Τετάρτη, Μαρτίου 31

ΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ “ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ” ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΣΤΩΝ (Βίντεο)

L

Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι της Λέσβου, οι οποίοι “υποδέχθηκαν” με αποδοκιμασίες την Επίτροπο της ΕΕ Ύλβα Γιόχανσον, η οποία βρέθηκε στο νησί για να επιθεωρήσει τον νέο υπερκαταυλισμό που δημιουργούν παρέα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω  από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με τον κόσμο να ζητά και πάλι την αποσυμφόρηση του νησιού.

«Πρέπει να φύγουν από το νησί. Το νησί να γίνει ξανά δικό μας. Να μη γίνει ένα νησί έξω από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα νησί που θα μετατραπεί σε τάφο και για εμάς και για τους αλλοδαπούς», λέει ένας κάτοικος της Μυτιλήνης.

O περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης αρνήθηκε να συναντήσει την επίτροπο και τον Νότη Μηταράκη που πήγε μαζί της καθώς όπως είπε “εφ’ όσον οι αποφάσεις είναι ειλημμένες, δεν έχει νόημα να τη συναντήσω”.
«Οι ακρίτες νησιώτες έχουν αξιοπρέπεια. Δεν εξαγοράζονται. Δεν απεμπολούν τα σύνορα και τα δικαιώματά τους. Δεν δεσμεύονται από περίεργα μεταναστευτικά μνημόνια χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Μουτζούρης.
Συμπληρώνοντας, ο περιφερειάρχης επεσήμανε πως «μια πρόταση υλοποιείται εάν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία. Δεν επιβάλλονται αυτά διά ροπάλων και διά αστυνομικών μέτρων. Αισθάνομαι ότι οι Βρυξέλλες – μπορεί και να το αισθάνομαι και για την υπόλοιπη Ελλάδα – θέλουν να περικλείσουν το πρόβλημα στα νησιά τα παραμεθόρια, ώστε να μην το έχουν στον χώρο τους. Εμείς όμως ξέρουμε ότι το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό, ένα παγκόσμιο θέμα. Άρα πρέπει να συμμετάσχουν όσοι συμμετέχουν στην Ευρώπη».
Ο Περιφερειάρχης έτυχε θερμής υποδοχής όταν βγήκε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας και ενημέρωσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για τις προθέσεις του να μην δεχτεί την Ευρωπαία Επίτροπο.
Οι κάτοικοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου Γιόχανσον και Ν.Μηταράκης παραχωρούσαν συνέντευξη Τύπου, αποδοκιμάζοντας έντονα και τους δύο με την επίτροπο να προχωρά στις γνωστές και τετριμμένες διαπιστώσεις που καμία αξία έχουν πλέον, ότι δηλαδή υπάρχει έλλειψη ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής που και πως κάποια ακριτικά νησιά της Ελλάδας έχουν επωμιστεί βάρος και αυτό δεν είναι ανεκτό.
lesvos lesvos1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .