Δευτέρα, Μαρτίου 8

Η γενιά Υ (όσοι γεννήθηκαν την δεκαετία του ’80 έως το τέλος του ’90) που έρχεται να σοκάρει τις προηγούμενες με την σεξουαλικότητά της

1-566

Η ιστορία έχει δείξει ότι η νεότερη γενιά τείνει να σοκάρει την προηγούμενη όσον αφορά στα ζητήματα του sεx και της σεξουαλικότητας… Τουλάχιστον μέχρι την εμφάνιση της γενιάς «Υ» (εκπρόσωποί της είναι όσοι γεννήθηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 έως το τέλος του ’90) που φαίνεται ότι ανατρέπει όλα τα δεδομένα και κάνει βήματα προς τα… πίσω!

Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν ανεξάρτητες αμερικανικές έρευνες. Η πρώτη, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της αμερικανικής κυβέρνησης, αποδεικνύει ότι τα έφηβα κορίτσια έχουν κάνει sεx σε ποσοστό 44%, έναντι 58% πριν από 25 χρόνια. Το αντίστοιχο ποσοστό για τα αγόρια της γενιάς «Υ» είναι 47%, ποσοστό αρκετά χαμηλότερο από το 69% των γονιών τους.

 


 

Και ενώ η μειωμένη σεξουαλική δραστηριότητα των εφήβων δεν είναι ζήτημα προς προβληματισμό, οι ειδικοί επιμένουν ότι δείχνει μια τάση που πιθανώς να συνεχιστεί και μετά την ενηλικίωσή τους.

Δεύτερη έρευνα, αυτή τη φορά του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο, αναδεικνύει ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο. Ότι οι εκπρόσωποι της εν λόγω γενιάς είχαν λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους από τους γονείς τους στην αντίστοιχη ηλικία.

 


Η Δρ. Τζιν Τουέντζ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Independent ότι το φαινόμενο αυτό πιθανότατα να οφείλεται στις κοινωνικές αλλαγές με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η γενιά «Υ».

Μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, έχουν λιγότερα χρήματα, δουλεύουν περισσότερες ώρες, η εργασία τους δεν είναι εξασφαλισμένη και ζουν με συγκατοίκους ή γονείς. «Όταν είσαι νέος ενήλικας που ζει με τους γονείς του, είναι πιο δύσκολο να κάνεις sεx. Παρότι η κρίση έχει τελειώσει, όλο και περισσότεροι ενήλικες μένουν με τους γονείς τους. Είναι σαν να είναι πάλι έφηβοι, προσπαθώντας να βρουν τρόπο να έχουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους».

Αρνητικό ρόλο έχει παίξει και η τεχνολογία… «Υποπτεύομαι ότι αυτό συνδέεται και με την αύξηση της ψηφιακής επικοινωνίας, μεταξύ των οποίων και η διαθεσιμότητα πορνογραφίας. Υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις νεαρών αντρών που αναφέρουν ότι η πορνογραφία τους έχει φέρει εμπόδια στις σεξουαλικές σχέσεις με πραγματικές γυναίκες» ολοκλήρωσε λέγοντας η ειδικός.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .