Τρίτη, Μαρτίου 16

«Χιονοστιβάδα» αποχωρήσεων από την ΕΡΤ: Πηδάνε από το «καράβι» της ακόμα και οι… ευνοημένοι!

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση κάνει άλματα προς τα πίσω στον ενημερωτικό τομέα, προκειμένου οι διοικούντες να κάνουν τα χατίρια του Μαξίμου

Το επιτελικό κράτος δίνει τον τόνο της… αποτυχίας σε όλους τους επιβλεπόμενους από το Μαξίμου φορείς και υπηρεσίες.

Δεν μπορούσε φυσικά από αυτόν τον κανόνα να εξαιρεθεί η ΕΡΤ του Κωνσταντίνου Ζούλα, η οποία στον ενημερωτικό τομέα έχει καταφέρει να κάνει άλματα προς τα πίσω. Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να φτάσει… Τόμους γεμίζουν οι ημέρες Ζούλα, αλλά πλέον τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους εργαζομένους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Έχουν αρχίσει και εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ακόμη και αυτοί που είτε έχουν ευνοηθεί από την παρούσα διοίκηση είτε έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις ευθύνης.

Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποχωρήσεις και αιτίες είναι η υπέρμετρη αλαζονεία και η συνεχόμενη πίεση, ώστε να κάνουν οι διοικούντες τα χατίρια στο Μαξίμου. Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ παραδέχθηκε ότι ήταν πραγματική η γραπτή εντολή να μην παίξουν οι εικόνες Μητσοτάκη από το κορωνογλέντι της Ικαρίας, αλλά και να μην εμφανισθούν φωτογραφίες του Λιγνάδη δίπλα στα κυβερνητικά στελέχη. Στην αρχή είχαν κατηγορηθεί οι υπάλληλοι της ΕΡΤ και στη συνέχεια τα «πήρε πίσω» και είπε την αλήθεια.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, αφορούν αρκετά τμήματα του ειδησεογραφικού τομέα, από την παραγωγή των δελτίων ειδήσεων μέχρι τους τομείς του πολιτικού αλλά και των υπόλοιπων ρεπορτάζ. Πριν από ελάχιστες ημέρες αποχώρησε δημοσιογράφος που κάλυπτε το κυβερνητικό ρεπορτάζ, για να εργαστεί στο γραφείο Τύπου υπουργείου. Είδε κι απόειδε, και τους παράτησε και έφυγε, λέει το ρεπορτάζ από τους διαδρόμους του ραδιομεγάρου.

Τάσεις φυγής

Τάσεις φυγής παρουσιάζει και άλλο ένα μέλος του τμήματος του πολιτικού ρεπορτάζ, που βρίσκεται και σε θέση ευθύνης, αλλά είναι και από τα στελέχη που τοποθέτησε η διοίκηση Ζούλα στην ΕΡΤ. Η πίεση που ασκείται κυρίως στους μόνιμους υπαλλήλους από όσους έχουν βρει απάνεμο λιμάνι στην ΕΡΤ (είναι και πολλοί και χρειάστηκε να εφεύρουν ένα σωρό καινούργιες θέσεις ευθύνης για να τους χωρέσουν) ευθύνεται, κατά κύριο λόγο, και για τις μαζικές μετακινήσεις του προσωπικού από θέσεις πρώτης γραμμής σε άλλες, όπου κανείς δεν μπορεί να τους… δει.

Οι θέσεις του μόνιμου προσωπικού, παραδείγματος χάριν από την τηλεόραση, αδειάζουν, καθώς οι περισσότεροι μετακινούνται στο ραδιόφωνο, στο πρόγραμμα ή όπου αλλού δεν θα ενοχλούν με την παρουσία τους την διοίκηση.

 newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .