Τετάρτη, Μαρτίου 31

Γιώργος Πατούλης: Φέουδο


Ο μεγαλύτερος φορέας εκτελεστικής εξουσίας στη χώρα μετά την κυβέρνηση, από κορωνίδα της Αυτοδιοίκησης σέρνεται, ως ενός ανδρός υπηρεσία.

Πολυτεχνίτης. Πρόεδρος των γιατρών, αφεντικό στον ιατρικό τουρισμό, δήμαρχος, περιφερειάρχης και προπαντός περσόνα.

Τώρα και πρωταγωνιστής στη σειρά «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια». Είναι ο Γιώργος Πατούλης.

Από χρόνια ο γάμος του με τη Μαρίνα Σταυράκη υπάρχει στο δημόσιο χώρο με όρους χολιγουντιανής φαντασμαγορίας. Λούσα, σπίτια, επίδειξη και σκανδαλώδεις εμφανίσεις.

Αναπόφευκτα και τα χωρίσματά τους γίνονται σαπουνόπερα στα μεσημεριανάδικα και τα «ελαφρά» sites. Για λούμπεν καταναλωτές μιντιακών προϊόντων που απευθύνονται στα κατώτερα αισθήματα της κοινωνίας. Αλλά δεν μας πέφτει λόγος. ΙΧ ιστορίες.

Κάποιοι λένε ότι ο περιφερειάρχης Αττικής προτιμάει να φωτίζουν τον ιδιωτικό βίο του τα κουτσομπολίστικα ΜΜΕ, παρά να ασχοληθεί μαζί του η σοβαρή δημοσιογραφία. Γιατί θα φωτίσει τη διαχειριστική πρακτική του στην περιφέρεια, που σκανδαλίζει τους σοβαρούς θεατές της πολιτείας του.

Οι καταγγελίες σωρό. Αδιαφάνεια, ρουσφετολογικές προσλήψεις, εξπρές διαγωνισμοί για τα μάτια,, καθυστέρηση έργων, απευθείας αναθέσεις, σπατάλη και δημόσιες σχέσεις!

Τα ποσά ζαλίζουν. Έξι εκατ. ευρώ για ίδρυση Αναπτυξιακής Εταιρείας, σχεδόν, δύο εκατ. για εκδηλώσεις σε γιορτές, πάνω από 3 εκατ. για είδη κορονοϊού και πέντε για απολυμάνσεις.

Ακόμη και οικονομική συμμετοχή σε …τηλεοπτικό κανάλι και στον Μεγάλο Περίπατο. Και τελειωμό δεν έχει… Είναι πολλά τα λεφτά, που φεύγουν με την υπογραφή του μόνο.

Το σουξέ του είναι η πρόσληψη 450 συμβασιούχων με τη μέθοδο: σήμερα το ανακοινώνουμε, αύριο τους παίρνουμε. Σ αυτό έβαλε πλάτη και η Δούρου. Δεν είναι το μόνο, αφού μετά την αλλαγή σκυτάλης μόνο σκληρή αντίπαλός του δεν δείχνει.

Κάποιοι το βλέπουν σαν ανταπόδοση: ο διάδοχός της δίνει τριακόσια χιλιάρικα για δικηγορική εταιρία που θα αντιμετωπίσει, όσους διεκδικούν αποζημιώσεις για τη Μάνδρα και το Μάτι.

Ο Γιώργος Πατούλης είχε άλλα σχέδια μετά τη θορυβώδη θητεία του στο Μαρούσι: να βασιλέψει στην Αθήνα. Αλλά η παρεμβολή Μπακογιάννη το κατέστησε ανέφικτο.

Έβαλε πλώρη για την περιφέρεια Αττικής με 66 δήμους και πέντε εκατομμύρια πολίτες. Εκβιάζοντας, όπως έλεγαν τότε, τη ΝΔ να πάρει χρίσμα για να μην κατεβεί στην πρωτεύουσα.. Από τότε ο Μητσοτάκης τον έχει στα μαύρα κατάστιχα…

Στη συγκεκριμένη περιφέρεια δεν είχε τύχη – όπως δεν είχε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και άλλοι πριν από αυτόν- αλλά τον διευκόλυνε ο ΣΥΡΊΖΑ, με γραμματέα τότε τον Σκουρλέτη.

Αν δεν κατέβαζε ξανά τη Ρένα Δούρου - μετά τη «στραβή που έτυχε στη βάρδια της» -η Περιφέρεια θα έμενε στη Δημοκρατική Παράταξη, κατά τους ειδήμονες.

Το πιθανότερο με τον Γιάννη Σγουρό, που σήμερα είναι η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Βγάζει κάθε τόσο στη σέντρα τη διοίκηση Πατούλη, αναδεικνύοντας, με στοιχεία, διαχειριστικό όργιο χωρίς όριο.

Αλλά και χωρίς να ιδρώνει κανένα αυτί. Πριν καν συμπληρωθούν δυο χρόνια από την εγκατάσταση Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής λειτουργεί σαν φέουδο.

Ο μεγαλύτερος φορέας εκτελεστικής εξουσίας στη χώρα μετά την κυβέρνηση, από κορωνίδα της Αυτοδιοίκησης σέρνεται, ως ενός ανδρός υπηρεσία.

 https://www.ieidiseis.gr/prosopografies/item/86324-giorgos-patoylis-feoudo

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .