Πέμπτη, Μαρτίου 25

Τα ελληνικά βότανα είναι το πιο δημοφιλές σουβενίρ

 ypertasi_votana

Το καλύτερο αναμνηστικό για τους Ολλανδούς τουρίστες

Τα ελληνικά βότανα είναι το πιο δημοφιλές αναμνηστικό που παίρνουν μαζί τους οι Ολλανδοί τουρίστες όταν φεύγουν από τη χώρα μας.

Η διαπίστωση αυτή αναδείχθηκε σε δημοσκόπηση του Griekenland.net σε 1.361 Ολλανδούς, που αγαπούν την Ελλάδα και έχουν κάνει διακοπές στη χώρα μας περισσότερες από 10 φορές κατά μέσο όρο.

Οι Ολλανδοί ρωτήθηκαν για το ποιο σουβενίρ παίρνουν μαζί τους από την Ελλάδα και πρώτα ήρθαν τα βότανα, με το 26% των ερωτηθέντων να απαντά ότι παίρνουν, συνήθως, φρέσκα ελληνικά βότανα, όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό και μέντα. Υπάρχουν επίσης μπαχαρικά που προέρχονται από φυτά, όπως κανέλα, πιπέρι, γαρίφαλο και μαστίχα. Τα βότανα τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν ελληνικά πιάτα στο σπίτι τους.

Το ελαιόλαδο είναι επίσης δημοφιλές, με το 15% των ερωτηθέντων να το προτιμά κατά την αναχώρηση, Άλλωστε, όπως είπαν, για να φτιάξουν ελληνικά πιάτα στο σπίτι τους το ελληνικό ελαιόλαδο είναι απαραίτητο. Οι Ολλανδοί μάλιστα αγοράζον λάδι που φέρει την ετικέτα "έξτρα παρθένο". Μια ελκυστική συσκευασία, όπως ένα όμορφο μπουκάλι, παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αγορά.

Οι Ολλανδοί παίρνουν ακόμη κάποιο ελληνικό ποτό ως αναμνηστικό όπως το Ouzo, που είναι πρώτη επιλογή για το 14% των ερωτηθέντων και ακολουθούν το κονιάκ Metaxa (6%) και το ελληνικό κρασί ή μπύρα (5%). Τοπικά λικέρ όπως το Κουμ Κουάτ, το Τεντούρα και το Μαστίχα αναφέρονται επίσης μεταξύ των ελληνικών προϊόντων που παίρνουν μαζί τους για να μπορούν να διαμορφώνουν ελληνική ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Τα μαγνητάκια στα ψυγεία είναι επίσης δημοφιλή για σουβενίρ από τους Ολλανδούς, με το 13% να αναφέρει ότι παίρνουν τέτοια σουβενίρ που τα βάζουν όχι μόνο στα ψυγεία αλλά και σε άλλα μέρη, όπως τον απορροφητήρα.

50.000 οπαδοί της Ελλάδας στο Facebook

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η σελίδα Facebook του Griekenland.net έφτασε στο ορόσημο των 50.000 πιστών Ολλανδών οπαδών της Ελλάδας. Κάθε μέρα μπαίνουν και συζητούν για την Ελλάδα, τις διακοπές τους στη χώρα μας και τους προορισμούς διακοπών, ανεβάζοντας και σχετικές φωτογραφίες, μεταξύ ειδησεογραφικών άρθρων και διασκεδαστικών ερωτήσεων.

Πηγή TornosNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .