Παρασκευή, Μαρτίου 12

Γιατί τόσο μίσος απέναντι στους νέους κ. πρωθυπουργέ;

Μετά από ημέρες αφωνίας μπροστά σε συνεχόμενα περιστατικά αστυνομικής αγριότητας, πρωτοφανή για την χώρα τα τελευταία χρόνια, ο πρωθυπουργός έσπευσε να πάρει θέση.

Πήρε, όμως θέση, με τρόπο ακραία μεροληπτικό και ύπουλο, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά το πόσο αποκομμένη είναι από τους πολίτες αυτή η κυβέρνηση (και ο ίδιος πρώτα απ΄όλους ως επικεφαλής της), μια κυβέρνηση βαθιά αντικοινωνική που εξαπολύει διαρκή επίθεση σε όλα τα μέτωπα.

Μεροληπτικός (και ο χαρακτηρισμός είναι τουλάχιστον ευγενικός) γιατί δεν βρήκε εδώ και τόσες ημέρες μια κουβέντα να πει για το όργιο καταστολής σε γειτονιές, στον δρόμο, μέσα σε δημόσια κτίρια. Μόλις, όμως, «μυρίστηκε» ο ίδιος και οι σύμβουλοί του πιθανά πολιτικά οφέλη έτρεξε να βιντεοσκοπήσει «μήνυμα ενότητας».

Ύπουλος γιατί μέσα στα μεγάλα λόγια περί αυτοσυγκράτησης, ψυχραιμίας και ενότητας για ακόμη μια φορά εκτοξεύει απειλές κατά της νεολαίας. Και μάλιστα με τρόπο προκλητικά ηθικοπλαστικό. «Η νεολαία που δημιουργεί και δεν καταστρέφει» είπε ο εν έτη 2021 ο πρωθυπουργός. Κλασική δεξιά των περασμένων δεκαετιών.

Γιατί τόσο μίσος απέναντι στους νέους ανθρώπους; Γιατί τόση εμπάθεια απέναντι σε μια κρίσιμη κοινωνική ομάδα, την οποία εσείς ο ίδιος βάλατε στο στόχαστρο σχεδόν από την πρώτη ημέρα της πανδημίας με τα περιβόητα «κοκούνινγκ» και την απειλή πως εάν δεν υπακούσεις στα μέτρα θα σκοτώσεις τον παππού και τη γιαγιά; Ανθρώπους που τους κυνηγά η αστυνομία σε σταθερή βάση σχεδόν από την επόμενη ημέρα της εκλογικής νίκης της Ν.Δ.; Στον δρόμο, σε σινεμά, σε μπαρ, σε πλατείες, σε πανεπιστήμια, σε σπίτια;

Αλήθεια ποιος είναι εκείνος που διχάζει κύριε πρωθυπουργέ;

Υπάρχει η κλισέ φράση που λέει «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες», όμως υπάρχει και η υπενθύμιση πως δεν είναι μόνο το κράτος που έχει το μονοπώλιο στη βία, όπως αρέσει σε πολλά στελέχη σας να διαφημίσουν συχνά πυκνά. Κάποια στιγμή εκείνος που δέχεται καθημερινά επιθέσεις μέσα σε ένα κλίμα ατιμωρησίας και αυθαιρεσίας μοιραία θα ανταποδώσει.

Ας αναλάβετε τις τρομακτικές ευθύνες που αναλογούν σε εσάς και την κυβέρνηση σας.

πηγή: efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .