Παρασκευή, Μαρτίου 19

Ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Μακρόν λόγω κορωνοϊού

Ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Μακρόν λόγω κορωνοϊού

Στην ακύρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα που θα πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου προέβη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Γαλλία επιδεινώνεται. Το Παρίσι και άλλες 16 περιοχές στη Γαλλία, τέθηκαν σε αυστηρό lockdown για έναν μήνα.

Την απόφαση της κυβέρνησης δημοσιοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο πανδημικό κύμα και η επιδημιολογική κατάσταση επιβάλλει τη λήψη αυστηρών μέτρων». Έτσι από τα μεσάνυχτα, και επί τέσσερις εβδομάδες, οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας και των άλλων «κόκκινων περιοχών» δεν θα μπορούν να κάνουν παρά ψώνια πρώτης ανάγκης. Οι μετακινήσεις μεταξύ νομών απαγορεύονται, ενώ μετατίθεται η έναρξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά μία ώρα νωρίτερα, στις 7 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .