Σάββατο, Μαρτίου 6

Εβγαλαν νομιμα τα μνημονια και...Αναδρομικά 9.060.000 στον εαυτό τους αποφάσισαν οι δικαστές ! ! !

post-content">

Ετσι ειναι....

Δινεις και παιρνεις...

Τα καλα και συμφεροντα....


Χρήματα λοιπον, τα οποία κέρδισαν με δικαστική απόφαση το 2018 και αφορούν τη διετία 2017-18 θα καταβληθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2021 στους δικαστές. Πρόκειται για απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για καταβολή αναδρομικών ύψους 9.060.000 ευρώ στους δικαστές και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η απόφαση, που αποτελεί εφαρμογή δικαστικής κρίσης, υπογράφηκε και μπήκε στο ΦΕΚ στις 21 Δεκεμβρίου και η καταβολή του ποσού θα γίνει σε μια εφάπαξ δόση για όλους τους δικαιούχους μέχρι τον Ιούνιο του 2021 παρά το γεγονός ότι , σύμφωνα με τους δικαστές η αρχική δέσμευση ήταν να γίνει εντός
Ιανουαρίου του έτους,.

Πρόκειται δε για μια υπόθεση που ειχε προκαλέσει σύγκρουση δικαστών και κυβερνητικών σχημάτων της προηγουμένης περιόδου, δεδομένου ότι πάγωνε τις μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές για δυο χρόνια , δηλαδή από /1/2017 έως 31/12/2018. Ανάλογο πάγωμα μισθών ίσχυε και για τους δημόσιους υπαλλήλους ενώ στον ιδιωτικό τομέα επικρατούσε σφαγή.

Όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση τους οι δικαστές πριν απο ένα χρόνο πρόκειται για “αντισυνταγματική αναστολή για μία αξίωση μισθολογικής φύσης, αναγνωρισμένη αμετάκλητα με την 209/2018 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος”.

Με βάση αυτή την απόφαση εκδόθηκε το ΦΕΚ B 5815/2020 για την “Καταβολή εφάπαξ διαφορών αποδοχών στους δικαστικούς λειτουργούς και στα μέλη του κύριου προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους”. Να σημειώσουμε ότι κατά τ’άλλα οι δικαστές με αποφάσεις τους έκριναν νόμιμα τα μνημόνια που κατακρεουργούσαν μισθούς και συντάξεις.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .