Τρίτη, Μαρτίου 9

Βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού

ΠΟΛΙΟΡΚΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΧΗΜΙΚΑ, ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΠΟΛΙΟΡΚΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΧΗΜΙΚΑ, ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Βίαια επεισόδια στη Νέα Σμύρνη – Σοβαρός τραυματισμός αστυνομικού

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατούσε μέχρι πριν λίγα λεπτά στη Νέα Σμύρνη, με έναν αστυνομικό της ομάδας «Δράση» να κείτεται αιμόφυρτος πάνω στο οδόστρωμα και με τους συναδέλφους του να έχουν σχηματίσει ένα τείχος προστασίας γύρω του, λίγα μέτρα από τη λεωφόρο Συγγρού στην είσοδο της Νέας Σμύρνης.

Προηγουμένως, ομάδες διαδηλωτών είχαν πολιορκήσει το αστυνομικό τμήμα της συνοικίας όπου και άρχισαν τα βίαια επεισόδια με συνεχείς συγκρούσεις νεαρών με άνδρες των ΜΑΤ. Στις 18:00 το απόγευμα άρχισε η ογκώδης διαδήλωση όπου χιλιάδες πολίτες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αστυνομική καταστολή και τα βίαια επεισόδια της περασμένης Κυριακής.



Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού και οι φωτογραφίες που τον έδειχναν να κείτεται αιμόφυρτος στο οδόστρωμα έσβησαν όλα τα προηγούμενα δεδομένα και κατέδειξαν το πραγματικό πρόσωπο της βίαιης σύγκρουσης και το πού οδήγησε τελικά η αψυχολόγητη ενέργεια λίγων αστυνομικών την περασμένη Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. 

Ο τραυματισμός του αστυνομικού συνέβη ως εξής: όταν οι μοτοσικλέτες της ομάδας «Δράση» πλησίασαν τους διαδηλωτές που βρίσκονταν κοντά στην πλατεία με το άγαλμα του Χρυσοστόμου Σμύρνης, κάποιοι εκ των νεαρών κατάφεραν να τραβήξουν τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα του και να τον ρίξουν στο έδαφος. Ήταν ο δεύτερος αστυνομικός, που καθόταν πίσω.

Ο συνάδελφός του συνέχισε την πορεία με τη μηχανή και λίγα μέτρα παραπάνω οι αστυνομικοί αντελήφθησαν πως έλειπε κάποιος. Σταμάτησαν και γύρισαν πίσω για να τον βρουν αλλά ήταν αδύνατο να πλησιάσουν . Κάποιοι εκ των διαδηλωτών είχαν ρίξει τον αστυνομικό στο οδόστρωμα και τον ξυλοκοπούσαν. Τελικά, οι δυνάμεις της αστυνομίας κατάφεραν να απωθήσουν τους διαδηλωτές και να στήσουν ένα τείχος προστασίας γύρω από τον τραυματία.  

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε αγώνας δρόμου να φτάσει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε.

Βίντεο και φωτογραφίες λίγο μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού:


Τα επεισόδια ξέσπασαν και πάλι λίγο πριν τις 20:00 στην πλατεία Νέας Σμύρνης μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας, όπου έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών και λίγο αργότερα η κατάσταση εκτονώθηκε. 


Δείτε εικόνα από τα επεισόδια:



 

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες». Την ανακοίνωση συνοδεύουν φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία και τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Παράλληλα, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. δημοσιεύονται και μερικά βίντεο, ένα με τον τραυματία αστυνομικό και δύο που απεικονίζουν τα επεισόδια από ψηλά.

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πορεία ξεκίνησε στην πλατεία Νέας Σμύρνης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, δύο ημέρες έπειτα από τα περιστατικά που σημειώθηκαν στην πλατεία της περιοχής, με τον ξυλοδαρμό πολίτη μέρα μεσημέρι αλλά και τις καταγγελίες για αυθαίρετη συμπεριφορά εκ μέρους της αστυνομίας. 

 

Με το σύνθημα «πονάω» χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρών για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στα περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας. 

Προηγουμένως συγκεντρώθηκε ο κόσμος στην πλατεία Νέας Σμύρνης, έπειτα από σχετικό κάλεσμα ενώ, περιφερειακά της πλατείας  παρατάχθηκαν κλούβες της αστυνομίας, και στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ. λεφερε  και δύο «Αύρες».

Συγκεντρώθηκε  πολύς κόσμος, από διάφορες οργανώσεις και κάτοικοι της περιοχής όλων των ηλικιών, ενώ επικρατούσε θυμός για τα περιστατικά αστυνομικής βίας που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία:

 

 

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. διακόπηκαν στις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, λόγω της συγκέντρωσης.

Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια διεξάγονταν  στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης- Π. Φαλήρου), Βούλα-Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ-Βούλα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Σμύρνης:

 

Error is unknown (UNKNOWN)

 



https://www.zougla.gr/greece/article/poria-sti-nea-smirni-gia-tin-astinomiki-via

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .