Τράγκας: Ο άνθρωπος που συσσωρεύει χρέη για τις επόμενες γενιές και χαλκεύει δεσμά μακρόχρονης οικονομικής Κατοχής, εμφανίζεται καθημερινά ως «θεόσταλτος», προστάτης της Ελλάδος!
.antinews.gr

Είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ευρώπη που αυτήν την εποχή της πανδημίας και της φτώχειας στέλνει τη μπάλα στο ρολόι του γηπέδου, όπως λένε οι ποδοσφαιρόφιλοι. Όλη η χώρα υποφέρει. Όλη χώρα είναι φυλακισμένη και άνεργη. Όλη η Ελλάδα αποδοκιμάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εκείνος προετοιμάζει πρόωρες εκλογές μιλώντας με τηλεδιάσκεψη με την ομογένεια της Νοτίου Αμερικής, και ισχυριζόμενος ότι ως πρωθυπουργός έχει υποχρέωση την ενότητα του Ελληνισμού.

Ο άνθρωπος που συσσωρεύει χρέη για τις επόμενες γενιές και χαλκεύει δεσμά μακρόχρονης,

οικονομικής Κατοχής, ο πολιτικά άνους που ετοιμάζει τη μεγάλη μειοδοσία της επαναδιατύπωσης του χάρτη του Αιγαίου, αυτός που διχάζει τους Έλληνες χτυπώντας στο ψαχνό όσους διαμαρτύρονται γιατί πεινάνε ή γιατί δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους, εμφανίζεται καθημερινά ως «θεόσταλτος», «αρχάγγελος»-προστάτης της Ελλάδος. Σίγουρα έχει παραλήρημα μεγαλείου με υπόβαθρο τον έντονο ναρκισσισμό του και την εμφανή σε όλους αλαζονεία του. Έχει καθημερινά αποκλίνουσα συμπεριφορά, και, επειδή το ένα λάθος φέρνει το άλλο, στέλνει κάθε τόσο τη μπάλα στην εξέδρα θέλοντας να διακόψει την άθλια απόδοση, τη δική του και της κυβέρνησής του. Φυσικά αυτό δεν αλλάζει τις εντυπώσεις του Ελληνικού λαού, την απελπισία και την απόγνωσή του για την κατάσταση που βιώνει και για τον ανεκδιήγητο του Μαξίμου που αποφασίζει για τις τύχες των Ελλήνων του σήμερα και του αύριο.

Η μωρία του και ο κενός ψυχισμός του, η αθεΐα του και η εμφανής συμπάθειά του προς νοσηρές προσωπικότητες (όμοιος ομοίω αεί πελάζει) τον οδηγούν από το ένα λάθος στο άλλο. Είναι φύσει νοσηρός ως προσωπικότητα. Βγαίνει ποδηλάτης στην Πάρνηθα γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τους Έλληνες φυλακισμένους από κορονοϊό. Έχει τη νοοτροπία του Μουγκάμπε και των παιδιών του Αφρικανού Δικτάτορα που κυκλοφορούσαν με πολυτελή αυτοκίνητα μπροστά από τις φαβέλες και τις καλύβες των κατοίκων της Ζιμπάμπουε. Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του προκαλούν κάθε τόσο παραβιάζοντας όλους τους νόμους που πρέπει να εφαρμόζουν οι άλλοι απειλούμενοι και δεχόμενοι υψηλά πρόστιμα.

Πιστεύει ότι είμαστε ιθαγενείς σε κάποια μπανανία στην οποία μπορεί να καλεί όποτε θέλει τον κύριο Αλέξη Παπαχελά και να απολογείται για οποιοδήποτε συμπόσιο στην Ικαρία, λέγοντας ότι δεν ήταν τίποτα το τρομερό, υπήρξαν κάποιες «ενοχλητικές εικόνες», και ότι τελικά φταίει η ασφάλειά του που δεν φρόντισε να μην ληφθούν αυτές οι «προκλητικές φωτογραφίες». Συμπεριφέρεται με τον ίδιο πριγκιπικό και δικτατορικό ύφος που είχε ο Φερδινάνδο Μάρκος στις Φιλιππίνες ή τα μέλη της οικογένειας Τσαουσέσκου στην Ρουμανία, δείχνοντας ότι γράφει την πλειοψηφία των πολιτών εις τα παλιότερα των υποδημάτων του και ότι τους κοιτάζει όλους αφ’ υψηλού.

Δείχνει ασέβεια προς την παραδοσιακή οικογένεια, και μεγάλη συμπάθεια προς την ομοφυλοφιλία με αρκετή ανοχή προς άτομα όπως ο κύριος Λιγνάδης. Δείχνει ασέβεια προς την θρησκεία. Ο πατέρας του ήταν άθεος αλλά δεν το έδειχνε. Ο ίδιος Κυριάκος Μητσοτάκης προσβάλλει με την συμπεριφορά του την ορθόδοξη Εκκλησία και το χριστεπώνυμο πλήθος. Προσβάλλει με την πολιτική συμπεριφορά του, τις επιλογές του και την ανοχή του τον Χριστιανισμό αλλά και όσους ανθρώπους έχουν θρησκεία, πίστη και ηθική.

Ο πατέρας του επέβαλε την οικογενειοκρατία, λέγοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε φίλος της οικογενειοκρατίας και ότι ουδείς μπορεί να τον κατηγορήσει ότι προωθεί συγγενείς και φίλους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει στους υπουργούς και τους υφυπουργούς, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ότι θα είναι ασυμβίβαστο να προσλάβουν συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού. Όμως ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν καταλάβει σήμερα όλες τις καρέκλες του κράτους. Ο ίδιος πέραν του μισθού του, διαχειρίζεται φυσικά και τον προϋπολογισμό του Μαξίμου.

Ο εκλεκτός δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ανιψιός του, είναι σύμβουλός του και σίγουρα παίρνει έναν μισθό. Σοβαρός δικηγόρος των Αθηνών, με καλό γραφείο και κατέχων καλά την νομική επιστήμη έχει προσληφθεί από τον θείο του στο Μαξίμου. Επομένως έχει πάρει για την εργασία του έναν μισθό.

Η αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη έχει τοποθετηθεί αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, και ασφαλώς θα παίρνει έναν μισθό, πέραν της βουλευτικής αποζημίωσης.

Ο γιος της κυρίας Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων, έχει έναν μισθό και διαχειρίζεται πολλά λεφτά αγοράζοντας ζαρντινιέρες, φοίνικες, καστανόχωμα, βεγγαλικά, σιντριβάνια, πολύχρωμα φώτα για σιντριβάνια, κοκοφοίνικες, μελέτες για πεζόδρομους, και ό,τι «χρειάζεται» για να ζήσει ο άνεργος, «φυλακισμένος» και πεινασμένος Αθηναίος. Πώς θα την βγάλει ένας εστιάτορας που έχει κατεβάσει τα ρολά, αν δεν δει βεγγαλικά στον Αττικό ουρανό, και αν δεν χαζέψει τους τεράστιους φοίνικες μέσα στις ζαρντινιέρες; Στο φινάλε μπορεί κανείς να πεινάει στην Αθήνα αλλά τουλάχιστον έχει την oceandrive στην καρδιά του Συντάγματος. Το southbeach!

Η σύζυγος του δημάρχου της Αθήνας, η κυρία Σία Κοσιώνη, έχει μεγάλο συμβόλαιο στον ΣΚΑΪ. Εργάζεται εκεί λέγοντας τις ειδήσεις και υμνώντας το θείο, το σύζυγο, την πεθερά, τον ξάδελφο, και όλες τις αδελφές, τις θείες και τα ανίψια.

Η πρώτη εξαδέλφη, η κυρία Αντιγόνη Λυμπεράκη, είναι στη ΜΚΟ του Σόρος «Solidarity Now». Οι υπόλοιποι έχουν και αυτοί μικρή ή μεγάλη σχέση με δημόσιες σχέσεις, διαφημίσεις, ΜΚΟ, δυστυχισμένα παιδιά και επιχειρήσεις ανεύρεσης και περισυλλογής ναρκών για να μην τραυματίζονται αθώα παιδιά. Όλη η οικογένεια παράλληλα με την πολιτική ασχολείται με ΜΚΟ και την προστασία των παιδιών ασυνόδευτων ή κατοικούνταν σε τρίτες περιοχές και πολεμικές ζώνες. Ακόμη και ο πρωθυπουργός πήρε την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τα ασυνόδευτα παιδιά στο γραφείο του.

Ούτε η οικογένεια Μουγκάμπε δεν είχε τόσες θέσεις και τόση φιλανθρωπία! Το μεγαλύτερο «τζάκι» στην Ευρώπη από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από την εποχή της Καλτσεστρούτσι, της Παντσαβόλτα. Από την εποχή που δουλεύει κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη ο Νίκος Γεωργιάδης. Οι άνθρωποι αυτοί δούλευαν σκληρά. Έχυναν ποταμούς ιδρώτα και αίματος για να βγάλουν το ψωμί τους! Όλοι μαζί τραγουδάγανε, από την εποχή του Παντσαβόλτα, το «για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ»! Και ψήφισε ο Ελληνικός λαός τον «Εφιάλτη», όπως τον έλεγε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου. Τρία εκατομμύρια Έλληνες είναι άνεργοι σήμερα, ενώ μια οικογένεια έχει καταλάβει όλα τα ταμεία του κράτους.

Και ξέχασα επίτηδες να αναφέρω μια γυναίκα που είναι επιχειρηματικό ταλέντο. Μια γυναίκα που ξέρει χρηματοπιστωτικά και ναυτιλιακά δάνεια. Μια γυναίκα πανέξυπνη, που ξέρει να κάνει δουλειές και να κλείνει συμφωνίες με μεγάλες εταιρίες και άλλα «τζάκια» ,με μεγάλους Ολιγάρχες. Ξέχασα να αναφέρω την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι που είναι από τα καλύτερα και ευφυέστερα επιχειρηματικά ταλέντα. Δεν ξέρω πόσες γυναίκες έμειναν άνεργες στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη. Δεν ξέρω πόσες αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους. Η κυρία Μαρέβα, όπως μαθαίνω, αναπτύσσει τις επιχειρήσεις της. Γιατί έχει μυαλό. Γιατί είναι ταλέντο. Και γιατί αρπάζει τις ευκαιρίες που δίνει η ζωή. Ούτε η (οικογένεια) Τσαουσέσκου, ούτε η Μουγκάμπε, ούτε ο Φερδινάνδο και η Ιμέλντα Μάρκος δεν είχαν τόσες καρέκλες, τόσες δουλειές, τόσες οικονομικές δραστηριότητες! Η Ελλάδα μπορεί να είναι στην ανεργία, η οικογένεια Μητσοτάκη όμως κάνει πάντα «ζήτα». Και φυσικά όλη η Ευρώπη γνωρίζει πώς λειτουργεί η «αγία οικογένεια».

Για να καταλάβετε πού ζούμε, ενώ ο Μητσοτάκης μιλούσε χθες στον Ελληνισμό της Νοτίου Αμερικής υποστηρίζοντας ότι έχει καθήκον να ενώσει τους Έλληνες, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλούσε σε συνέδριο στις ΗΠΑ και προσπαθούμε για μια ακόμη φορά να δικαιολογήσει τα εγκλήματά του λέγοντας ότι «η Ελλάδα ήταν ο αδύναμος κρίκος στο ευρωπαϊκό σύστημα», και ότι για αυτό φτάσαμε στα μνημόνια. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο άνθρωπος που κατέστρεψε το πολιτικό οικοδόμημα του πατρός του είναι το πολιτικό μοντέλο που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάστηκε με στολή Μακρυγιάννη και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου με στολή Μπουμπουλίνας, εκεί που μιλούσε ο Γιώργος Παπανδρέου (σε συνέδριο στο Ίδρυμα Bertelsmann των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Leadership in Action») παρουσίασαν ένα βίντεο animation στο οποίο ο ΓΑΠ εμφανίστηκε ως «αρχαίος Έλληνας».

Ίσως δεν υπάρχει μεγαλύτερος εξευτελισμός. Ίσως δεν υπάρχει μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση. Στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 εκπρόσωπος των φτωχών Ελλήνων επαναστατών είναι η εκπρόσωπος της ελληνικής Ολιγαρχίας Γιάννα Αγγελοπούλου. Και οι δυο γόνοι πολιτικοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κυριάκος Μητσάκης που ολοκληρώνει το έργο του πρώτου, εμφανίζονται ο ένας ως «αρχαίος Έλληνας» και ο άλλος ντυμένος Μακρυγιάννης!

Είναι τραγικό να σκεφθεί κανείς ότι αυτοί οι ασεβείς προς την Ελλάδα, οι δράσαντες και δρώντες αντιεθνικά εμφανίζονται ως εκπρόσωποι εκείνων που μας έδωσαν την Ελευθερία δίνοντας τη ζωή τους.