Τετάρτη, Μαρτίου 3

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ - Το επίκεντρο στην κεντρική Ελλάδα

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΑΝΔΡΑΣ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΧΩΡΙ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός έγινε 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 7,8 χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα. Παράλληλα ήταν ιδιαίτερα αισθητή και στη Θεσσαλονίκη.

Το zougla.gr επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τις τοπικές πυροσβεστικές αρχές, οι οποίες μας πληροφόρησαν ότι αρχικά δεν είχε αναφερθεί κάποια ζημιά. Ο σεισμός ήταν πολύ ισχυρός, οι κάτοικοι βγήκαν ανάστατοι στους δρόμους, ενώ η κυκλοφορία διακόπηκε. 

Ωστόσο, λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι, έγινε γνωστό πως κατέρρευσε ένα σπίτι στην περιοχή της Ελασσόνας. Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία καθώς είχε εγκλωβιστεί ένας άνδρας και, σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου, κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν με τον άνδρα να είναι καλά στην υγεία του. 

Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως στο χωριό Δαμάσι έχει υποστεί ζημιές τοίχος σχολείου. 

Η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλίας ανακοίνωσε πως έκλεισαν όλα τα σχολεία της περιοχής και δόθηκε εντολή διεξαγωγής σχολαστικών ελέγχων σε όλες τις κτηριακές εγκαταστάσεις για τυχόν ζημιές. 

Το zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με το Α.Τ. Φαρκαδόνας. Σύμφωνα με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχουν σημειωθεί μέχρι στιγμής ζημιές στην περιοχή, ενώ ο κόσμος παραμένει στους δρόμους. Ωστόσο παρατηρούνται διακοπές ηλεκτροδότησης, καθώς και προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. 

Ανάστατος ο κόσμος στη Λάρισα
Ανάστατος ο κόσμος στη Λάρισα

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διακινούνται από τοπικά μέσα, τρεις άνθρωποι φέρονται να έχουν τραυματιστεί ελαφρά στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. 

Έπεσαν σοφάδες στη Λάρισα
Έπεσαν σοφάδες στη Λάρισα

Τοπικά μέσα από τις περιοχές της Κατερίνης, του Λιτόχωρου και των ορεινών περιοχών του Ολύμπου ανέφεραν πως η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε αυτές τις περιοχές επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν δυνατός, πολύ δυνατός, κουνήθηκε ο Όλυμπος, πράγμα σπάνιο».

Μετά τον σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις στη Λάρισα. Η πρώτη ήταν 4,4 Ρίχτερ, η δεύτερη 3,7 Ρίχτερ, η τρίτη 4 Ρίχτερ και η τέταρτη 5,2 Ρίχτερ.

Χουλιάρας: Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον κύριο σεισμό

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον σεισμολόγο και διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Γεράσιμο Χουλιάρα, ο οποίος ανέφερε: «Το πιο πιθανό είναι, όταν εκδηλώνεται ένας τέτοιος σεισμός 6 Ρίχτερ, να είναι ο κύριος σεισμός. Αυτό θα το δείξουν τα επόμενα 24ωρα και οι επόμενες ημέρες».

«Τα τελευταία πολλά χρόνια στην κεντρική Ελλάδα υπήρχε μικρή σεισμική δραστηριότητα… Ήταν καιρός να εκδηλωθεί και σε αυτό το σημείο. Η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής χώρα, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Επειδή ο σεισμός είχε πολύ μικρός εστιακό βάθος, τις επόμενες ώρες θα δούμε και τι ζημιές έχουν γίνει, από κει και πέρα θα δούμε και την εξέλιξη του φαινομένου».

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το larissanet, το trikalaola και τα social media με την αντίδραση του κόσμου μετά τη σεισμική δόνηση

 

 

 

 

 

Έπεσαν σοβάδες στο κέντρο της Λάρισας

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .