Δευτέρα, Μαρτίου 1

Παραιτήθηκε σκηνοθέτης από μέλος της ΝΔ με «βέλη» κατά Μενδωνη: Έλλειψη διαφάνειας και ευθιξίας

Γερογιάννης

«Αποχωρώ απογοητευμένος από όλες τις διαδικασίες»

Την παραίτησή του από μέλος της Ν.Δ. ανακοίνωσε χθες ο σκηνοθέτης Αστέριος Γερογιάννης, καταγγέλλοντας την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τον τρόπο που χειρίστηκε τη ζοφερή υπόθεση Λιγνάδη.

«Είναι πλέον αδύνατο να συμπλεύσω σε αυτόν τον πολιτικό χώρο» τονίζει ο Αστέριος Γερογιάννης σε επιστολή του προς το μητρώο στελεχών του κόμματος, κάνοντας λόγο για έλλειψη διαφάνειας και ευθιξίας.

«Με την παρούσα επιστολή μου σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι από μέλος του μητρώου στελεχών της Ν.Δ., διότι μετά τις πρόσφατες συνταρακτικές αποκαλύψεις στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού και με αποκορύφωμα τους άστοχους χειρισμούς της κας Μενδώνη ως προς τα θέματα διαφάνειας και ευθιξίας που όφειλε να έχει κατά την επιλογή καλλιτεχνών που υπηρετούν το Θέατρο και τον Κινηματογράφο, είναι πλέον αδύνατον να συμπλεύσω σε αυτόν τον πολιτικό χώρο, όπου είχα επιλεγεί για να βοηθήσω έχοντας τις καλύτερες των προθέσεων, και εναρμονισμένος με τη φιλοσοφία της ίδρυσης και του σκοπού του, που είχε ως πρόθεση να δώσει σε όλους την ευκαιρία να έρθουν κοντά στην πολιτική και την κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και με αξιοκρατικά κριτήρια», αναφέρει συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης.

«Ως Σκηνοθέτης – Δημιουργός, ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών καθώς και ως μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών από το 1993 όπου έχω την τιμή να την εκπροσωπώ στην Ευρώπη (FERA -MEI), αποχωρώ απογοητευμένος από όλες τις διαδικασίες» τονίζει ο Α. Γερογιάννης.

 newsbreak.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .