Δευτέρα, Μαρτίου 29

Η Amazon αρνείται ότι αναγκάζει εργαζόμενους να ουρούν σε μπουκάλια - αλλά υπάρχουν αποδείξεις!

amazon_delivery

Ο διαδικτυακός κολοσσός προσπάθησε να διαψεύσει τις καταγγελίες και μιλά για αστικό θρύλο - Εργαζόμενοι δημοσιεύουν φωτογραφίες που στηρίζουν τις καταγγελίες

Τις συνθήκες εργασίας στην Amazon φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο καταγγελίες εργαζομένων, που υποστηρίζουν ότι αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους σε μπουκάλια.

Ο διαδικτυακός κολοσσός διέψευσε τις καταγγελίες, αν και εργαζόμενοι δημοσιεύουν φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζουν, τις επιβεβαιώνουν.

Σε ανάρτησή της στο twitter, η εταιρεία προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις αναφορές τις οποίες αποδίδει μάλλον σε αστικό μύθο. Απαντώντας σε tweet γερουσιαστή του Ουισκόνσιν, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, ο λογαριασμός Amazon News αρνείται τις κατηγορίες.

«Δεν πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι ουρούν σε μπουκάλια; Εάν ήταν αλήθεια, κανείς δεν θα εργαζόταν για εμάς. Ελπίζουμε ότι μπορείτε να προχωρήσετε σε πολιτικές που θα αναγκάσουν άλλους εργοδότες να προσφέρουμε όσα ήδη προσφέρουμε», γράφει ο λογαριασμός.





Διανομή 300 πακέτων σε 10ωρες βάρδιες

Ωστόσo, το Motherboard ισχυρίζεται ότι έχει ήδη λάβει συνεντεύξεις από υπαλλήλους παράδοσης στις ΗΠΑ, βάσει των οποίων οι καταγγελίες για το μπάνιο είναι αληθείς. Οι εργαζόμενοι παράδοσης με συμβόλαιο, που οδηγούν φορτηγά της Amazon, συχνά καλούνται να διανείμουν έως και 300 πακέτα την ημέρα, σε βάρδιες 10 ωρών και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα αν δεν το κάνουν εγκαίρως.

Κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν έχουν τη δυνατότητα διαλείμματος, αν δεν θέλουν να τους επιβληθούν κυρώσεις. Μάλιστα, υπάρχουν και φωτογραφίες που δείχνουν μπουκάλια με ούρα, που έδωσε άτομο που επιβεβαιώνεται ότι εργάστηκε για την εταιρεία.




Εργαζόμενοι της Amazon υποστηρίζουν ότι δέχονται έντονες πιέσεις για να παραδώσουν τα δέματα, ενώ κάθε διάλειμμα θα τους κόστιζε πολύ χρόνο.

Πάντως η Amazon δεν προέβη σε άμεσο σχόλιο, όταν έγινε ερώτηση από την εφημερίδα Sun. Το ζήτημα ωστόσο της ούρησης είναι κάτι που συζητούν οι εργαζόμενοι στις παραδόσεις.

Την ίδια ώρα, η ιστοσελίδα Intercept δημοσίευσε έκθεση, σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί των εργαζομένων, ενώ το πρόβλημα αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα της εταιρείας και email.


https://www.protothema.gr/world/article/1108574/i-amazon-arneitai-oti-oi-ergazomenoi-tis-anagazodai-na-ourisoun-se-boukalia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .