Κυριακή, Μαρτίου 14

Σε λίγο η κυβέρνηση θα μας μοιράζει και καθρεφτάκια


Η μαγεία της επικοινωνίας είναι ακριβώς αυτό που ζούμε τώρα. Ο κόσμος να χάνεται και τα περισσότερα ΜΜΕ να ασχολούνται για δυο ολόκληρες ημέρες με την ατυχή δήλωση Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη και το θέμα Κουφοντίνα που αντί να εφαρμοστεί ο νόμος μπαίνει ερώτημα στις δημοσκοπήσεις για το πώς η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα.

Την ίδια ώρα, κρεβάτια δεν υπάρχουν στις εντατικές, διευθυντές κλινικών –που ιδεολογικά βρίσκονται κοντά στην ΝΔ- παραιτούνται, καταγγέλλοντας την κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία, γαλάζια στελέχη εμβολιάζονται από την πίσω πόρτα και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μέσα από απευθείας αναθέσεις λέγοντας την φράση «φάγατε και τα πόμολα».

Και όχι μόνο αυτό. Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας ανέφερε ότι η πρωτεύουσα μπαίνει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, κάτι που σημαίνει ότι η Αττική θα γίνει Θεσσαλονίκη – με ό,τι αυτό σημαίνει- αφού για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση θα μπουν απλώς αναπνευστήρες στα δωμάτια των νοσοκομείων. Το περιβόητο θετικό αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου για τους εμβολιασμούς μοιάζει λίγο «μούφα» αφού από το 1.124.194 εμβολιασμούς που λέει η κυβέρνηση, ανοσία έχουν μόνο οι 371.293 πολίτες οι οποίοι έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.

Παράλληλα, στην οικονομία άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα «παρατράγουδα», καθώς η έκτη επιτρεπτέα προκαταβολή ήταν μισή, ενώ οι έξι στις δέκα επιχειρήσεις κόπηκαν από το πρόγραμμα. Ακόμα το 50% των επιχειρήσεων της εστίασης θα βάλει λουκέτο με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτοξευθεί στα ύψη.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, τον Φεβρουάριο, το 74% των καταναλωτών προέβλεψε ελαφρά ή αισθητή επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας το επόμενο 12μηνο, ενώ οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να παραμένουν στην πρώτη θέση της κατάταξης ως προς τους περισσότερο απαισιόδοξους καταναλωτές στην ΕΕ και με σημαντική διαφορά από εκείνους των χωρών που ακολουθούν.

Οι καταγγελίες για τη δράση του Δημ. Λιγνάδη συνεχίζονται και παρά ταύτα η Λίνα Μενδώνη παραμένει αγκιστρωμένη στην υπουργική της καρέκλα με την στήριξη της κυβέρνησης, ενώ την ίδια ώρα το Μαξίμου ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον Θοδ. Δρίτσα.

Το ερώτημα φυσικά που προκύπτει από την όλη ιστορία και το επικοινωνιακό παιχνίδι που διαχειρίζεται η κυβέρνηση, είναι μόνο ένα. Πόσο ακόμα θα μας αντιμετωπίζουν ως αδαείς και άσχετους πολίτες που τρώνε αμάσητο ό,τι τους σερβίρει η κυβέρνηση.

 topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .