Κυριακή, Μαρτίου 21

Κορονοϊός: Τα εμβόλια «έφθασαν» στην Ανταρκτική

Η εκστρατεία ανοσοποίησης για τον νέο κορονοϊό έφθασε στην Ανταρκτική. Μέλη των ένοπλων δυνάμεων, ερευνητές και δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι σταθμεύουν σε στρατιωτική βάση, έλαβαν την πρώτη δόση των εμβολίων τους την Κυριακή, ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Χιλής.

Συνολικά 49 άνθρωποι, στρατιώτες, ερευνητές και δημόσιοι λειτουργοί που σταθμεύουν σε στρατιωτική βάση της Χιλής, έλαβαν την πρώτη δόση των εμβολίων τους.

Η Ανταρκτική είναι η τελευταία ήπειρος όπου διαγνώστηκε κρούσμα κορονοϊού. Για μήνες, η περιοχή που καλύπτεται από χιόνι και πάγο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου παρέμενε αλώβητη από την πανδημία, χάρη στα αυστηρά μέτρα ελέγχου και την ακύρωση όλων των επισκέψεων.

Το μη απαραίτητο προσωπικό απομακρύνθηκε όταν εκδηλώθηκε η πανδημία, ενώ αποφασίστηκε επίσης να απαγορευθεί κάθε επαφή μεταξύ του προσωπικού των στρατιωτικών και των επιστημονικών βάσεων που είναι εγκατεστημένες εκεί.

Παρ’ολα αυτά στις 21 Δεκεμβρίου εντοπίστηκε εστία μόλυνσης με 36 ανθρώπους, ανάμεσά τους 26 στρατιωτικούς, να προσβάλλονται από τον SARS-CoV-2 σε βάση των ενόπλων δυνάμεων της Χιλής.

Δόσεις εμβολίων που παραλήφθηκαν στο τέλος της περασμένης εβδομάδας από την Πούντα Αρένας, 3.500 χιλιόμετρα από το Σαντιάγο, θα επιτρέψουν να ανοσοποιηθεί το προσωπικό δύο ακόμη βάσεων. Λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν έχουν ακόμη μπορέσει να παραδοθούν, διευκρίνισε το επιτελείο.

Η Χιλή των 19 εκατομμυρίων κατοίκων ξεπέρασε την Τρίτη το όριο των πέντε εκατομμυρίων πολιτών που έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου τους για τον νέο κορονοϊό, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την προθεσμία που είχε ορίσει η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Newsbomb.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .