Κυριακή, Μαρτίου 14

Και ο Χαράτσης -Βενιζέλος στο παιγνίδι των εμβολιασμών όχι που θα έλειπε!--Κόκκινος συναγερμός για τη κυβέρνηση έρευνα με υπογραφή Βενιζέλου

Επιστροφη Μπενι; --ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΟΣ !

Ο κόσμος χάνει την υπομονή του με τα μέτρα. Ανησυχεί για το μέλλον του

Κόκκινος συναγερμός για τη κυβέρνηση τα ευρήματα της πανελλαδικς δημοσκόπησης της Metron Analysis «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» για τον «Κύκλο Ιδεών» 

Η κυβέρνηση έχει θετικό αλλά μειούμενο ισοζύγιο αξιολόγησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συνεχίζουν να υστερούν .

Οι πολίτες προβλέπουν μόνιμες αλλαγές στην κοινωνική ζωή και ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση.

H έρευνα που έχει προκαλέσει αίσθηση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως επιστροφή του Βαγγέλη Βενιζέλου στη πρώτη γραμμή.

Την ίδια στιγμή με ανάρτησή της στο Fb το προφίλ Rebbeca Panopoulos υποστηρίζει ότι ο άνδρας που βλέπετε στη photo ονομάζεται Νίκος Μπαρούδας και πέθανε ξαφνικά λίγο αφότου έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Στις σχετικές θεωρίες συνωμοσίας θα απαντήσει με άρθρο του ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

-Στις αρχές της χρονιάς και μετά τους πρώτους εμβολιασμούς στη Νορβηγία, οι νορβηγικές ρυθμιστικές αρχές εξέδωσαν αναφορές εστιάζοντας στον αριθμό των εμβολιασμών, κάποια ανώνυμα δημογραφικά στοιχεία των εμβολιασθέντων και κάποια δεδομένα ασφαλείας για τα εμβόλια.

Έτσι είχε τότε δημιουργηθεί μια ανησυχία για τους θανάτους μετά τους εμβολιασμούς.

Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ή με εύθραυστη υγεία μας αφήνουν, αλλά όπως και στη Νορβηγία για την οποία είχε γίνει αρχικά πολύς θόρυβος, οι θάνατοι δεν συνδέονται με το εμβόλιο.

Αυτό έλεγε και η ανάρτηση της νορβηγικής ρυθμιστικής αρχής με μεγάλη σαφήνεια. Αλλά σε ορισμένες ελληνικές ειδησεογραφικές και ιατρικές ιστοσελίδες, αυτή η διευκρίνιση της ρυθμιστικής αρχής δεν καταγράφηκε.

Μεγάλη πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η Metron Analysis με θέμα «Πανδημία και κοινωνική συνοχή» παρουσιάστηκε διαδικτυακά από τον «Κύκλο Ιδεών», με συντονιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Την έρευνα παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς και τα ευρήματα σχολίασαν οι:

Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ – Διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου « Ευαγγελισμός»
Γιάννης Βούλγαρης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Θεόδωρος Πελαγίδης, Υποδιοικητής ΤτΕ, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης Πανεπιστημίου Πειραιά
Γρηγόρης Φαρμάκης, Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία στατιστικής Agilis

«Πανδημία και κοινωνική συνοχή»

Μεταξύ άλλων, από τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει θετικό αλλά μειούμενο ισοζύγιο αξιολόγησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να συνεχίζουν να υστερούν σε επιδόσεις.

Γενικότερα, σχεδόν 1 στους 2 δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση για τη διαχείριση κρίσεων, όμως τα περιοριστικά μέτρα χάνουν σταδιακά σε αποδοχή και το δίκαιο ή μη της κυβερνητικής πολιτικής αρχίζει να αμφισβητείται. Η ανάγκη μεγάλων αλλαγών στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος είναι σχεδόν κοινή αντίληψη.

Η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με την έρευνα, εμφανίζεται απαισιόδοξη και βλέπει το τέλος της πανδημίας μετά το τέλος του έτους, παρά την «νίκη» των εμβολίων. Η μεγάλη πλειοψηφία, όμως, εμπιστεύεται το ΕΣΥ και το προσωπικό στο χώρο της Υγείας.

Μετά το τέλος της πανδημίας, οι περισσότεροι πολίτες προβλέπουν ότι θα υπάρξουν μόνιμες αλλαγές στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, τις κοινωνικές συναναστροφές, στον πολιτισμό, τις ελευθερίες και την επικοινωνία μας. Ένας στους δύο πιστεύει ότι η έμφαση τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δοθεί στην οικονομία.

Μεταξύ των συμπληρωματικών στοιχείων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι ότι ένας στους δύο είναι υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ βλέπει πολυφωνία που προκαλεί σύγχυση στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι η προσωπική οικονομική κατάσταση θα είναι σταθερή ή χειρότερη μέχρι το τέλος της πανδημίας. Μεγαλύτεροι φόβοι είναι η αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων, η μείωση των αποδοχών και η ανεργία των νέων.

Βασικά συμπεράσματα

Ο κ. Στράτος Φαναράς, παρουσιάζοντας τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας, ανέφερε:

«Η συλλογική εμπειρία της πανδημίας

Τις προηγούμενες μέρες κλείσαμε ένα χρόνο σε συνθήκες Πανδημίας και η έξοδος από αυτή την κρίση δεν είναι ακόμα ορατή παρά τις προσπάθειες. Την περασμένη Άνοιξη υπήρχε μια (μάλλον υπέρμετρα θερμή) έκρηξη αισιοδοξίας ότι μέχρι το καλοκαίρι, μέσα σε λίγους μήνες, θα έχουμε αφήσει πίσω την covid-19. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, πάνω από ένας στους δύο (56%) πιστεύει ότι θα επανέλθουμε σε μία «φυσιολογική» ζωή μετά το 2021.

Και οι εκτιμήσεις αυτές γίνονται παρά την επικράτηση της αξίας των εμβολιασμών αλλά και την εμπιστοσύνη και υποστήριξη που έχει κερδίσει το ΕΣΥ (68% θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις) και το Νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικά. Ωστόσο μια σειρά παραγόντων όπως ο περιορισμένος αριθμός των εμβολίων, οι μεταλλάξεις του ιού αλλά και γραφειοκρατικές διαδικασίες σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο, δημιουργούν αναχώματα, δυσκολίες και διαψεύσεις.

Παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η Ε.Ε. για το συντονισμό των κρατών και τη διανομή υγειονομικών υλικών και εμβολίων στα κράτη μέλη της για την αντιμετώπιση της Πανδημίας, δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει την κοινωνική πλειοψηφία. Στη χώρα μας ένα πλειοψηφικό ποσοστό (54%) θεωρεί πως «στην υπόθεση της Πανδημίας δεν βοηθά ουσιαστικά τις χώρες και τους πολίτες». Η ιδεολογικοπολιτική και η ηλικιακή παράμετρος διαφοροποιούν σημαντικά τις αντιλήψεις. Σε όσους αυτοτοποθετούνται στην Αριστερά και ειδικά στους Νέους η κριτική είναι πιο έντονη ενώ στους Κεντροδεξιούς και μεγαλύτερης ηλικίας οι κρίσεις είναι περισσότερο θετικές παρά αρνητικές. Οι αξιολογήσεις για την Κυβέρνηση είναι κάπως καλύτερες. Ένας στους δύο (50%) αξιολογούν θετικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την Πανδημία αλλά στον αντίποδα υπάρχει και ένα 45% που τον αξιολογεί αρνητικά. Και πάλι οι ιδεολογικοπολιτικές τοποθετήσεις και η ηλικία είναι οι βασικές παράμετροι που διαφοροποιούν τις απόψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης υστερούν πολύ έναντι της Κυβέρνησης. Στη σχετική ερώτηση δύο στους τρεις (66%) δηλώνουν ότι «η κριτική τους δεν βοηθά να βελτιωθούν τα πράγματα».

Προσπαθώντας να συνοψίσουμε το κλίμα που επικρατεί και τις αξιολογήσεις που γίνονται μέχρι τώρα διαπιστώνουμε ότι η πλέον αποδεκτή πρόταση για την περιγραφή της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης με 71% είναι η εξής «η Κυβέρνηση τα πήγε καλά στην πρώτη φάση αλλά μετά δείχνει αμηχανία και πέφτει σε αντιφάσεις ως προς την εξαγγελία και την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων». Εξάλλου σε ευθεία ερώτηση για το εάν «τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται κατά καιρούς βοηθάνε ή όχι», το 55% δηλώνει ότι βοηθάνε ενώ το 44% πως δεν βοηθάνε, ενώ την περασμένη Άνοιξη σχεδόν οι πάντες συμφωνούσαν και τηρούσαν τα μέτρα πρόληψης σε ποσοστά άνω του 70%.

Η ζωή μετά την πανδημία

Η παράταση της Πανδημίας και τα όσα έχουν μεσολαβήσει αυτό τον χρόνο έχουν καταστήσει ανεδαφική την ελπίδα της επιστροφής στην προηγούμενη ζωή μας. Κι αυτό γιατί οι επιπτώσεις της στους περισσότερους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας θεωρείται ότι θα είναι μονιμότερες και όχι προσωρινές.

Ειδικότερα

στην Οικονομία το 68%
στην Εργασία το 65%
στα κοινωνικά δικαιώματα το 57%
στην Επικοινωνία το 54%
στις Ελευθερίες το 52%

πιστεύουν ότι το οι αλλαγές που έχουν επέλθει θα είναι μονιμότερες. Γι’ αυτό εξάλλου και η πλειοψηφία (56%) επιθυμεί να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα από την Πανδημία ώστε να κάνουμε σωστές και σημαντικές αλλαγές στη χώρα. Η πρόταση αυτή «σπάει» και τις δύο κυρίαρχες διαιρέσεις που διαφοροποιούν τις αντιλήψεις που παρουσιάσαμε μέχρι τώρα, τόσο και ιδεολογικοπολιτική όσο και την ηλικιακή. Ωστόσο δεν υπάρχει μία νεωτερική ατζέντα για το μέλλον. Το αίτημα της Οικονομικής Ανάπτυξης θεωρείται πρώτης προτεραιότητας από το 49% (64% στην Κεντροδεξιά), ακολουθεί το αίτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης από το 31% (50% στην Αριστερά) και στην τρίτη θέση το αίτημα της προστασίας του Περιβάλλοντος με 19%.

Δημοκρατία και πανδημία

Το αίτημα μεγάλων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα παραμένει και είναι ιδιαίτερα ισχυρό αφού το υιοθετεί το 86% ενώ μόνο το 12% θεωρεί ότι λειτουργεί ικανοποιητικά όπως είναι. Αλλαγών που δεν θα τείνουν να ανατρέψουν το Δημοκρατικό πολίτευμα αλλά να το ενισχύσουν αφού το 83% θεωρεί ότι είναι το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης που υπάρχει. Ωστόσο και εδώ είναι αμφίβολο αν υπάρχει κάποια ατζέντα ή έστω μια κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κυρίαρχο κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό φαινόμενο της Παγκοσμιοποίησης που όλο και περισσότερο ενισχύεται στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, θεωρείται αρνητική εξέλιξη από το δύο στους τρεις (64%) ενώ θετική από το 29%. Και εδώ έχουμε άλλη μια αντίληψη στην οποία φαίνεται να «σπάει» το pattern που παρακολουθούμε σε όλη τη διάρκεια της έρευνας καθώς τώρα δεν είναι οι Νέοι που κυρίως αντιτάσσονται στην Παγκοσμιοποίηση αλλά οι μεσαίες και μεγάλες ηλικίες.

Εν κατακλείδι

Η παράταση της Πανδημίας ανατρέπει την αρχική αίσθηση μιας προσωρινής και διαχειρίσιμης κρίσης και θέτει ένα ευρύτερο θέμα διάγνωσης και προσαρμογής στις νέες συνθήκες. Ωστόσο η αυτή η νέα συνείδηση λειτουργεί περισσότερο ως αίσθηση και λιγότερο συνοδεύεται από μία νέα ατζέντα και κυρίως νέες προσεγγίσεις για τις αλλαγές που βιώνουν οι άνθρωποι. Το πολιτικό προσωπικό και γενικότερα οι διανοούμενοι θα πρέπει να αναλάβουν δράση και να επικαιροποιήσουν τις πολιτικές και τις προτεραιότητες πάνω στο δημοκρατικό κεκτημένο το οποίο δεν αποκλείεται να απειλείται μελλοντικά από την αδράνεια και την αναποτελεσματικότητα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι σήμερα (δες πχ. democracy index) μια μειοψηφία απολαμβάνει τη δημοκρατική διακυβέρνηση και τις ελευθερίες σε ένα κόσμο που κυριαρχείται από τον αυταρχισμό».

Η Metron Analysis διεξήγαγε μια έρευνα για λογαριασμό του Κύκλου Ιδεών στην οποία αποτυπώνονται οι απόψεις των Ελλήνων για το θέμα της Πανδημίας. Η τηλεφωνική έρευνα με πανελλαδικό δείγμα 1205 ατόμων, διεξήχθη από την 22 έως τις 27 Φεβρουαρίου του 2021.

Mόσιαλος>Η απάντηση στις θεωρίες συνωμοσίας για τους θανάτους λόγω εμβολιασμών

Στις αρχές της χρονιάς και μετά τους πρώτους εμβολιασμούς στη Νορβηγία, οι νορβηγικές ρυθμιστικές αρχές εξέδωσαν αναφορές εστιάζοντας στον αριθμό των εμβολιασμών, κάποια ανώνυμα δημογραφικά στοιχεία των εμβολιασθέντων και κάποια δεδομένα ασφαλείας για τα εμβόλια.
Έτσι είχε τότε δημιουργηθεί μια ανησυχία για τους θανάτους μετά τους εμβολιασμούς.
Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας ή με εύθραυστη υγεία μας αφήνουν, αλλά όπως και στη Νορβηγία για την οποία είχε γίνει αρχικά πολύς θόρυβος, οι θάνατοι δεν συνδέονται με το εμβόλιο. Αυτό έλεγε και η ανάρτηση της νορβηγικής ρυθμιστικής αρχής με μεγάλη σαφήνεια. Αλλά σε ορισμένες ελληνικές ειδησεογραφικές και ιατρικές ιστοσελίδες, αυτή η διευκρίνιση της ρυθμιστικής αρχής δεν καταγράφηκε.
Στην Αγγλία, όπως και στη Νορβηγία που μόλις ανέφερα, αλλά και στις περισσότερες χώρες η καταγραφή όλων των γεγονότων που συμβαίνουν μετά τους εμβολιασμούς είναι υποχρεωτική.
Αυτό δεν συμβαίνει επειδή αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν εξαιτίας των εμβολιασμών. Για την ακρίβεια, όπως έλεγα τόσο καιρό και για τις κλινικές δοκιμές ή για τις εγκρίσεις των εμβολίων, για αυτό έχουμε ρυθμιστικές αρχές. Για να καταγράφουν, να αναλύουν και να εξηγούν σε μορφή εκθέσεων και σε τακτά χρονικά διαστήματα, την πορεία και τα αποτελέσματα -εν προκειμένω- των εμβολιασμών.
Η ρυθμιστική αρχή της Αγγλίας (ΜΗRA) ήταν αντίστοιχα σαφέστατη στις εξηγήσεις που έδωσε (http://www.gov.uk/…/coronavirus-vaccine-summary-of…).
Καταρχάς ας δούμε τους αριθμούς.
Μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν χορηγηθεί 9,4 εκατομμύρια πρώτες δόσεις του εμβολίου Pfizer / BioNTech, 8,4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης / AstraZeneca και περίπου 0,6 εκατομμύρια δεύτερες δόσεις, κυρίως του εμβολίου Pfizer / BioNTech.
Για αυτούς τους εμβολιασμούς λοιπόν – μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου 2021- το MHRA έλαβε και ανέλυσε
• 29.715 αναφορές για το εμβόλιο των Pfizer / BioNTech που περιλαμβάνουν συνολικά 85.014 γεγονότα μετά τους εμβολιασμούς (δηλαδή μία αναφορά μπορεί να περιείχε περισσότερα από ένα συμπτώματα). Η πρώτη έκθεση ελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2020.
• 42.917 αναφορές για το εμβόλιο των Oxford University / AstraZeneca που περιλάμβαναν συνολικά 157.637 γεγονότα μετά τους εμβολιασμούς (αντίστοιχα, μία αναφορά
περιείχε περισσότερα από ένα συμπτώματα). Η πρώτη έκθεση ελήφθη στις 4 Ιανουαρίου 2021.
Επιπλέον, έλαβαν 288 αναφορές όπου ο τύπος του εμβολίου δεν καθορίστηκε.
Η έκθεση του ΜΗRA εξηγεί πως μέρος της συνεχούς ανάλυσης περιλαμβάνει και την (σωματοποιημένη) αξιολόγηση των φυσιολογικών ποσοστών θανάτου, για να προσδιοριστεί εάν υπάρχουν συσχετισμοί για την ασφάλεια του εμβολίου.
Γιατί; Γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας αναφορικά με τη θνητότητα από όλα τα πιθανά αίτια (και περιλαμβάνοντας και την Αγγλία και την Ουαλία), αναμένονται αρκετές χιλιάδες θάνατοι εντός των 7 ημερών μετά τα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων που χορηγήθηκαν μέχρι στιγμής στους ηλικιωμένους.
Τι προκύπτει από την ανάλυση των αναφορών;
Το MHRA έχει λάβει 212 αναφορές για εμβολιασθέντες με το εμβόλιο Pfizer / BioNTech στις οποίες ο ασθενής πέθανε λίγο μετά τον εμβολιασμό, 244 αναφορές θανάτου για το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης / AstraZeneca και 4 όπου ο τύπος του εμβολίου δεν ήταν καθορισμένος. Η πλειονότητα αυτών των αναφορών αφορούσε ηλικιωμένους ή άτομα με υποκείμενα νοσήματα.
Αυτό όμως που είναι το πιο σημαντικό και πρέπει να το τονίσουμε, είναι πως η ανάλυση των αναφορών δείχνει πως δε υπάρχει συσχετισμός των εμβολίων με τους θανάτους.
Αντίστοιχα, με την Αγγλία και τη Νορβηγία, οι ρυθμιστικές αρχές στην Αυστρία -επίσης στο πλαίσιο της διαφάνειας- ανέφεραν πως έγινε αναστολή της διανομής μιας παρτίδας εμβολίων. Αλλά αντίστοιχα και αυτοί δήλωσαν πως δεν βρήκαν συσχέτιση.
Οι ρυθμιστικές αρχές, όπως είπα, οφείλουν να εξετάζουν ό,τι συμβαίνει μετά τους εμβολιασμούς. Έτσι πρέπει να γίνεται. Και ως οφείλουν το ανακοινώνουν.
Αλλά ταυτόχρονα ανακοινώνουν αν τα περιστατικά σχετίζονται με τους εμβολιασμούς. Αυτό έκαναν αρχικά οι Νορβηγοί: ανακοίνωσαν θανάτους και μετά την ανάλυση διευκρίνισαν ότι δεν οφείλονταν στα εμβόλια. Το ίδιο έκαναν και οι Άγγλοι αλλά και οι Αυστριακοί: ανακοίνωσαν ότι δεν έχουν τεκμηρίωση που να συνδέει τους θανάτους με τα εμβόλια.
Αυτή όμως ακριβώς η διευκρίνιση έλειπε από το ρεπορτάζ ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ.
Να κάνω εδώ κι εγώ μια ερώτηση;
Έστω πως δεν γίνονται οι εμβολιασμοί. Τι θα γίνει; Δεν θα υπάρχουν ιατρικά περιστατικά; Θα κλείσουν τα ιατρεία και τα νοσοκομεία γιατί κανείς δεν θα χρειάζεται θεραπεία ή νοσηλεία; Δεν θα υπάρχουν ιατρικής φύσεως αναφορές; Πιστέψτε με, δυστυχώς θα υπάρχουν.
Το θέμα όμως εδώ δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι αν τα γεγονότα που παρουσιάζονται σε μία έκθεση που προκύπτει μετά από την ανάλυση -εν προκειμένω των εμβολίων- συνδέονται με τα εμβόλια. Και η απάντηση είναι σαφής: καμία ρυθμιστική αρχή μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει ότι συνδέονται. Απλά, κάνουν σωστά τη δουλειά που έχουν αναλάβει και διερευνούν τα πάντα.
Και ξαναλέω.
Αυτή η διευκρίνιση έπρεπε να είναι ο τίτλος στα πρωτοσέλιδα. Πως τα εμβόλια δεν συσχετίζονται με τους θανάτους μετά τους εμβολιασμούς.
Δυστυχώς, μερικές φορές στην Ελλάδα η τρομολαγνεία πουλάει. Αυτό το γνωρίζουμε. Εδώ όμως συζητάμε για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι ή και άλλοι που ίσως δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν στα αγγλικά -για παράδειγμα την έκθεση που παρέθεσα στο σύνδεσμο- τρομοκρατούνται από τα νέα που ακούνε ή διαβάζουν στα ελληνικά. Δεν θέλω να το θέσω ως ζήτημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Όμως είναι σημαντικό να παρουσιάζουμε τα γεγονότα μαζί με τις εξηγήσεις που δίνονται από τους αρμόδιους φορείς. Αυτή είναι η σωστή προσέγγιση, για όλα τα ζητήματα, πάντα.

 

 

https://kourdistoportocali.com/news-desk/kokkinos-synagermos-gia-ti-kyvernisi-ereyna-me-ypografi-venizeloy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .