Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο» - Τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα


Η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο των σχολείων όλης της χώρας για δύο εβδομάδες από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 του μηνός, κάνοντας δεκτές τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Συνεχίζεται το lockdown στην Αττική, ενώ στο «βαθύ κόκκινο» εντάχθηκαν κι άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 16 Μαρτίου αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μέχρι τις 29 του μήνα, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τι θα ισχύει το τριήμερο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν θα υπάρξει καμία ειδική ρύθμιση. «Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους υπάρχοντες περιορισμούς», σημείωσε.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων, ενώ θα ισχύει με τα ιδία κριτήρια και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «βαθύ κόκκινο»

Στο «βαθύ κόκκινο» παραμένουν οι...

Π.Ε ΑττικήςΒοιωτίαςΕύβοιαςΦθιώτιδαςΦωκίδαςΑργολίδαςΑρκαδίαςΚορινθίαςΘεσσαλονίκηςΆρταςΘεσπρωτίαςΗρακλείου ΚρήτηςΣάμουΛευκάδας καθώς και ο Δήμος Καλυμνίων, ο Δήμος Ρόδου, ο Δήμος Χίου και ο Δήμος Ανωγείων.

Παράλληλα εντάσσονται στο «βαθύ κόκκινο» μέχρι τις 22 Μαρτίου οι Π.Ε ΧαλκιδικήςΕυρυτανίαςΛέσβου, οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, ο Δήμος Κατερίνης, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο». 

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό

Στην αρχή της τοποθέτησής της, η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο συνεχίζει να αυξάνεται σε πολλές περιοχές της επικράτειας. Ο κυλιόμενος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες επτά ημέρες ξεπέρασε τις 2.000 ανά ημέρα, ενώ ο δείκτης θετικότητας ανήλθε στο 4,5%. 

Στην Αττική έχουν εντοπιστεί πάνω από 10.000 ενεργά κρούσματα, με το κέντρο της Αθήνας να εμφανίζει την υψηλότερη επιβάρυνση, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 92%. «Η πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί για τουλάχιστον δύο με τρεις εβδομάδες ακόμη», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «ακόμη και σήμερα βρισκόμαστε σε άνοδο της μεταδοτικότητας», ενώ για τις μεταλλάξεις υπογράμμισε ότι η εμφάνισή τους «άλλαξε τις ισορροπίες».

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι η εισήγηση της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων είναι η συνέχιση της διαδικασίας των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

wwwaristofanis.