antinews.gr

Δεν ήθελαν μεγάλη λαϊκή φιέστα, γιατί διαπραγματεύονται τις Πρέσπες 2 στο Αιγαίο - Ακούστε την εκπομπή στο Mixcloud

Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821 δεν θα υπάρχουν γονείς και παιδάκια που θα κρατάνε γαλανόλευκες σημαίες στην πλατεία Συντάγματος μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Δεν θα υπάρχουν επευφημίες για τα παρελαύνοντα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ούτε χειροκροτήματα. Σίγουρα θα έχει έκφραση δυσαρέσκειας το πρόσωπο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Από τώρα ακούγονται οι βλασφημίες του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Ο Παπαφλέσσας , η Λασκαρίνα

Μπουμπουλίνα, ο Κωνσταντίνος Κανάρης και οι άλλοι μεγάλοι Ήρωες θα αποστρέψουν οφθαλμούς βλέποντας την μεγάλη Επέτειο να γιορτάζεται μόνο από την Ολιγαρχία και ελάχιστους ξένους εκπροσώπους, που κατάφερε να φέρει στην Ελλάδα η σύγχρονη «Μπουμπουλίνα» που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για δικούς του λόγους.

Η κυβέρνηση του ΣΚΑΪ, της ιδεολογίας των Ροζάκηδων, των μνημονίων, του ΕΛΙΑΜΕΠ και της Καγκελαρίας του Βερολίνου, αυτόν τον τρόπο επέλεξε για να γιορτάσει τα 200 χρόνια από την εξέγερση του Γένους κατά των Τούρκων και την αποτίναξη του ζυγού της σκλαβιάς. Με κλειστές τις Εκκλησίες, χωρίς κωδωνοκρουσίες, χωρίς την παρουσία κόσμου, χωρίς τη νέα γενιά που πρέπει να μαθαίνει, να παραδειγματίζεται και να θυμάται τους αγώνες των Ηρώων του ’21. Δεν ήθελαν κόσμο, γιατί δεν ήθελαν αποδοκιμασίες. Δεν ήθελαν κόσμο, όχι γιατί υπάρχει ο κορονοϊός, αλλά γιατί υπάρχει η πείνα, η φτώχεια, η ανεργία, και το κατεστραμμένο κράτος από τα μνημόνια με κορύφωση τις ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν ήθελαν μεγάλη λαϊκή φιέστα, γιατί διαπραγματεύονται τις Πρέσπες 2 στο Αιγαίο, αφού προηγουμένως ΣΥΡΙΖΑ και «μαύρη» ΝΔ πούλησαν το όνομα «Μακεδονία», την ιστορία της Μακεδονίας σε Σκοπιανούς.

Όταν δέρνεις τόσο πολύ τον κόσμο στην Ελλάδα επειδή διαμαρτύρεται, όταν καταγγέλλεσαι από την πλειοψηφία των Ελλήνων για κατάχρηση εξουσίας, όταν κινητοποιούνται οι Ομογενείς για τα αστυνομικά μέτρα που παίρνεις, τρέμεις στην ιδέα να σε αποδοκιμάσουν μπροστά σε ξένους προσκεκλημένους. Μπροστά στους εκπροσώπους των δυνάμεων που πήραν μέρος στη Ναυμαχία τουΝαυαρίνου.

Τι θλίψη. Τι τραγωδία. Τι προδοσία. Η Ελλάδα αύριο γιορτάζει 200 χρόνια από την ημέρα που υψώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης με οικονομική Κατοχή, κάτω από πολιτικό, οικονομικό γερμανικό ζυγό ως προτεκτοράτο του Βερολίνου. Στα 200 χρόνια της, της έλαχε να έχει πρωθυπουργό έναν άνθρωπο χωρίς ψυχή και αγάπη για τον Ελληνικό λαό. Έναν άνθρωπο που παζαρεύει στα παρασκήνια με την Τουρκία. Για την ακρίβεια έχει εκχωρήσει στο Βερολίνο όλες τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Έναν άνθρωπο που λέει ψέματα ότι αγαπά την πατρίδα, ενώ έχει ψηφίσει μέσα στη Βουλή 100 φορές κατά των συμφερόντων του Ελληνικού λαού. Έχει υποστηρίξει όλες τις περικοπές στην υγεία, στην παιδεία, στο Δημόσιο, στις Συντάξεις και στους μισθούς. Ένας άνθρωπος με άδεια ψυχή και καρδιά «καταψύκτη».

Η Ελλάδα αύριο τιμά τους ήρωες του ’21 χωρίς το λαό της. Χωρίς τους απογόνους εκείνων των ανυπέρβλητων Ηρώων. Η Ελλάδα των εισαγόμενων τουρκικών σήριαλ, των Ροζάκηδων, η Ελλάδα των χιλιάδων «ναι» του μνημονίου, η Ελλάδα που έδιωξε τα παιδιά της στο εξωτερικό, η Ελλάδα των πολιτικών «τζακιών», της διαπλοκής και της Ολιγαρχίας, γιορτάζει αύριο μόνη της τα 200 χρόνια. Χωρίς τον Ελληνικό λαό. Χωρίς την Ελληνική κοινωνία. Χωρίς τους Έλληνες πατριώτες που πήραν μέρος στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και εναντιώθηκαν σε όλες τις προδοσίες της τελευταίας δεκαετίας. Ολιγάρχες και μειοδότες θα τα γιορτάσουν μόνοι τους. Χωρίς τη λαϊκή ψυχή. Χωρίς τη ζεστασιά της πατριωτικής φλόγας εκατομμυρίων Ελλήνων που μένουν απομονωμένοι και «φυλακισμένοι» από την αντιλαϊκή κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αύριο θα γιορτάσουν όσοι έδιναν πετρέλαια για να φτάσουν τα πολεμικά καράβια του Αττίλα στην Κύπρο. Όσοι πούλησαν γεωτρύπανα στον Ερντογάν. Όσοι υπάκουσαν σε όλες τις οδηγίες του Βερολίνου. Και αυτοί που θα παρελάσουν αύριο, τα υπερήφανα παλικάρια του Στρατού μας σίγουρα ξέρουν ότι λείπει από την αυριανή τελετή η ζεστασιά, η εθνική θαλπωρή. Ξέρουν ότι δεν φταίει ο κορονοϊός αλλά ο τρόμος των κρατούντων να αντιμετωπίσουν, όπως τα χρόνια του μνημονίου, τις αποδοκιμασίες του λαού.

Αύριο γιορτάζουμε εμείς, ο Ελληνικός λαός και όχι η Ολιγαρχία του πλούτου. Αύριο γιορτάζουμε εμείς, και όχι εκείνοι που επί δέκα χρόνια μας έλεγαν ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και ότι μας έσωσαν από χρεοκοπία. Αύριο γιορτάζουμε εμείς, οι πολλοί, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, και όχι εκείνοι που έφτιαξαν το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ και προήγαγαν τα Σκοπιανά και Τουρκικά συμφέροντα. Αύριο είναι ημέρα μνήμης για τους Ήρωες του ’21 που δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που σήμερα εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι εκπρόσωποι Ολιγαρχίας του πλούτου και των πολιτικών οικογενειών που έριξαν στα βράχια την πολύπαθη ιστορική χώρα μας.

Η ανάπτυξη στην Ελλάδα εδώ και χρόνια έχει σταματήσει. Συσσωρεύονται και αυξάνονται μόνο τα χρέη. Τα τελευταία δέκα χρόνια ήταν πέτρινα χρόνια για όλο τον Ελληνικό λαό. Και τα σκοτεινά αυτά χρόνια θα συνεχιστούν και στις επόμενες γενιές να είναι αν δεν ανατραπεί οριστικά και αμετάκλητα αυτό το παρακμιακό πολιτικό τοπίο. Σε ένα ή δύο χρόνια οι Έλληνες θα χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. 300.000 σπίτια θα ρευστοποιηθούν από τις τράπεζες που έπρεπε ήδη τα ηγετικά στελέχη τους να έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα και να έχουν απαγγελθεί σε βάρος τους κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Υπάρχουν, όπως καταγγέλλεται και στη Βουλή, τραπεζίτες που η συνολική δράση τους είναι εγκληματική σε βάρος του λαού. Καλύπτονται πλήρως από τις τελευταίες κυβερνήσεις και κυρίως από την «μαύρη» κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ένα δύο χρόνια, ένα μέρος του πληθυσμού θα υποχρεωθεί πάλι να μεταναστεύσει. Εκατομμύρια Έλληνες λόγω των ακραίων και παράλογων μέτρων της φασιστικής κυβέρνησης Μητσοτάκη θα υποχρεωθούν να μεταναστεύσουν. Η πατρίδα μας είναι στην 51η θέση στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες χώρες σε σύνολο 149 κρατών, σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη ευτυχίας του ΟΗΕ. Όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις χάλκευσαν δεσμά, ισοπέδωσαν την αστική και μικροαστική τάξη και έφεραν την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα που είναι η φτώχεια. Αν ζούσαν σήμερα οι Ήρωες του ’21, θα τους είχαν πάρει στο κυνήγι όπως τους Τούρκους. Εδώ που τα λέμε, σχεδόν καθημερινά γράφεται ότι πολλοί εδώ μέσα στην πόλη εργάζονται για τους Τούρκους, προωθούν τα συμφέροντά τους και ανοίγουν κερκόπορτες.

Εδώ και δέκα χρόνια όποιος μιλάει για την πατρίδα και τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα χαρακτηρίζεται «γραφικός» και «ψεκασμένος». Εδώ και δέκα χρόνια όποιος πιστεύει στον Ναζωραίο, όποιος σέβεται τη σημαία, τα ιερά σύμβολα, είναι «παρωχημένος» και «ξεπερασμένος». Εδώ και δέκα χρόνια από τον καιρό που με φόντο το Καστελόριζο μας έβαλαν στο μνημόνιο, σβήνουν σιγά σιγά όλη την ιστορία μας. Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δεν πρέπει να ξέρουν πολλά ούτε για τους αρχαίους ούτε για τους νεότερους Έλληνες. Δεν πρέπει να γνωρίζουν πόσοι αρχαίοι Έλληνες αντιστάθηκαν στην υπερδύναμη της εποχής που ήταν οι Πέρσες. Δεν πρέπει να είναι βέβαια τα παιδιά ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. Ελάχιστα πρέπει να διαβάζουν για το «Φίλημα» στο Μανιάκι, για τον Παπαφλέσσα, και για τον χορό του Ζαλόγγου.

Μην ξεχνάτε ότι ήρθε ο ΣΚΑΪ, ήρθε μια παραγωγή του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο περίφημος ιστορικός κύριος Θάνος Βερέμης, ο αφηγητής κύριος Πέτρος Τατσόπουλος και θέλησαν όλοι αυτοί να μεταδώσουν στα παιδιά μας και να περάσουν στην ψυχή μας ότι οι Τούρκοι ήταν καλοί γείτονες και εμείς οι κακοί που επαναστατήσαμε. Είναι όλοι αυτοί που στηρίζουν και αποθεώνουν την Μητσοτάκη, προκειμένου να οδηγήσει την πατρίδα μας σε νέες εθνικές απώλειες και νέες Πρέσπες. Είναι όλοι αυτοί που παρουσίασαν το μνημόνιο ως εθνική σωτηρία. Είναι όλοι αυτοί, οι θαμώνες της γερμανικής πρεσβείας που παρουσίασαν ως απαραίτητα μέτρα την περικοπή φαρμάκων και περίθαλψης και τη μείωση των προϋπολογισμών για την παιδεία, τις συγκοινωνίες, τον εξοπλισμό της αστυνομίας, και γενικά τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Είναι όλοι αυτοί που μας ήθελαν στα σπίτια μας ήρεμους και παθητικοποιημένους όλα αυτά τα χρόνια. Μας ήθελαν ανεκτικούς σε όλα τα πλήγματα που κατάφεραν εναντίον του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Φυσικά είναι αυτοί που θέλουν να κλείσουν τις Εκκλησίες, να αποκόψουν τους άρρηκτους δεσμούς Εκκλησίας και λαού. Είναι αυτοί που θέλησαν να παρουσιάσουν στα βιβλία των θρησκευτικών τον Ιησού όχι ως θεάνθρωπο αλλά ως έναν καλό φίλο. Είναι αυτοί που συρρίκνωσαν όλα τα κεφάλαια των βιβλίων της ιστορίας, γιατί μια κοινωνία, ένας λαός χωρίς ιστορία εύκολα αποδέχεται τις αλλαγές των συνόρων, τα χαμηλά μεροκάματα και τις φαβέλες. Εύκολα σιωπά ενώ επί χρόνια απομυζάτε, και τα πλεόνασμα του αίματος και της σάρκας του βγαίνουν από τους Νενέκους και τους Κοτζαμπάσηδες στα γερμανικά ταμεία.

 https://www.antinews.gr/action.read/politiki/tragkas-i-ellada-giortazei-200-xronia-apo-tin-imera-pou-upsothike-to-labaro-tis-epanastasis-me-oikonomiki-katoxi-kato-apo-politiko-germaniko-zugo-os-protektorato-tou-berolinou/2.149633