Πέμπτη, Μαρτίου 25

Η 25η Μαρτίου θέλει τον μπακαλιάρο της και αυτά τα εστιατόρια τον φέρνουν σπίτι μας

Ιδού πέντε εστιατόρια που θα μας προμηθεύσουν στο σπίτι το τιμώμενο έδεσμα της ημέρας και άλλες σαρακοστιανές νοστιμιές.

#1 Μπεμπέκα

Με πολλά και ξεχωριστά πιάτα ημέρας γιορτάζει την 25η Μαρτίου η αγαπημένη «Μπεμπέκα» του Χαλανδρίου. Οι προβολείς στρέφονται φυσικά στους μπακαλιαρολουκουμάδες με σκορδαλιά αλιάδα επτανησιακή, πλάι στους οποίους μπαίνουν ακόμα γίγαντες φουρνιστοί, μανιτάρια στιφάδο, φρέσκιες σουπιές με σπανάκι αλλά και λουκουμάδες με μέλι από την ορεινή Ναυπακτία για γλυκό φινάλε.

#2 St. George Lycabettus

Ένα ειδικό μενού τριών σταδίων έχει ετοιμάσει για το εστιατόριο «La Suite Lounge» ο executive chef του πολυτελούς ξενοδοχείου στις πλαγιές του Λυκαβηττού, Βασίλης Μήλιος. Η αρχή γίνεται με σαλάτα με baby λαχανικά, αβοκάντο και φράουλες, ακολουθεί τηγανιτός μπακαλιάρος με σκορδαλιά και αυγοτάραχο, ενώ το δροσιστικό φινάλε έρχεται με lemon pie.

#3 Μπαρμπουνάκι διά χειρός Παπαϊωάννου

Με ανανεωμένο delivery menu μας υποδέχονται, έστω και από απόσταση, τα πολύ δημοφιλή ψαροστέκια με την υπογραφή του Γιώργου Παπαϊωάννου σε Σύνταγμα, Κολωνάκι, Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι, Νέα Σμύρνη και Γλυφάδα. Ανάμεσα σε πολλά και ωραία πιάτα θα βρείτε τον πρωταγωνιστή της ημέρας μπακαλιάρο, ψητό, τηγανιτό αλλά και αχνιστό με ζωμό ψαριού, φρέσκα μυρωδικά, πουρέ καυτερής πιπεριάς και σκόρδο.

#4 Ψαράδες

Η περίοδος της Σαρακοστής και της μεγάλης εθνικής επετείου έδωσε την αφορμή στο όμορφο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου να λανσάρει ολοκαίνουργια πιάτα με τη σφραγίδα του Βασίλη Τσατσάκη. Το τραπέζι που θα στρώσουμε στο σπίτι αξίζει να περιλαμβάνει ασφαλώς τα τηγανιτά φιλέτα μπακαλιάρου με χειροποίητη σκορδαλιά και παντζάρια γλασέ, αλλά και άλλες ωραίες ιδέες όπως τα χειροποίητα λαζάνια με ραγού θαλασσινών και μπεσαμέλ γραβιέρας.

#5 Μπουκιά και συχώριο

Στη νόστιμη αρένα του μπακαλιάρου ρίχνονται και τα τρία «Μπουκιά και συχώριο» του Ηλία Μαμαλάκη, που βρίσκουμε στα βόρεια προάστια (Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό). Έτσι, ο παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά ή πλακί διανθίζει το delivery menu για την 25η Μαρτίου που περιλαμβάνει ακόμα ντολμαδάκια γιαλαντζί, γαριδοπίλαφο, χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και άλλα ωραία και νηστίσιμα.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

athinorama.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .