ΒΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ. “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ” ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΚΤΗΝΩΔΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΡΑΜΠΑ ΤΗΣ ΜΕΖΟΥΡΑΣ. ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ ΚΕΛΙΑ ΓΙΑ 3 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΙΔΩΛΑ

shutterstock_theatro

Υπό έρευνα για βιασμό που τελέσθηκε το 2020 και ένας ακόμη ηθοποιός


Σημαντικές είναι πλέον οι εξελίξεις από το «μέτωπο» των ερευνών που διενεργούνται στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου και της ηθοποιίας. Πλέον μια ακόμη σοβαρή δικογραφία που έχει σχηματιστεί στο πλαίσιο των καταγγελιών για το ελληνικό #Metoo βαίνει προς ολοκλήρωση τις επόμενες ημέρες.

Η δικογραφία αυτή έχει ως κεντρικό πρόσωπο πασίγνωστο ηθοποιό, ο οποίος έχει καταγγελθεί από γυναίκες συναδέλφους του για απόπειρες βιασμού τους. Μάλιστα και οι δυο αυτές καταγγελίες – η μία μάλιστα έχει κατατεθεί στην εισαγγελία υπό μορφή μήνυσης – έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πλέον, όμως, στις καταγγελίες αυτές προστίθεται και μια ακόμη που θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό και θιασάρχη να έχει τελέσει το αδίκημα του βιασμού το έτος 2008. Αυτό σημαίνει πως το εν λόγω καταγγελλόμενο αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Βεβαίως η αναφορά για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού ερευνάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος και θα κρίνει εάν αυτή είναι αξιόπιστη ή όχι. Αν πάντως τα όσα αποδίδονται στον ηθοποιό στοιχειοθετηθούν τότε ο ίδιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις δικαστικές αρχές σε βαθμό κακουργήματος.

Εκτός όμως από την καταγγελία για βιασμό σε βάρος του ηθοποιού, η οποία φέρεται να έχει γίνει από γυναίκα συνάδελφό του, η εισαγγελία ερευνά τουλάχιστον μια ακόμη που αφορά στο αδίκημα της απόπειρας βιασμού.

Επίσης, στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται και δεύτερη καταγγελία η οποία αφορά επίσης σε απόπειρα βιασμού. Οι δυο αυτές καταγγελλόμενες απόπειρες βιασμού φέρονται να έχουν τελεσθεί η μια το 2010 και η άλλη το 2014. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν τουλάχιστον δυο από τις γυναίκες που φέρονται ως θύματα του ηθοποιού έχουν καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές και έχουν επιβεβαιώσει τα όσα αρχικά έχουν καταγγείλει αρχικά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Ο δεύτερος ηθοποιός και οι νέες καταγγελίες στο ΣΕΗ

Παράλληλα, στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελέων υπάρχει, κατά τις ίδιες πληροφορίες και δεύτερη καταγγελία σε βάρος άλλου ηθοποιού και πάλι για το αδίκημα του βιασμού, το οποίο φέρεται να έχει τελεστεί το 2020!

Η έρευνα για το σύνολο των καταγγελιών σε βάρος των δυο ηθοποιών αναμένεται πάντως να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι δυο καταγγελλόμενοι ηθοποιοί εφόσον ο εισαγγελέας το κρίνει θα κληθούν τελευταίοι να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις στον εισαγγελέα ο οποίος και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων.

Πάντως σήμερα στην εισαγγελία διαβιβάστηκε ένα νέο πακέτο αναφορά με καταγγελίες για αδικήματα προσβολής τις γενετήσιας ελευθερίας από τον πρόεδρο του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Πασχάλη Τσαρούχα. Πρόκειται για πέντε νέους φακέλους με καταγγελίες που έχουν γίνει στο ΣΕΗ τις τελευταίες ημέρες.

Κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Τσαρούχας, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της τακτικής πια επαφής με τον εισαγγελέα φέραμε σήμερα πέντε νέους φακέλους. Η εντολή που έχουμε από τον εισαγγελέα είναι να φέρνουμε καταγγελίες που αφορούν σε προσβολή γενετήσιας ελευθερίας. Το πιθανότερο είναι να ξαναβρεθούμε. Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο Πειθαρχικό Όργανο του ΣΕΗ υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα που είμαστε υποχρεωμένοι να το τηρούμε, γιατί έχει δικαιώματα και ο καταγγελλόμενος και ο καταγγέλλων. Και πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τις διαδικασίες, για να είμαστε όσο πιο σωστοί τυπικά, θεσμικά. Και να έχουμε μια πλήρη εικόνα, να μην αδικήσουμε κανένα».

 .makeleio.gr