Κοροναϊός: 3 βότανα της Ελληνικής γης, μειώνουν το ιικό φορτίο στα κύτταρα πάνω από 80%

Κοροναϊός: 3 βότανα της Ελληνικής γης, μειώνουν το ιικό φορτίο στα κύτταρα πάνω από 80%
Image by psaguer Κοροναϊός: 3 βότανα της Ελληνικής γης, μειώνουν το ιικό φορτίο στα κύτταρα πάνω από 80% 

Κοροναϊός: 3 βότανα της Ελληνικής γης, μειώνουν το ιικό φορτίο στα κύτταρα πάνω από 80%

επιμέλεια Κασσιανή Τσώνη medlabnews.gr iatrikanea

Τα αιθέρια έλαια από τρία αρωματικά βότανα εξουδετερώνουν τον νέο κοροναϊό και μπορεί να επισπεύδουν την ανάρρωση από την ήπια νόσο που αυτός προκαλεί, σύμφωνα με μία νέα ελληνική μελέτη.

Τα τρία βότανα είναι το θυμάρι, το φασκόμηλο και το δίκταμο.

Ο συνδυασμός των αιθερίων ελαίων τους (λέγεται CAPeo) δοκιμάστηκε με επιτυχία σε κυτταρικές σειρές στο εργαστήριο και σε μικρό αριθμό ασθενών. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αν τα ευρήματά τους επιβεβαιωθούν από κλινικές μελέτες, το μείγμα των αιθερίων ελαίων θα μπορούσε να αποτελέσει μία νέα επιλογή για την αντιμετώπιση της ήπιας νόσου Covid-19.

Τα ευρήματα αυτά δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί σε κάποια ιατρική επιθεώρηση. Ωστόσο έχουν αναρτηθεί στον διακομιστή μελετών υγείας medRxiv.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές στο άρθρο τους, τα αιθέρια έλαια από τα τρία βότανα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά εναντίον άλλων ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού. Ειδικότερα είχαν βρεθεί αποτελεσματικά εναντίον των ιών Α και B της ινφλουέντσας και εναντίον ορισμένων ρινοϊών (προκαλούν κρυολόγημα).

Άλλες μελέτες έχουν δείξει πως ένα διάλυμα που περιέχει τα τρία αιθέρια έλαια μαζί με παρθένο ελαιόλαδο, είναι ασφαλές για λήψη από ανθρώπους.

Η νέα μελέτη

Στη νέα μελέτη, οι επιστήμονες εξέτασαν τις επιδράσεις του συνδυασμού CAPeo σε κύτταρα μολυσμένα με τον νέο κοροναϊό. Όπως διαπίστωσαν, ο συνδυασμός μείωνε το ιικό φορτίο στα κύτταρα κατά περισσότερο από 80%. Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχανόταν με δόση του CAPeo ίδια με εκείνη που είχε δοκιμαστεί στους άλλους ιούς.

Ωστόσο ο συνδυασμός ήταν αποτελεσματικός (αν και κατά 35% λιγότερο) και όταν δοκιμάστηκε στα κύτταρα σε πολύ χαμηλότερη δόση. Η δόση αυτή αντιστοιχούσε με το 1% εκείνης που χορηγείται σε ανθρώπους.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι ο συνδυασμός με τα τρία βότανα φάνηκε να δρα και προστατευτικά, Ειδικότερα, όταν τα κύτταρα καλλιεργήθηκαν με διαφορετικές συγκεντρώσεις του CAPeo δύο ώρες πριν εκτεθούν στον νέο κοροναϊό, είχαν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να μολυνθούν.

Και σε ανθρώπους

Στην επόμενη φάση της έρευνάς τους, οι Έλληνες ειδικοί χορήγησαν τον συνδυασμό με τα βότανα σε 17 πάσχοντες από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κοροναϊός. Οι ασθενείς αυτοί είχαν ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Χρήστο Λιονή, κατέγραφαν τη σοβαρότητα και τη διάρκεια των συμπτωμάτων επί 14 ημέρες. Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία.

Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι στην ήπια Covid-19 τα συμπτώματα συνήθως υποχωρούν μέσα σε δύο ή το πολύ τρεις εβδομάδες. Ειδικά τα αναπνευστικά συμπτώματα συνήθως υποχωρούν εντός δεκαημέρου. Η διάρκεια των συμπτωμάτων των 17 ασθενών συγκρίθηκε με εκείνη που έχει αναφερθεί σε προγενέστερες μελέτες για ασθενείς που αναρρώνουν στο σπίτι.

Κατά την έναρξη της μελέτης, τα κύρια συμπτώματα των ασθενών ήταν πονοκέφαλος, μυαλγία, αδυναμία και πυρετός. Η χορήγηση του συνδυασμού με τα βότανα διαπιστώθηκε ότι βελτίωσε σημαντικά τα συμπτώματα αυτά, αλλά και άλλα.

Ειδικότερα, οι περισσότεροι ασθενείς που έπαιρναν CAPeo είχαν σημαντικά χαμηλότερο πυρετό σε σύγκριση με εκείνους των άλλων μελετών. Στην πραγματικότητα, οι 16 στους 17 ασθενείς που πήραν CAPeo είχαν δέκατα (θερμοκρασία κάτω από 37,5 βαθμούς Κελσίου).

Πυρετός~Το όπλο του οργανισμού ενάντια σε λοιμώξεις και μικρόβια 

Επιπλέον, εμφάνισαν με μειωμένη συχνότητα άλλα συμπτώματα, όπως γαστρεντερικά, αναπνευστικά κ.λπ. Και όταν τα εμφάνιζαν, όμως, η σοβαρότητά τους ήταν ήπια.

Η μελέτη έδειξε ακόμα ότι η πλειονότητα των συμπτωμάτων των ασθενών είχαν υποχωρήσει εντελώς μέσα στην πρώτη εβδομάδα. Ωστόσο στις μελέτες χωρίς τα βότανα, συμπτώματα όπως πονοκέφαλος και κούραση συχνά επέμεναν για 14 ημέρες ή περισσότερο.

Απαραίτητη μια τυχαιοποιημένη μελέτη

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους υποδηλώνουν πως ο συνδυασμός CAPeo διαθέτει ισχυρή αντιιϊκή και προφυλακτική δραστηριότητα εναντίον του νέου κοροναϊού.

Αν τα ευρήματά τους επαληθευτούν σε τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη κλινική μελέτη, «ο συνδυασμός CAPeo μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη προσθήκη για την πρόληψη και την θεραπεία των περιπατητικών ασθενών με ήπια Covid-19», υπογραμμίζουν στο άρθρο τους.

Πηγές: medlabgr.blogspot.com
News-Medical.NetMediSite.fr   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: ΔΕΝ φοβόμαστε, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΌΜΑΣΤΕ!

ΟΙ δύο επόμενες προτάσεις προέρχονται από διδακτέα ύλη του πανεπιστημίου Αθηνών: Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ ΌΤΙ ΔΕΝ κινδυνεύεις από ιούς-βακτήρια-μύκητες, αλλά από το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα

Η ανοσία μπορεί να επιτευχθεί από ένα ισχυρό και σωστά κατευθυνόμενο ανοσοποιητικό

Αν το ανοσοποιητικό δουλεύει ΣΩΣΤΆ, η άμυνά σου απέναντι και σ’ αυτόν τον ιό θα είναι ισχυρή. Να ξέρεις πως είσαι σχεδιασμένος να είσαι μια μηχανή υγείας, που έχει τα κουμπιά της.

Στα πλαίσια της πρόληψης, ας δώσουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ. ΑΣ ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ το ανοσοποιητικό μας. 

~~~~~~~~~~~~

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε κάψουλα.

Επίσης με την ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A, μπορούμε να καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία {βιταμίνες (όπως του συμπλέγματος Β-ενάντια στον κοροναϊό) , μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος-μαγνήσιο κ.α.)}, τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα.

Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης, η πρόπολη και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση. Πρόπολη: Μειώνει τη διαμονή ασθενών Covid-19 στο νοσοκομείο 

Σκόρδο

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα. Το σκόρδο επίσης προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ή να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com   

Δείτε ακόμη: Καλύπτοντας τις ελλείψεις του οργανισμού προλαμβάνουμε αλλά ΚΑΙ θεραπεύουμε Λοιμώξεις και Χρόνιες Ασθένειες 

Μελέτη: Οι τροφές ασπίδα που μπλοκάρουν τον κοροναϊό  

Πρόπολη: Εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα 

Ω 3 λιπαρά: Σύνδεση με 75% μειωμένη πιθανότητα θανάτου από COVID-19  

Ανοσοποιητικό: Η Φυσική Ανοσία «φρενάρει» την πανδημία; 

Βιταμίνη C: Προστατεύει από τον κοροναϊό COVID-19; 

Σελήνιο: Μειώνει τη μολυσματικότητα-Αναστέλλει τις μεταλλάξεις σε ιογενείς λοιμώξεις 

Γλουταθειόνη για πρόληψη και θεραπεία του Covid-19  

Διατροφή-Ασπίδα κατά των ιώσεων και του Κοροναϊού 

Η μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου σχετίζεται με το αν κάποιος νοσήσει σοβαρά από COVID-19

Όσοι αναρωτιέστε εάν μόνο τα βότανα εν Ελλάδι έχουν αυτές τις επιδράσεις, μπορείτε να διαβάσετε κι αυτό: Βότανα: Χαρακτηριστικά του ελληνικού οικοσυστήματος τα «αναγκάζουν» να αποκτούν φαρμακευτικές ιδιότητες