Φρόντισε τα δόντια του κουνελιού σου!


Τα κουνελάκια είναι κατοικίδια που δεν έχουν τόσες απαιτήσεις στην φροντίδα τους όπως οι σκύλοι και οι γάτες. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάς ότι και αυτά χρειάζονται φροντίδα και αν αποφασίσεις να αποκτήσεις ένα κουνελάκι πρέπει να ξέρεις πως να του συμπεριφερθείς. Εμείς στο παρελθόν σου έχουμε πει ποια είναι τα μυστικά μηνύματα που σου στέλνει το κουνέλι σου και πως πρέπει να περιποιείσαι την γούνα του. Επίσης σου έχουμε πει αν πρέπει ή όχι να το κάνεις μπάνιο και γενικά τι πρέπει να προσέχεις για να καταλάβεις αν το κουνέλι είναι υγιές.

Τα κουνέλια είναι πολύ ευαίσθητα από τη φύση τους και αν θέλουμε να τα έχουμε για καιρό πρέπει να προσέχουμε την υγεία τους. Το πιο βασικό που πρέπει να προσέχουμε είναι τα δόντια τους. Κρατώντας τα δόντια του κουνελιού υ

γιή, αυτό δίνει παραπάνω ε

υεξία στο κουνέλι σου. Παλιότερα είχαμε μιλήσει για τα δόντια του σκύλου σήμερα θα σου πούμε πως να φροντίσεις τα δόντια του κουνελιού σου.

  1. Πρώτα από όλα πρέπει να ξέρεις ότι τα κουνέλια έχουν 28 δόντια τα οποία μεγαλώνουν συνεχώς. Για να διατηρηθούν σε σωστό μέγεθος πρέπει να τα λιμάρουν. Μπορείς να βάλεις στο κλουβί του μια ειδική πετρούλα, που μπορείς να προμηθευτείς από κατάστημα για κατοικίδια, για να τρίβει τα δόντια του.
  2. Ασθένεια στα δόντια των κουνελιών, μπορεί να προκαλέσει η κακή διατροφή. Τα κουνελάκια χρειάζονται καθημερινά σκληρή και ινώδη τροφή όπως είναι το ειδικό σανό για κουνέλια που διατίθεται σε καταστήματα με προϊόντα για κατοικίδια.
  3. Τα πιο σημαντικά δόντια των κουνελιών είναι οι 2 μπροστινοί κοπτήρες. Πρέπει να παρατηρούμε αν τα δόντια αυτά είναι ίσια γιατί αν στραβώσουν, το κουνέλι σου δεν θα μπορεί να φάει.
  4. Αν το κουνέλι έχει πρόβλημα με το δόντια πρέπει τότε να το πας σε κάποιον ειδικευμένο κτηνίατρο.  Για να μην φρικάρεις στο κουνέλι θα πρέπει να του κάνουν αναισθησία και να το κρατήσει ο κτηνίατρος για ένα βράδυ. Μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα!
  5. Το κουνέλι σου επίσης θα σου δείξει ότι έχει πρόβλημα. Μπορεί εσύ να μην μπορείς να παρατηρήσεις τα δόντια του αλλά από μόνο του θα δείξει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν δεις ότι έχει καταρροή στα μάτια ή αρνείται να φάει σανό τότε το κουνέλι σου έχει πρόβλημα με τα δόντια του.

Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο μπορεί να έχεις διαβάσει ότι κάποιοι συχνά βουρτσίζουν τα δόντια των κουνελιών του. Αυτή την μέθοδο δεν την συνιστούν οι κτηνίατροι. Εκτός ότι είναι υπερβολικό με αυτόν τον τρόπο μπορεί το κουνέλι να τραυματιστεί γιατί το πιο λογικό είναι να μην κάθεται για να του βουρτσίσεις τα δόντια.

 https://ipop.gr/themata/frontizw/frontise-ta-dontia-tou-kouneliou-sou/