Τρίτη, Μαρτίου 16

«Ψάχνουν» ΜΕΘ στην Αττική, δεκάδες ασθενείς σε αναμονή, εφιαλτικές εφημερίες-Την Πολυκλινική την έκλεισε η Νέα Δημοκρατία με Σαμαρά γιατί δεν την ανοίγει που υπάρχει μεγάλη ανάγκη;


Δραματική και χαοτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, με τους υγειονομικούς να περιγράφουν εφιαλτικές εφημερίες, να τονίζουν ότι δεν υπάρχουν κενά κρεβάτια ΜΕΘ (και ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο για 1.200 κρεβάτια ΜΕΘ) με αποτέλεσμα να γίνεται επιλογή ασθενών και να καταγγέλλουν «απαράδεκτες αποφάσεις» για μετακίνηση γιατρών από δημόσια σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Δεκάδες είναι οι ασθενείς που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως ο κίνδυνος για τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ αυξάνεται έως και 90%. 

Ενδεικτικά είναι τα όσα περιέγραψε ο Νίκος Ορφανός, προϊστάμενος στην κλινική Covid του Λαΐκού, ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε στο MEGA ο Νίκος Ορφανός, 95 άτομα βρίσκονται σε αναμονή για κάποιο κρεβάτι σε ΜΕΘ ενώ στο Λαϊκό υπάρχουν δύο ασθενείς διασωληνωμένοι -μέσης ηλικίας- με φορητό αναπνευστήρα εκτός ΜΕΘ.

«Δύο περιστατικά είναι με φορητούς αναπνευστήρες στις κλίνες και ψάχνουμε να βρούμε κρεβάτι ΜΕΘ. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει καρπούς η προσπάθεια ... οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται άμεσα μεταφορά σε ΜΕΘ για να έχουν μηχανική υποστήριξη. Ένας φορητός αναπνευστήρας δεν παρέχει την ασφάλεια που παρέχει η μηχανική υποστήριξη στις ΜΕΘ. Με ότι αυτό συνεπάγεται» τόνισε ο γιατρός.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εφιαλτική την εφημερίδα που ολοκληρώνεται, καθώς στο νοσοκομείο έγιναν 48 εισαγωγές για covid περιστατικά. «Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 95 άτομα σε αναμονή, προκειμένου να μεταφερθούν σε ΜΕΘ ... είχαμε μία εφιαλτική εφημερία, με 48 εισαγωγές και κανένα κρεβάτι κενό για covid-19 ... έχουμε 15 ράντζα στις άλλες, παθολογικές κλινικές».

Ακόμα, ο κ. Ορφανός, σχολίασε την απόφαση να φύγουν δύο γιατροί από το Λαϊκό για να στελεχώσουν την ιδιωτική κλινική «Λητώ», ως «απαράδεκτη, τραγική απόφαση, που ανακλήθηκε μετά την απόφαση του Συλλόγου, των γιατρών και άλλων φορέων. Είναι ντροπή να φεύγουν στον πόλεμο γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσουν τον ιδιωτικό τομέα».

 

λλων φορέων. Είναι ντροπή να φεύγουν στον πόλεμο γιατροί από τα δημόσια νοσοκομεία για να στελεχώσουν τον ιδιωτικό τομέα».

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, βουλευτήςτου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και χειρουργό -εντατικολόγο, 120 με 125 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι με φορητούς αναπνευστήρες σε απλό κρεβάτι και αναγκαστικά δεν λαμβάνουν την παρακολούθηση και υποστήριξη που απαιτεί η κατάσταση τους, ενώ πάνω από 70 από αυτούς είναι ασθενείς με λοίμωξη από κορονοϊό. Στην οργισμένη ανάρτησή του ζητάει για μία ακόμη φορά να ξεκινήσουν οι θεραπείες αντισωμάτων και να δημιουργηθεί «ομάδα κρούσης» γιατρών εντατικολόγων.

 

Παυλος Πολακης
8 ώρες πριν

24 (εικοσιτέσσερις )σελιδες, Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ για ασθενείς ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕΘ ,αυτή τη στιγμή!!!!
Δηλαδή 120-125 συνάνθρωποι μας είναι διασωληνωμενοι με φορητούς αναπνευστήρες ,σε απλό κρεββάτι και αναγκαστικά δεν λαμβάνουν την παρακολούθηση και υποστήριξη που απαιτεί η κατάσταση τους!
Πάνω από 70 από αυτούς είναι ασθενείς με λοίμωξη από κορωναιο!!!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΩ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ:...

Δείτε περισσότερα
1,3 χιλ.
45
266

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .