Τετάρτη, Μαρτίου 31

Ειδικός στον κορονοϊό σοκάρει: «Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί»

Με μαύρες αποχρώσεις περιγράφει την κατάσταση Γερμανός επιστήμονας

Ειδικός στον κορονοϊό σοκάρει: «Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί»

Διόλου ενθαρρυντικά δεν ήταν τα συμπεράσματα ενός Γερμανού διακεκριμένου επιστήμονα αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού. Ο ίδιος παρομοιάζει την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα του ως ένα «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί», λίγες ημέρες πριν από το (καθολικό) Πάσχα στις 4 Απριλίου, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα Χριστούγεννα.

«Ιδίως η παραλλαγή του ιού B.1.1.7, που είναι η επικρατούσα εν τω μεταξύ στη Γερμανία, εξαπλώνεται πιο γρήγορα εντός των οικογενειών. Επιπλέον, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται αυτήν την στιγμή.

Πρόκειται για ένα ηφαίστειο πάνω στο οποίο καθόμαστε το οποίο είναι έτοιμο να εκραγεί», είπε ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του πανεπιστημίου του Ζααρμπρίκεν, Τόρστεν Λερ, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σε αντίθεση με τα τέλη του 2020, πολλά άτομα από την ιδιαίτερα απειλούμενη ηλικιακή ομάδα εμβολιάζονται τώρα, ωστόσο, το ποσοστό των ατόμων άνω των 70 ετών που έχει εμβολιαστεί είναι μόνο το ένα τέταρτο. Μέχρι να υπάρξει πραγματικά θετική επίδραση στον αριθμό των κρουσμάτων απαιτούνται μερικές εβδομάδες. Επομένως, δεν μπορεί να δοθεί λήξη συναγερμού. Έχουμε μερική αποδυνάμωση μέσω του εμβολιασμού, αλλά επιδείνωση λόγω των μεταλλάξεων», πρόσθεσε ο κ. Λερ.

Ο καθηγητής είναι και αρμόδιος για έναν προσομοιωτή Covid-19, που έχει ως στόχο να καταστήσει δυνατή την πρόβλεψη λοιμώξεων από τον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για την διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών, των δυνατοτήτων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, των διαθέσιμων αναπνευστήρων και των ποσοστών θανάτου στα επιμέρους ομοσπονδιακά κρατίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .