ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! Ο ΠΟΥ ζητά να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με AstraZeneca...

 
Τη συνέχιση των εμβολιασμών με το σκεύασμα της AstraZeneca συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, θεωρώντας ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.  

Σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ύστερα από κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, σημειώνεται ότι «η παγκόσμια συμβουλευτική επιτροπή για την ασφάλεια των εμβολίων του ΠΟΥ αξιολογεί προσεκτικά τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ο ΠΟΥ θα γνωστοποιήσει άμεσα στο κοινό τα ευρήματά του».

Σημειώνεται ότι χθες, σε ανάλογη τοποθέτηση προέβη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός

Φαρμάκων (ΕΜΑ) με δηλώσεις της εκτελεστικής διευθύντριάς του, Ιμερ Κουκ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους Ευρωπαίους ανταποκριτές, η κ. Κουκ τόνισε ότι «επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ένδειξη» ότι τα ύποπτα περιστατικά θρομβώσεων συνδέονται με τον εμβολιασμό με το συγκεκριμένο σκεύασμα και επανέλαβε ότι «με βάση τα έως τώρα δεδομένα, τα οφέλη του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca υπερτερούν των όποιων κινδύνων».

Υπενθύμισε ότι «δεν προέκυψαν στις κλινικές δοκιμές και δεν είναι καταγεγραμμένες ως γνωστές ή αναμενόμενες παρενέργειες» του συγκεκριμένου εμβολίου. «Ο αριθμός των περιστατικών θρομβοεμβολής μεταξύ των εμβολιασμένων δεν δείχνει να είναι μεγαλύτερος από τη συχνότητά τους στον γενικό πληθυσμό», σημείωσε.

Η εκτελεστική διευθύντρια του EMA ανέφερε ότι, καθώς το ζήτημα πήρε διαστάσεις με την απόφαση ολοένα και περισσότερων χωρών να αναστείλουν τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, προέκυψαν νέα περιστατικά τα οποία επεξεργάζονται οι ειδικοί του οργανισμού. Τόνισε τη σημασία της ακριβούς ταυτοποίησης του κάθε περιστατικού για να κριθεί πόσο σπάνιο είναι και αν η συχνότητά του είναι μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφεται στον γενικό πληθυσμό. Είπε επίσης ότι ο EMA εξετάζει αν τα περιστατικά συνδέονται με συγκεκριμένες παρτίδες του εμβολίου.

 http://www.press-gr.com/2021/03/astrazeneca_68.html