Σάββατο, Μαρτίου 13

Ρε δεν γαμιέσαι κι' εσύ και το μπουρδέλο σου παλιομαλάκα...

Nikos Rouspis
Εφυγα αλλά δεν γλύτωσα από την ελληνική μιζέρια
Στο Στρασβούργο, λοιπόν, που μένω μονιμα από το 2006 και ο γιός μου έφθασε ήδη να φοιτά στο Λύκειο και να μιλά τέσσερις γλώσσες, μαζί με τα κωλοελλληνικά, υπάρχει ελληνική πρεσβεία αλλά και ελληνικό προξενείο.
Η μεν ελληνική πρεσβεία που έχει εδώ και δώδεκα χρόνια την ίδια γραμματέα και τον ίδιο οδηγό, που τα παίρνει, ως ρουφιάνος και από την εκάστοτε ΕΥΠ, είναι στελεχωμένη με κάμποσα γνωστά κοπρόσκυλα, που δεν κάνουν απολύτως τίποτα, εκτός από το να παρακολουθούν τι λέει το... Συμβούλιο Ευρώπης και να στέλνουν καμία αναφορά στον εκάστοτε τρομπαρόπουλο υπουργό των Εξωτερικών
Δεν έχουν δε καμία αρμοδιότητα για την ανανέωση ή έκδοση διαβατηρίων, των χιλιάδων ελλήνων που μένουν στο Στρασβούργο και στην ευρύτερη περιοχή της Αλσατίας.


Το δε ελληνικό προξενείο, που στεγάζεται στο σπίτι ένός Γάλλου που ελέω Ντόρας ξεκωλιάρας ορίσθηκε και έλληνας πρόξενος, δεν έχει αρμοδιότητα να ανανεώνει ή να εκδίδει διαβατήρια των ελλήνων που μένουν εδώ, αλλά οι υπάλληλοι του τα παίρνουνε μόνο για να φτιάχνουν υπεύθυνες δηλώσεις.
Σήμερα, λοιπόν αναγκάσθηκα να πληρώσω ταξί και να πάω σ' αυτό το προξενείο για να υπογράψω μια υπεύθυνη δήλωση , στο ότι συναινώ, στο να συνοδεύσει αύριο η γυναίκα μου τον γιό μου στην ....Στουργάρδη και να πράξει τα δέοντα για την ανανέωση του διαβατηρίου του.
Είστε τυχεροί που σας επιτρέπουν να πάτε στη Στουργάρδη, μου είπε το παπάρι που κάνει τον γραμματέα στον Προξενείο και είναι αδελφός της αιωνόβιας γραμματέως της ελληνικής πρεσβείας.
Καλά του λέω, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, δεν μπορούσατε να μου στείλετε ηλεκτρονικά αυτή την δήλωση να την υπογράψω.
Οχι μου λέει το αρχίδι και έτσι αύριο, η γυναίκα μου θα πρέπει να επιβαρυνθεί τα έξοδα για να πάει Στουτγάρδη, να πληρώσει εκεί για φωτογραφίες και παράβολα, για να αποκτήσει το παιδί το νέο του διαβατήριο.
Περιμένω πότε θα μας καλέσει ο Κούλης και ο κάθε Κούλης, εμάς τους έλληνες ομογενείς του εξωτερικού, να γυρίσουμε πίσω στην Ελλάδα , για να βοηθήσουμε στην ανάκαμψη της χώρας.
Για να του πώ ένα μεγαλειώδες, ρε δεν γαμιέσαι κι' εσύ και το μπουρδέλο σου παλιομαλάκα.

 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2021/03/blog-post_824.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .