Τρίτη, Μαρτίου 16

Ξύλο και τρομοκρατία στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ καταγγέλλουν συλληφθέντες της Ν. Σμύρνης


Για την επικράτηση κλίματος «εκδικητικής διάθεσης» που είναι διάχυτο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, κάνουν λόγο μαρτυρίες κρατουμένων από τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη, τις οποίες επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών». Υπενθυμίζεται, ότι ήδη μία 18χρονη κρατούμενη έχει καταγγείλει ότι ξυλοκοπήθηκε και παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από αστυνομικούς το βράδυ της 9ης Μαρτίου στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που διεξήχθησαν.

Το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών επικαλείται μαρτυρίες για φωνές από ξυλοδαρμούς που έρχονται από τα κελιά όπου παραμένουν οι άνδρες κρατούμενοι, ενώ οι απειλές είναι συνεχείς. Αντίστοιχες βίαιες συμπεριφορές κατά της 18χρονης έχουν βιώσει και άλλα άτομα που συνελήφθησαν είτε στις 9 Μαρτίου είτε τις επόμενες ημέρες και κατηγορούνται για συμμετοχή στα επεισόδια και την επίθεση κατά του τραυματία αστυνομικού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλα τα άτομα που έχουν συλληφθεί για τα επεισόδια φέρουν σοβαρά χτυπήματα, με τις μαρτυρίες να αναφέρουν πως οι ξυλοδαρμοί δεν σημειώθηκαν μόνο κατά τη σύλληψή τους στη Νέα Σμύρνη, αλλά και στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, από άντρες της αντιτρομοκρατικής και ειδικούς φρουρούς.

Όπως αναφέρθηκε και από δικηγόρο της υπόθεσης, «η βία της αστυνομίας είναι πλέον αντιδραστική, εκδικητική και σαδιστική». Η επικοινωνία που τους επιτρέπεται με τους δικούς τους ανθρώπους είναι ελάχιστη και διακόπτεται με το «έτσι θέλω» κάποιου αστυνομικού οργάνου. Στις κοπέλες δεν επιτρέπεται σχεδόν καθόλου να βγουν στο διάδρομο, με τη δικαιολογία πως θα τις βιάσουν οι άνδρες κρατούμενοι, ενώ παράλληλα οι ίδιοι οι αστυνομικοί τις απειλούν και τις εξευτελίζουν.

 

Η 18χρονη, ακόμη, αναφέρει ότι το φαγητό που τους παρέχεται είναι ελάχιστο και πως , ενώ έχει ζητήσει επανειλημμένα τη μεταφορά της σε νοσοκομείο ή να τη δει κάποιος γιατρός, δεν της το έχουν επιτρέψει εδώ και τέσσερις μέρες. Σημειώνεται πως φέρει τραύματα και σε εμφανή σημεία, με πρησμένο και μελανιασμένο το πρόσωπο της αλλά και χτυπήματα στα πόδια, ενώ η ψυχολογία της είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν μετά τη λήξη των επεισοδίων οδηγούνται στον ανακριτή σήμερα Σάββατο, ενώ οι επτά ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή, με τον περιοριστικό όρο της παρακολούθησής τους από κοινωνικό λειτουργό.

 https://tvxs.gr/news/ellada/ksylo-kai-tromokratia-sta-kratitiria-tis-gada-kataggelloyn-syllifthentes-tis-n-smyrnis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .