις.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον έχει τεθεί επί τάπητος η επέκταση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 18:00 και τις καθημερινές.

Και αυτό γιατί επιστήμονες εκτιμούν ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία και πιθανώς αύξηση διασωλημένων στις ΜΕΘ, ενώ η βρετανική μετάλλαξη φαίνεται να «καλπάζει».

Πολλοί ειδικοί, μάλιστα, θεωρούν πιθανό να χρειαστεί παράταση του lockdown για 2 εβδομάδες. Η τελική απόφαση θα ληφθεί προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, όταν και θα υπάρχει σαφής εικόνα των αποτελεσμάτων από το lockdown που επιβλήθηκε στην Αττική.  

Σήμερα οι αποφάσεις για την Αχαΐα

Όσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα όλα δείχνουν πως μετά την Πάτρα, σήμερα θα μπει σε καθεστώς lockdown ολόκληρη η Αχαΐα.

Το στοιχείο όμως που βαραίνει περισσότερο στην απόφαση των ειδικών και της κυβέρνησης είναι η πίεση στα νοσοκομεία και στο γεγονός ότι ήδη το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας «τεστάρει» καθημερινά τις αντοχές του.

Προβληματισμός για Θεσσαλονίκη, Εύβοια και Ρέθυμνο

Παράλληλα, προβληματισμός προκαλεί στους επιστήμονες και η συμπρωτεύουσα. Η εικόνα που υπάρχει σήμερα είναι ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και όχι σε ολόκληρο τον νομό.

Μεταξύ των ειδικών καταγράφονται δύο προσεγγίσεις: Η μία προτείνει να ληφθούν μέτρα εδώ και τώρα, προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος «εκτροχιασμού» τόσο σε επίπεδο αριθμού κρουσμάτων, όσο και σε σχέση με την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Η δεύτερη προσέγγιση είναι ότι… «η Θεσσαλονίκη αντέχει ακόμη» και αν δεν υπάρξει κάποια δραματική εξέλιξη, θα μπορούσε να επαναξιολογηθεί σε μία εβδομάδα από σήμερα.

Συναγερμό έχει σημάνει επίσης η επιδημιολογική εικόνα στην Εύβοια, με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων όχι σε μία, αλλά σε πολλές περιοχές του νομού. Δεδομένου δε, πως αν κάποιος πολίτης της Εύβοιας χρειαστεί νοσηλεία θα πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της επιβαρυμένης Αττικής, η απόφαση για σκληρό lockdown είναι εξαιρετικά πιθανή.

Ανησυχία αντίστοιχα υπάρχει και για το Ρέθυμνο, το οποίο επίσης θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων σήμερα της Επιτροπής των Επιστημόνων.

 zougla.gr