Τρίτη, Μαρτίου 16

Αθηνά Λινού: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι έχουν ραντεβού για το AstraZeneca


Για το ζήτημα που έχει προκύψει με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς αρκετές χώρες έχουν αναστείλει τον εμβολιασμό μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Για το τι θα πρέπει να γίνει με όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου ή έχουν ραντεβού για το εμβόλιο, αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν η κ. Λινού ανέφερε «αυτό είναι αλήθεια και ούτε και οι κυβερνήσεις ούτε οι οργανισμοί ξέρουν τι να κάνουν» επισήμανε. «Είναι δύσκολο να συμβουλέψεις κάποιον αυτή τη στιγμή».

Αυτό που τόνισε η κ. Λινού είναι πως πρέπει να ζυγίσουν τον κίνδυνο από το εμβόλιο με τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιος τον ιό.

«Το όφελος είναι τόσο μεγαλύτερο, που θα έπρεπε να προχωρήσουμε» σημείωσε η ίδια με κάθε επιφύλαξη και ξεκαθάρισε πώς για το ζήτημα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα», ενώ υπογράμμισε πως «τα προβλήματα είναι λίγα, ελάχιστα μέχρι στιγμής».

Ωστόσο, υπογράμμισε πώς τα περιστατικά με θρομβώσεις είναι ελάχιστα και σπάνια, δηλαδή 5 με 6 περιστατικά στο εκατομμύριο.

Έκανε λόγο για «σοβαρή παρενέργεια» και επισήμανε ότι αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο συζητείται τόσο, στάθηκε ωστόσο στη συχνότητα των περιστατικών.

«Είναι δύσκολη απόφαση. Υπάρχουν συσκέψεις επί συσκέψεων, είναι δύσκολο. Πώς να βρεις τους 170.000 (σ.σ. στην Ελλάδα) αν κάποιος νόσησε και από τι νόσησε; Είναι σπάνιο και είναι ίσως το ίδιο σπάνια με αυτά που θα συνέβαιναν ούτως ή άλλως και αυτό προσπαθούν να διερευνήσουν τώρα», πρόσθεσε.

 



 

«Όλα τα περιστατικά είναι υπό διερεύνηση και έχουν σχέση με το πηκτικό σύστημα» κατέληξε η κ. Λινού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .