Παρασκευή, Μαρτίου 26

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης: αυτό-διασωλήνωση

Μην πυροβολείτε τον Κικίλια για τα δωρεάν τεστ που θα κάνουμε μόνοι μας σπίτι. 

Μπορεί στα υπόλοιπα να τα έχει κάνει θάλασσα, αλλά την απόφαση της κυβέρνησης για τα ..εκατομμύρια τεστ, την έμαθε κι αυτός από την τηλεόραση, παρακολουθώντας τη συνέντευξη τύπου της Παρασκευής για την ..πανδημία, στην οποία δεν είχε προσκληθεί. Το επιτελικό κράτος σε πλήρη λειτουργία.

Καλύτερα ίσως, γιατί όποιος σκαμπάζει ελάχιστα πράγματα από Ιατρική, γνωρίζει ότι πρόκειται για τεράστιο φιάσκο. Τα ιατρικά τεστ και μάλιστα για ενδεχομένως θανατηφόρες παθήσεις, απαιτούν

ειδικευμένο προσωπικό και πρέπει να γίνονται σε κατάλληλους υγειονομικούς χώρους, με αυστηρά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας.
 
Πρακτικά, είναι αδύνατο. «Εδώ φτύνουμε αίμα για να μάθουμε σε διαβητικό να τρυπάει με μια καρφίτσα το δάχτυλό του », λέει ένας ιατρός. «Ποιος και που θα βάζει αυτό το ματσούκι στη μύτη του; Που θα πετάει το χρησιμοποιημένο τεστ; Τι θα κάνει αν βγει θετικό; ».

Όταν τα 4 τεστ τον μήνα ανά πολίτη ανακοινώθηκαν την Παρασκευή από την κυβέρνηση και τους κολαούζους επιστήμονες, δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι διορθωνόταν το τραγικό λάθος των ελάχιστων τεστ τον τελευταίο  χρόνο. Σταδιακά μάθαμε ότι δεν είχε υπάρξει καμία συνεννόηση ούτε με τα φαρμακεία και ότι θα τα κάναμε στο σπίτι. Ήταν ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο.
 
Η γνωμάτευση της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας είναι συντριπτική: «δεν είναι απλώς λάθος, είναι επικίνδυνο ». Επικοινώνησα με την Χρυσούλα Νικολάου, πρόεδρο της εταιρείας και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, επειδή η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι κάτι ανάλογο γίνεται στη Γερμανία.
 
Με τον συνάδελφό της  Στέλιο Χατζηπαναγιώτου , καθηγητή Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και γενικό γραμματέα της ευρωπαϊκής UEMS (EUROPEAN UNION OF MEDICAL SPECIALITIES) είχαν επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο της Ένωσης στη Γερμανία. «Ο καθηγητής Ματιάς Ορθ είπε ότι πρόκειται για αστείο», λέει η κυρία Νικολάου. «Χρειάστηκε να αλλάξουν νόμοι (για να μπορεί να πωλείται στα σουπερ μάρκετ-ΣΣ) αλλά ο καθηγητής Ορθ πιστεύει ότι το αυτό-τεστ είναι τελείως άχρηστο και επικίνδυνο».
 
Στην Ελλάδα όμως ήταν χρήσιμο στην κυβέρνηση για να στρέψει τη δημόσια συζήτηση από την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία, μέχρι να κάνει την επόμενη επικοινωνιακή κίνηση, την επίταξη των 200 γιατρών. Όπως με τα τεστ που δεν είχε τίποτα οργανωθεί, έτσι και με τους γενναίους 206 κανείς δεν ξέρει γιατί δεν έπρεπε να είναι 106 ή 306, 506 ή όσους άλλους αριθμούς κατεβάζει η κυβερνητική κολοκυθιά.

Το μόνο αποτέλεσμα είναι ότι θα λείψουν από τη γειτονιά γιατροί που αναπληρώνουν τις σοβαρότατες ελλείψεις της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ η κυβέρνηση θα μπορούσε να προσλάβει όσους περιμένουν στην ουρά για μια θέση στο ΕΣΥ. Να θυμίσω εδώ ότι, πάλι την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση είχε μετακινήσει ιατρικό προσωπικό από δημόσια νοσοκομεία, όπως το Ιπποκράτειο και το Λαϊκό, σε ένα από τα δύο συνεργαζόμενα ιδιωτικά!
 
Δεν θέλει δηλαδή που δεν θέλει να προσλάβει στο Δημόσιο αλλά βοηθάει και τους ιδιώτες να μην προσλάβουν προσωπικό και ξοδευτούν, παρότι είναι τα δημόσια ταμεία που πληρώνουν στις ιδιωτικές κλινικές, τα νοσήλια που διπλασίασε πέρυσι η κυβέρνηση! Άβυσσος η ψυχή του νεοφιλελεύθερου.

Πηγή: Tvxs

 .koutipandoras.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .