Κυριακή, Μαρτίου 28

Το πανίσχυρο καθαριστικό γενικής χρήσης που φτιάχνουμε μόνοι μας

 

Κάνει θαύματα στην κουζίνα και είναι ιδιαιτέρως απλό στην παρασκευή του

Υπάρχουν πράγματα στα ντουλάπια μας που αποτελούν πρώτης τάξεως καθαριστικά για οικιακή χρήση. Καθαριστικά που δεν κοστίζουν τίποτα ουσιαστικά.

Πρόκειται για φυσικά προϊόντα που καθαρίζουν αποτελεσματικά και είναι απαλλαγμένα από τα χημικά.

Ένα τέτοιο μας προτείνει το Good Housekeeping Institute, τονίζοντας πως είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό για την κουζίνα. Καθαρίζει τους πάγκους, τις βρύσες και το εσωτερικό του ψυγείου.

«Είναι ένα εξαιρετικό αποσμητικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γυαλίσει νεροχύτες από ανοξείδωτο ατσάλι και ηλεκτρικές συσκευές», λέει χαρακτηριστικά η Carolyn Forte, διευθύντρια του Cleaning Lab στο Good Housekeeping Institute.

Πώς το κάνουμε; Αναμειγνύουμε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Ιδανικά το βάζουμε σε δοχείο με σπρέι με ψεκάζουμε τις επιφάνειες, περνώντας τες απλά με ένα σφουγγάρι.

Με το ίδιο διάλυμα καθαρίζουμε τον κάδο σκουπιδιών, ακόμα και τα σιφόνια, ώστε να τα απαλλάξουμε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Και γυαλίζουμε επιφάνειες από ανοξείδωτο ατσάλι, τρίβοντας απαλά με ένα πανί...

από news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .