Τετάρτη, Μαρτίου 24

Ξαφνικός Θάνατος στην Οικονομία: Έρχονται Κατασχέσεις Καταθέσεων σε 1.300.000 Οφειλέτες από την Εφορία εν μέσω Πανδημίας !!!

Κατασχέσεις καταθέσεων και άλλων περιουσιακών στοιχείων εν μέσω πανδημίας του Covid-19 και σκληρού lockdown διενεργεί η ΑΑΔΕ, επί φορολογουμένων οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς την εφορία. Τον περασμένο Δεκέμβριο οι οφειλέτες του Δημοσίου ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια ή το 50% των φορολογουμένων. Σε περίπου από 1,3 εκατ. οφειλέτες η Εφορία πραγματοποιεί κατασχέσεις καταθέσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ενώ απειλούνται με κατασχέσεις περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια οφειλέτες! Στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου το σύνολο των χρεών των ιδιωτών προς την Εφορία έσπασε το φράγμα των 108 δισ. ευρώ, δημιουργώντας ένα νέο αρνητικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα τα χρέη προς το δημόσιο ανέρχονται πλέον σε 108,12 δισ. ευρώ, από 107,59 δισ. ευρώ, που ήταν τον Νοέμβριο. Από τα χρέη των 108,12 δισ. ευρώ, τα 37,61 δισ. ευρώ είναι χρέη φυσικών προσώπων και τα 70,5 δισ. ευρώ είναι χρέη επιχειρήσεων, οι περισσότερες των οποίων δεν υπάρχουν ή είναι πτωχευμένες. Συνολικά το 2020 δημιουργήθηκαν νέα χρέη ύψους 7,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό ύψους 5,46 δισ. ευρώ, δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, ήτοι από τον Μάρτιο έως και τον Δεκέμβριο του 2020.
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/03/news-18032021.html
ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://ypervasitv.gr/blog/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .