Σάββατο, Μαρτίου 20

Δανία: Δύο ακόμα περιστατικά με θρομβώσεις μετά το εμβόλιο της AstraZeneca – Στην Ελλάδα ακόμα κοιμούνται όρθιοι


Η Δανία ανέφερε σήμερα δύο περιπτώσεις επιπλοκών με θρόμβους στο αίμα και εγκεφαλική αιμορραγία, μετά τη λήψη δόσης του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού. Όπως μεταδίδει το Reuters, η αρμόδια αρχή διαχείρισης του συστήματος υγείας στην πρωτεύουσα της χώρας, την Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε ότι αφορά σε δύο μέλη νοσοκομειακού προσωπικού. Ο ένας εκ των δύο έχασε τη ζωή του. Ενώ και οι δύο νοσοκομειακοί είχαν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca σε χρονική περίοδο μικρότερη των 14 ημερών, πριν αρρωστήσουν.

Η Υγειονομική Υπηρεσία της Δανίας επιβεβαίωσε ότι έλαβε δύο αναφορές «σοβαρών περιστατικών» χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας και της Γαλλίας, αυτή την εβδομάδα αντέστρεψαν την απόφασή τους να διακόψουν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca μετά από αναφορές περιστατικών με θρομβώσεις. Η Δανία, η οποία ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου στις 11 Μαρτίου, δεν έχει ξαναρχίσει τη χρήση. Ο ΕΜΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι εξακολουθεί να είναι πεπεισμένος ότι τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.Ωστόσο, η επιτροπή ασφάλειας του οργανισμού δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να αποκλείσει οριστικά μία πιθανή σύνδεση με έναν “μικρό αριθμό περιπτώσεων” μιας σπάνιας διαταραχής πήξης του αίματος, που εμφανίζεται μετά τον εμβολιασμό. “Με βάση τις διαθέσιμες αποδείξεις και μετά από ημέρες εις βάθους ανάλυσης” των δεδομένων “δεν μπορούμε να αποκλείσουμε οριστικά μια σχέση μεταξύ αυτών των περιπτώσεων και του εμβολίου” υπογράμμισε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ, Emer Cooke.

Επομένως, συνέστησε στις κυβερνήσεις να βρίσκονται σε “αυξημένη επαγρύπνηση” για τις πιθανές επιπτώσεις και να τις συμπεριλαμβάνουν στις πληροφορίες για το προϊόν. “Η προσοχή σε αυτές τις πιθανές σπάνιες καταστάσεις και η παροχή πληροφοριών σε επαγγελματίες υγείας και εμβολιασμένα άτομα θα βοηθήσει στον εντοπισμό και τον μετριασμό των πιθανών παρενεργειών”, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του EMA Emer Cooke και πρόσθεσε ότι “ξεκινάμε επίσης πρόσθετες έρευνες για να κατανοήσουμε περισσότερα σχετικά με αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις και διεξάγουμε στοχευμένες μελέτες παρατήρησης”.https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%94%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%94%cf%8d%ce%bf-%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%b5-%ce%b8%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%b2%cf%8e/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .