Αμερικανοραγιάδες!Ο Μητσοτάκης «τίμησε» τα 200 χρόνια από το 1821 σε... αμερικανικό έδαφος εντός της χώρας, στο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ» στη Σούδα.

Από… αμερικανικό έδαφος εντός της χώρας επέλεξε να μιλήσει για τα 200 χρόνια από το 1821 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκοντας την ευκαιρία να συνεχίσει την δουλική αστική πολιτική παράδοση της παράταξης του απέναντι στους «προστάτες».

Όχι, δεν ντράπηκε ο πρωθυπουργός να δηλώσει από τη βάση της Σούδας και το αεροπλανοφόρο του Ναυτικού των ΗΠΑ USS Dwight D. Eisenhowe ότι  «αυτή την εβδομάδα καθώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης σκεφτόμαστε τους δεσμούς που μας ενώνουν με τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Χρησιμοποίησε στη δήλωση του μέχρι και τον «Αδαμάντιο Κοραή (που) αλληλογραφούσε πολύ συχνά με τον Thomas Jefferson» αλλά και την «22η στροφή του Ύμνου στην Ελευθερία (όπου) υπάρχει αναφορά του Διονύσιου Σολωμού στη “Γη του Βάσιγκτον”»!

Περήφανος για τις αναφορές του συναντήθηκε με τον διοικητή των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική, ξεναγήθηκε στο αεροπλανοφόρο, αντάλλαξε αβρότητες με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ και φωτογραφήθηκε όπου μπορούσε με την αμερικανική σημαία, μάλλον για να… τιμήσει τα 200 χρόνια από το 1821. 


Πρόκειται για τον ίδιο πρωθυπουργό, για τον ίδιο πολιτικό εκπρόσωπο της άρχουσας τάξης της χώρας που παραχώρησε στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, μέσω της υπερψήφισης στη Βουλή της επικαιροποιημένης αμυντικής συνεργασίας (MDCA) μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ πέραν της βάσης της Σούδας:

Το Άκτιο για τα ιπτάμενα αμερικάνικα ραντάρ AWACS. Την αεροπορική βάση Λάρισας (110 ΠΜ) όπου οι Αμερικανοί θα διαθέτουν μόνιμο «ορμητήριο» για τα μαχητικά τους. Στο Στεφανοβίκειο Βόλου όπου υπάρχει μόνιμη παρουσία αμερικανικών ελικοπτέρων. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είναι η τρίτη περιοχή στην οποία οι Αμερικανοί έριξαν «άγκυρα» για μόνιμη εγκατάσταση. Από εκεί θα μπορούν να ελέγχουν τα Βαλκάνια, τα Δαρδανέλλια, το Αιγαίο. 

Στο μεταξύ, το «προσκύνημα» στο αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ… απέδωσε: Οι αμερικανοραγιάδες της κυβέρνησης κατέθεσαν αίτημα στις ΗΠΑ για αγορά φρεγατών

https://zeidoron.blogspot.com/2021/03/blog-post_321.html