Τετάρτη, Μαρτίου 3

Ένας γορίλας και δύο λιοντάρια μολύνθηκαν από κορωνοϊό στην Τσεχία

Βήχας και απώλεια όρεξης, τα συμπτώματά τους

Eνας γορίλας και δύο λιοντάρια εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό στον ζωολογικό κήπο της Πράγας, ο οποίος παραμένει κλειστός λόγω των μέτρων του lockdown στην Τσεχία.

«Τα λιοντάρια Ζαμβάν και Σούσι και ο αρσενικός γορίλας Ρίτσαρντ διαγνώσθηκαν θετικοί σήμερα. Τα συμπτώματά τους είναι ήπια μέχρι στιγμής. Τα λιοντάρια έχουν κρυολόγημα και βήχα. Ο Ρίτσαρντ είναι κουρασμένος και έχει χάσει την όρεξή του», δήλωσε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, Μίροσλαβ Μπόμπεκ.

Τα ζώα πιθανότατα μολύνθηκαν από το προσωπικό, ενώ θα εξεταστούν και άλλα ζώα, πρόσθεσε ο Μπόμπεκ. Ο ζωολογικός κήπος της Πράγας βρίσκεται σε επαφή με άλλους ζωολογικούς κήπους που έχουν καταγράψει κρούσματα της Covid-19. Τον Ιανουάριο, γορίλες στο Σαφάρι Παρκ του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο αρρώστησαν αφού μολύνθηκαν από τον ιό.

Η Τσεχία αντιμετωπίζει νέα έξαρση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, καταγράφοντας τον υψηλότερο δείκτη αναπαραγωγής του ιού σε όλη την Ευρώπη κατά κεφαλήν.

 newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .