Παρασκευή, Μαρτίου 12

Λινού: Μια ώρα στο λεωφορείο περισσότερο επικίνδυνη από μια ώρα στη διαδήλωση

«Μια διαδήλωση που κρατάει μια ώρα με αποστάσεις, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο με μια ώρα στο λεωφορείο στο οποίο δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας» είπε χαρακτηριστικά η Αθηνά Λινού μιλώντας στον ANT1
  Θέση σχετικά με το κυβερνητικό αφήγημα που θέλει τις διαδηλώσεις - και όχι την απουσία λήψης ουσιαστικών μέτρων - να είναι υπεύθυνες για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας πήρε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρική, μιλώντας στον ANT1.

Η Αθηνά Λινού, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις αν εν μέσω lockdown και με έξαρση της πανδημίας είναι επικίνδυνες οι διαδηλώσεις και πως την επηρεάζει η χθεσινή πορεία στη Νέα Σμύρνη.

«Και οι διαδηλώσεις όπως και κάθε ανθρώπινη επαφή αυξάνουν τον κίνδυνο. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι ο κίνδυνος εξαρτάται και από τον χώρο και από τις συνθήκες και από τη διάρκεια. Επομένως, μια διαδήλωση που κρατάει μια ώρα με αποστάσεις, δεν είναι το ίδιο επικίνδυνο με μια ώρα στο λεωφορείο στο οποίο δεν υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας – τουλάχιστον στο επίπεδο του αερισμού και των αποστάσεων» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λινού.

Στη συνέχεια της συζήτησης, όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 για την πορεία 6.000 ατόμων στη Νέα Σμύρνη είπε: «Αυξάνει σαφώς τον κίνδυνο, αλλά αν τα 6.000 άτομα ήταν σε έναν κλειστό χώρο ανά 150 – 200 θα ήταν πολύ πολλαπλάσιος ο κίνδυνος. Δεν υπάρχει επαφή με άνθρωπο σε απόσταση κάτω από δύο μέτρα χωρίς επαρκώς αποτελεσματική μάσκα που να μην έχει μια πιθανότητα μετάδοσης».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .