Πέμπτη, Μαρτίου 4

Τιμή Ρεκόρ για σπάνιο πίνακα του Τσόρτσιλ εξασφάλισε σε δημοπρασία η Αντζελίνα Τζολί


Ένας σπάνιος πίνακας που είχε φιλοτεχνήσει ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και κατέληξε στην ιδιωτική συλλογή της Αντζελίνα Τζολί, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 9,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τιμή που εξασφάλισε ο πίνακας στη δημοπρασία του οίκου Christie’s είναι τετραπλάσια από τις αρχικές εκτιμήσεις και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ πίνακα του Τσόρτσιλ που ήταν τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Η ταυτότητα του αγοραστή δεν έχει αποκαλυφθεί.

Η ελαιογραφία με τίτλο «The Tower of Katoubia Mosque» -Ο Μιναρές του Τεμένους Kουτουμπία- ο μοναδικός πίνακας που ζωγράφισε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ στην διάρκεια ολόκληρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι ο σημαντικότερος σε ιστορική αλλά και καλλιτεχνική αξία πίνακας του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας. Ο Τσόρτσιλ τον είχε δωρίσει στον Αμερικανό πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούζβλελτ ως ενθύμιο της επίσκεψής τους στο Μαρακές μετά τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα.

Τον Ιανουάριο του 1943, αφού χάραξαν τη στρατηγική τους εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας, οι δύο σύμμαχοι μετά από προτροπή του Τσόρτσιλ έκαναν μια σύντομη ανάπαυλα στο γειτονικό Μαρακές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν δώρο γενεθλίων στο Ρούσβελτ που είχε γεννηθεί στις 30 Ιανουαρίου και τον κρέμασε στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη. Μετά το θάνατο του Αμερικανού πρώην προέδρου , ο πίνακας πέρασε στον γιο του και σε μια σειρά από συλλέκτες μέχρι να καταλήξει στο διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ.

Από το 2011 ανήκε στην μεγάλη συλλογή τέχνης του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί που πήραν διαζύγιο το 2016. Ο ηθοποιός σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει δώρο τον ατμοσφαιρικό πίνακα με τον ήλιο να δύει πάνω από την οροσειρά του Άτλαντα, στην πρώην αγαπημένη του.

Ο Τσόρτσιλ άρχισε να ζωγραφίζει σε ηλικία περίπου 40 ετών, μετά από την αποτυχημένη επιχείρηση της Καλλίπολης. Από τότε, η ζωγραφική έγινε το καταφύγιό του. Σε όλη τη διάρκεια της ζωής του δημιούργησε περίπου 500 πίνακες. «Αν δεν είχα τη ζωγραφική, δεν θα είχα επιβιώσει. Δεν θα μπορούσα να αντέξω την πίεση» είχε δηλώσει κάποτε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .