Τετάρτη, Μαρτίου 31

Τηλεοπτικό διάγγελμα θα απευθύνει ο πρόεδρος Μακρόν

Τηλεοπτικό διάγγελμα θα απευθύνει ο πρόεδρος Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει σήμερα το απόγευμα τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού που εξελίσσεται ραγδαία απειλεί να προκαλέσει κατάρρευση στα νοσοκομεία.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων δεν διευκρίνισε αν ο Μακρόν θα ανακοινώσει περαιτέρω περιορισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 100.000 ανθρώπους

στη Γαλλία.

Χθες ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 98 και ξεπέρασε το φράγμα των 5.000 - ο υψηλότερος αριθμός για αυτό τον χρόνο.

Ειδικοί του τομέα δημόσιας υγείας λένε ότι το γεγονός ότι οι ΜΕΘ είναι τόσο επιβαρυμένες αποτελεί ένδειξη ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα δεν είναι επαρκή.

Στη Γαλλία ισχύει νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μέσα Δεκεμβρίου και σε τμήματα της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας, οι κινήσεις των πολιτών είναι περιορισμένες και κάποια μη απαραίτητα καταστήματα έχουν κλείσει.

Τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά εδώ και μήνες.

Εν αναμονή του προεδρικού διαγγέλματος, η δήμαρχος της πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι θα πρέπει να κλείσουν τα σχολεία.

Ο Μακρόν θα προεδρεύσει αργότερα σήμερα της εβδομαδιαίας σύσκεψης του συμβουλίου αντιμετώπισης της COVID.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .