Δευτέρα, Μαρτίου 15

Συναγερμός στη Δανία> Περιστατικά θρομβώσεων από το εμβόλιο της AstraZeneca

Για προληπτικούς λόγους

Την περασμένη εβδομάδα η Αυστρία είχε επίσης διακόψει τους εμβολιασμούς μετά τον θάνατο 49χρονης νοσηλεύτριας

Οι υγειονομικές αρχές στη Δανία αποφάσισαν να αναστείλουν την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca λόγω περιστατικών θρομβώσεων στο αίμα σε πολίτες που είχαν εμβολιαστεί.

Τόσο ο υπουργός Υγείας της χώρας Μάγκνους Χένικε, όσο και το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας της Δανίας δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιώσει ότι οι περιπτώσεις θρομβώσεων συνδέονται με το εμβόλιο της αγγλο–σουηδικής εταιρείας, ωστόσο ζήτησαν από τις περιφέρειες της χώρας να αναστείλουν τους εμβολιασμούς μέχρι να υπάρξει νέα αξιολόγηση από τις αρμόδιες υγειονομικές

αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα η Αυστρία είχε επίσης διακόψει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τον θάνατο μιας 49χρονης νοσηλεύτριας που υπέκυψε σε «σοβαρές διαταραχές πήξης του αίματος» μερικές ημέρες μετά τον εμβολιασμό της και την βαριά ασθένεια μιας 35χρονης νοσοκόμας.

Τέσσερα ακόμα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία και το Λουξεμβούργο, ανέστειλαν αμέσως τους εμβολιασμούς με δόσεις που προέρχονταν από την ίδια παρτίδα εμβολίων, ενώ ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει, επί του παρόντος, καμιά ένδειξη ότι ο εμβολιασμός είχε αυτές τις συνέπειες, που δεν συγκαταλέγονται στις αναφερόμενες παρενέργειες του εμβολίου αυτού.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/synagermos-sti-dania-gt-peristatika-sovaron-thromvoseon-apo-to-emvolio-tis-astrazeneca/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .