Τρίτη, Μαρτίου 23

Αλέξης Τσίπρας: Κάνετε το λιοντάρι στον γιατρό και την πάπια στον κλινικάρχη

Ο Αλέξης Τσίπρας 

periodista.gr

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, καταλογίζοντάς της ότι δεν συναισθάνεται τι συμβαίνει στην χώρα.

«Είστε μια κυβέρνηση που έχει χάσει τη μπάλα. Όχι μόνο της πανδημίας. Έχετε χάσει κάθε ηθική πυξίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «…Ό,τι κι αν συμβαίνει εσείς απαντάτε “πετύχαμε η διαχείρισή μας είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και για ό,τι πάει στραβά “φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ”».

Ακολούθως κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να σκέπτεται πώς θα απαντήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και να απαντήσει στους πολίτες: «69 άνθρωποι χάθηκαν χθες. 681 είναι στις ΜΕΘ. 105 παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Σκεφτείτε τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων. Δεν τους νοιάζει αν απαντάτε στον Τσίπρα, αλλά αν απαντάτε κάτι σε αυτούς». Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι «αφού έναν χρόνο αρνείστε την αξία των τεστ, έρχεστε τώρα και αναγγέλλετε τη παροχή τους στα φαρμακεία. Self testing. Για να καλύψετε την αποτυχία σας, η ατομική ευθύνη πρέπει τώρα να μετατραπεί σε ατομική ενοχή. Η έννοια της συλλογικής υγειονομικής προστασίας, γίνεται ατομική υπόθεση».

Αναφέρθηκε στις επιτάξεις, λέγοντας ότι «επικρατεί μπάχαλο» και πρόσθεσε: «…Έρχεστε στο “ και πέντε” και ενώ τα νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει να τρέχετε να επιστρατεύσετε 200 γιατρούς. 200 γιατρούς δε μπορούσατε να προσλάβετε έναν χρόνο». Είπε δε, ότι «είναι ασύστολο ψέμα ότι δεν υπάρχουν γιατροί για πρόσληψη». Οι μεγάλες κλινικές απολαμβάνουν ασυλίας για να μείνουν καθαρές από Covid, είπε ο κ. Τσίπρας και ζήτησε «επιτέλους να μπουν στη μάχη τα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία… Και δεν γίνεται να κάνετε το λιοντάρι στο γιατρό. Αλλά την πάπια, στον κλινικάρχη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .