Παρασκευή, Μαρτίου 26

Πρώην διευθυντής CDC: Ο κορονοϊός ξέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν

Γιατί θεωρεί ότι αυτό είναι το πιθανότερο σενάριο

Πρώην διευθυντής CDC: Ο κορονοϊός ξέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν

Την πεποίθηση ότι ο κορονοϊός ξέφυγε από εργαστήριο της Ουχάν στην Κίνα τον Σεπτέμβριο του 2019 εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, πρώην διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μιλώντας στο CNN σε κλιπ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ο Ρόμπερτ Ρέντφιλντ πιστεύει ότι αυτό το σενάριο είναι πιο πιθανό από οποιαδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένου του ότι ο ιός μπορεί να μεταφέρθηκε από ζώα σε ανθρώπους ή να μεταδόθηκε στην αγορά όπου πωλούνταν ζωντανά ζώα.

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι «προήλθε από εργαστήριο, ξέρετε, διέφυγε», δήλωσε ο Ρέντφιλντ, ο οποίος βρισκόταν στο τιμόνι του CDC κατά τη διάρκεια της θητείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. «Άλλοι δεν το πιστεύουν αυτό. Κανένα πρόβλημα. Η επιστήμη θα δώσει τελικά τις απαντήσεις».

Ο Ρέντφιλντ πρόσθεσε ότι δεν υπονοεί ότι η Κίνα σκόπιμα απελευθέρωσε τον ιό, ενώ τόνισε πως θεωρεί ότι ο κορονοϊός «άρχισε να μεταδίδεται κάπου τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο στην Ουχάν».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η προέλευση του ιού παραμένει ασαφής και αποτελεί αντικείμενο διαφωνίας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να δημοσιεύσει μια έκθεση σχετικά με την προέλευσή του αυτό το μήνα.

Υπάρχουν τέσσερις βασικές θεωρίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής ότι έχει προέλθει από εργαστήριο, αλλά η έρευνα δείχνει ότι το πιο πιθανό σνάριο είναι ότι ο ιός μεταφέρθηκε στον άνθρωπο μετά την εξάπλωση από νυχτερίδες και τη μετάδοση σε ενδιάμεσο είδος ξενιστή.

Ο Ρέντφιλντ είπε ότι η ευκολία μετάδοσης του ιού, υποδηλώνει ότι αναπτύχθηκε σε εργαστήριο. Αν προήλθε από ζώα, πιθανότατα θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος για να προσαρμοστεί στην εξάπλωση μεταξύ ανθρώπων, είπε.

«Δεν πιστεύω ότι αυτό κατά κάποιο τρόπο προήλθε από νυχτερίδα σε έναν άνθρωπο και από εκείνη τη στιγμή, εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο μολυσματικούς ιούς που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα στην ανθρωπότητα, αναφορικά με τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο» είπε ο Ρέντφιλντ.

Τον ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι το εργαστήριο δούλευε ειδικά για να κάνει τον ιό πιο αποτελεσματικό, απάντησε πως είναι πολύ πιθανό, τονίζοντας ότι «θέλουμε να κάνουμε έναν ιό όλο και καλύτερο ώστε να κάνουμε πειράματα και να τον καταλάβουμε».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .