Τετάρτη, Μαρτίου 24

Παραπληροφόρηση και αλήθειες για τον Κορωνοϊό (COVID-19)


Παραπληροφόρηση για τα εμβόλια κατά της COVID-19

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Τα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι επικίνδυνα και είχαν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους που τα έλαβαν στο εξωτερικό.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων (TGA) εγκρίνει εμβόλια για χρήση στην Αυστραλία. Όλα τα εμβόλια ελέγχονται διεξοδικά αν είναι ασφαλή πριν εγκριθούν για χρήση στην Αυστραλία. Αυτός ο έλεγχος περιλαμβάνει προσεκτική ανάλυση των δεδομένων από τις κλινικές δοκιμές, συστατικά, χημικά στοιχεία, παρασκευή των εμβολίων και άλλους παράγοντες. Πληροφορίες για τα εμβόλια κατά της COVID-19 μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο της TGA στο https://www.tga.gov.au/covid-19-vaccines

Εκτός από την αξιολόγηση κάθε παρτίδας εμβολίων κατά της COVID-19, η Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων παρακολουθεί την ασφάλεια των εμβολίων μετά την προμήθειά τους στην Αυστραλία. Η αυστραλιανή Κυβέρνηση παρακολουθεί επίσης στενά τα προγράμματα εμβολιασμών στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Νορβηγίας. Όλες αυτές οι πληροφορίες μαζί με άλλες θα βοηθήσουν να διασφαλιστεί ότι οι Αυστραλοί έχουν πρόσβαση σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της COVID-19.

Εάν εμφανίσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια (παρενέργεια) από εμβόλιο, ζητήστε βοήθεια από ένα επαγγελματία υγείας και να το αναφέρετε στη TGA στο (1300 134 237).

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν από αρνητικές ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου αντί από την ίδια τη νόσο COVID-19.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οποιοδήποτε εμβόλιο μπορεί να προκαλέσει ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες. Οι κύριες ανεπιθύμητες ενέργειες από τα εμβόλια είναι πόνος, ερυθρότητα ή πρήξιμο στο σημείο που σαν είχαν κάνει την ένεση, πονοκέφαλος ή ήπιος πυρετός και κόπωση. Τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ορισμένα ήπια παυσίπονα και δεν προκαλούν ανησυχία.

Η Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων – η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Αυστραλίας - δεν θα εγκρίνει ένα εμβόλιο που δεν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Ένα από τα πράγματα που εξετάζει πολύ προσεκτικά είναι οι σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων.

Η Αυστραλία έχει μια από τις καλύτερες διαδικασίες εγκρίσεων φαρμάκων στον κόσμο και οποιοδήποτε φάρμακο που θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές αρνητικές ανεπιθύμητες ενέργειες δεν θα εγκριθεί σε αυτήν τη χώρα. Η δουλειά της TGA δεν σταματά με τις εγκρίσεις. Παρακολουθεί επίσης προσεκτικά τα δεδομένα που έρχονται από το εξωτερικό και από την εδώ διαθεσιμότητα. Τίποτα δεν μένει στην τύχη.

Εάν εμφανίσετε κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια από εμβόλιο, ζητήστε βοήθεια από ένα επαγγελματία υγείας και να το αναφέρετε στη TGA στο (1300 134 237).

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη διαθεσιμότητα του εμβολίου ως προκάλυμμα για να συλλέξει/ αλλάξει το DNA σας.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα εμβόλια χορηγούνται με ένεση στο σώμα σας, δεν αφαιρούν τίποτα από το σώμα σας και δεν αλλοιώνουν το DNA σας. Ορισμένα από τα νέα εμβόλια κατά της COVID-19 χρησιμοποιούν ένα θραύσμα «Αγγελιοφόρου» RNA (mRNA) για να καθοδηγήσει το σώμα σας να παράγει ανοσοαπόκριση έναντι της νόσου COVID-19. Το mRNA δεν κάνει τίποτα στο DNA σας.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Ο ιός μεταλλάσσεται τόσο γρήγορα που ένα εμβόλιο δεν θα είναι ποτέ αποτελεσματικό.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται. Είναι φυσιολογικό χαρακτηριστικό της φυσικής εξέλιξής τους και η COVID-19 δεν διαφέρει. Με βάση των αποδεικτικών στοιχείων, τα εμβόλια κατά της COVID-19 θα εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά έναντι νέων παραλλαγών.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι άνθρωποι ενδέχεται να χρειαστούν αναπληρωματική δόση εμβολίου ή επανεμβολιασμό - όπως με τη γρίπη. Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί τώρα για χρήση στην Αυστραλία απέδειξαν ότι είναι πολύ αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρής νόσησης από την COVID-19.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Οι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο COVID-19 και ανάρρωσαν δεν χρειάζεται να εμβολιαστούν.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η προστασία που αποκτά κάποιος από την COVID-19 διαφέρει από άτομο σε άτομο. Επειδή αυτός ο ιός είναι νέος, δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η φυσική ανοσία. Ακόμα κι αν έχετε ήδη προσβληθεί από την COVID-19, όταν μπορείτε θα πρέπει να λάβετε το εμβόλιο κατά της COVID-19.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Το εμβόλιο κατά της COVID-19 περιέχει λογισμικό/μικροτσίπ που χρησιμοποιείται για παρακολούθηση.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κανένα από τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν περιέχει λογισμικό ή μικροτσίπ.

Άλλη παραπληροφόρηση για τη νόσο COVID-19

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Τα παιδιά είναι «σούπερ μεταδότες» της νόσου COVID-19

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ενώ είναι γνωστό ότι τα μικρότερα παιδιά είναι γενικά «σούπερ μεταδότες» μικροβίων και ιών, όπως για τη γρίπη, τα σημερινά στοιχεία για τη COVID-19 δείχνουν ότι η μετάδοση από παιδί σε παιδί στα σχολεία είναι ασυνήθιστη. Επιπλέον, δεν υπάρχουν δεδομένα πουθενά στον κόσμο που να δείχνουν ότι έχει συμβεί σημαντική εξάπλωση αυτού του ιού από τα μικρότερα παιδιά. Παρόλο που αυτό είναι δυνατόν, τα στοιχεία δείχνουν σήμερα ότι τα παιδιά δεν είναι σούπερ μεταδότες του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Η Αυστραλία δεν μπορεί να αποκτήσει αρκετό ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες (αναπνευστήρες, μάσκες, κιτ εξετάσεων)

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Αυστραλία έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην ισοπέδωση της επιδημικής καμπύλης, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε αποφύγει την αύξηση πίεσης στα νοσοκομεία μας

Στην Αυστραλία διαθέτουμε άφθονο ατομικό εξοπλισμό προστασίας, με περισσότερο απ' αυτόν να παράγεται στην Αυστραλία και να διανέμεται στην Αυστραλία συνεχώς. Για παράδειγμα, τα Εθνικά Ιατρικά Αποθέματα παραμένουν σε καλό επίπεδο και έχει γίνει παραγγελία για πάνω από μισό δισεκατομμύριο μάσκες για σταδιακή παράδοση μέχρι το 2021.

Συμβουλευτικές επιτροπές της αυστραλιανής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Δικτύου Μεταδοτικών Νόσων Αυστραλίας και του Δικτύου Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας, συναντιούνται συχνά για να επαναξιολογήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις απαιτήσεις των εξετάσεων για τη COVID-19, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι διεξάγονται απαραίτητες εξετάσεις για τη στήριξη της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 από το σύστημα δημόσιας υγείας.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Τα νοσοκομεία της Αυστραλίας δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση ασθενών με COVID-19

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Αυστραλία έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην ισοπέδωση της επιδημικής καμπύλης, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε αποφύγει την αύξηση πίεσης στα νοσοκομεία μας. Η Αυστραλία διαθέτει ένα παγκόσμιας κλάσης σύστημα υγείας το οποίο είναι σε θέση να καλύψει την πρόσθετη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, εάν απαιτηθεί. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα παροχής πρόσθετων νοσοκομειακών κλινών, ιατρικού εξοπλισμού, προμηθειών και ιατρικού προσωπικού μέσω συνεργασιών μεταξύ της αυστραλιανής Κυβέρνησης, των κυβερνήσεων των πολιτειών και των επικρατειών και του ιδιωτικού τομέα υγείας.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Ένα lockdown δύο εβδομάδων θα σταματήσει την εξάπλωση της νόσου COVID-19

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η επιβολή περιορισμών για δύο ή τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια η άρση τους και επιστροφή στην κανονική ζωή μας δεν θα σταματήσει την εξάπλωση της νόσου COVID-19.

Η πλειονότητα των ατόμων με τη νόσο COVID-19 έχουν μόνο ήπια ή καθόλου συμπτώματα. Ο κίνδυνος από την εφαρμογή ενός lockdown μόνο δύο εβδομάδων είναι ότι τα άτομα που είναι ασυμπτωματικά στη COVID-19 μπορούν να εκθέσουν εν αγνοία τους άλλα άτομα στον ιό όταν θα ανοίξουν όλες οι υπηρεσίες μετά το lockdown.

Ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 είναι να εφαρμόζετε καλή υγιεινή των χεριών και του αναπνευστικού συστήματός σας, να κρατήσετε κατάλληλη φυσική αποστασιοποίηση, να μείνετε στο σπίτι και να κάνετε εξέταση αν αισθάνεστε αδιάθετος/η και να φοράτε μάσκα εάν βρίσκεστε σε περιοχή που υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα και δεν είναι δυνατή η διατήρηση της κατάλληλης φυσικής αποστασιοποίησης.

Οι ειδικοί μας στον τομέα της υγείας θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τον καθημερινό αριθμό νέων κρουσμάτων στην Αυστραλία και που υπάρχει μετάδοση. Στη συνέχεια θα διατυπώσουν συστάσεις βάσει των αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τυχόν νέους κανόνες ή περιορισμούς που πρέπει να θεσπιστούν. Θα πρέπει να μείνουμε όλοι μας ενημερωμένοι σχετικά με τους ισχύοντες περιορισμούς με το να επισκεφθείτε το www.australia.gov.au.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Η εξέταση όλου του πληθυσμού θα σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι εξετάσεις δεν σταματούν την εξάπλωση του ιού.

Ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου COVID-19 είναι οι έγκαιρες, κλιμακωτές και ακριβείς διαγνωστικές εξετάσεις. Οι διαγνωστικές εξετάσεις διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον προσδιορισμό της επιδημιολογίας της νόσου, στην ενημέρωση της διαχείρισης των κρουσμάτων και των επαφών και, τέλος, στη μείωση της μετάδοσης του ιού.

Ωστόσο, ένα αρνητικό αποτέλεσμα από εξέταση για τη COVID-19 δεν σημαίνει ότι δεν διατρέχετε κίνδυνο, ή ότι δεν αποτελείτε κίνδυνο για άλλους. Μπορεί να βρεθείτε αρνητικός/η στη COVID- 19 αφού έχετε εκτεθεί στον SARS-COV-2 (τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID- 19), αλλά πριν παρουσιάσετε συμπτώματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό τα άτομα ν' ασκούν καλή υγιεινή και τήρηση κατάλληλης φυσικής αποστασιοποίησης και να μείνουν στο σπίτι όταν αισθάνονται αδιαθεσία. Αυτές οι δράσεις, μαζί με στοχοθετημένες εξετάσεις, συμβάλλουν στην πρόληψη της μετάδοσης της νόσου COVID-19 και άλλων μολυσματικών ασθενειών, μειώνοντας την επιβάρυνση στο σύστημα υγείας της Αυστραλίας.

Η επιτυχής διαχείριση της δημόσιας υγείας όταν υπάρχει αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων και εξάρσεων κρουσμάτων σε μια περιοχή, απαιτεί προσεκτική στοχοποίηση των εξετάσεων ώστε να επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της διατήρησης του επιδημικού ελέγχου και της προστασίας της ικανότητας λειτουργίας των εργαστηρίων και των εγκαταστάσεων εξετάσεων.

Εκτεταμένες εξετάσεις Αυστραλών που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα (είναι ασυμπτωματικοί) δεν ενθαρρύνονται πολύ. Αυτή η στρατηγική εξετάσεων δεν είναι ούτε επιδημιολογικά ορθή ούτε οικονομικά αποδοτική προσέγγιση για τον εντοπισμό της μετάδοσης της νόσου. Η αυστραλιανή Κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι μπορεί να υπάρχει ρόλος για τις εξετάσεις για ασυμπτωματικά άτομα σε συγκεκριμένες συνθήκες για σκοπούς εξετάσεων και παρακολούθησης ασθενειών. Αυτές οι συνθήκες περιλαμβάνουν περιπτώσεις επιδημικών εξάρσεων, πληθυσμούς με υψηλότερο κίνδυνο μετάδοσης σε περιοχές με χαμηλή συχνότητα κρουσμάτων, για πληθυσμούς με σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης στον ιό και εκείνους που βρίσκονται σε περιβάλλοντα μετάδοσης υψηλού κινδύνου, οι οποίοι είναι επίσης ευάλωτοι να νοσήσουν σοβαρά εάν μολυνθούν.

Η αυστραλιανή Κυβέρνηση εξακολουθεί να συνιστά όπως οι στρατηγικές εξετάσεων, συμπεριλαμβανομένων των προγραμμάτων εξετάσεων στο χώρο εργασίας για ασυμπτωματικά άτομα, να αναπτύσσονται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές δημόσιας υγείας και τους διευθυντές εργαστηρίων. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η εφαρμογή των πλέον κατάλληλων και αποτελεσματικών προσεγγίσεων. Για περισσότερες πληροφορίες για  τη στάση της αυστραλιανής Κυβέρνησης σχετικά με τις εκτεταμένες εξετάσεις ασυμπτωματικών ατόμων, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Τα κιτ εξετάσεων δεν είναι ακριβή

ΑΛΗΘΕΙΑ: Στην Αυστραλία, οι εξετάσεις για τη COVID-19 είναι πολύ ακριβείς. Όλες οι μέθοδοι εξετάσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί στην Αυστραλία έχουν επαληθευτεί πλήρως. Η στενή παρακολούθησή τους συνεχίζεται από την Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων (TGA) και μέσω της υποχρεωτικής συμμετοχής σε προγράμματα διασφάλισης ποιότητας που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για τον SARS-COV-2 (τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID-19).

Στην Αυστραλία, η εργαστηριακή εξέταση της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) αποτελεί τον κύριο τρόπο εξέτασης που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση οξείας λοίμωξης από τον SARS-COV-2 στο σώμα σας και απαιτεί τη συλλογή αναπνευστικού δείγματος για τη διεξαγωγή της εξέτασης. Οι εξετάσεις PCR είναι πολύ ευαίσθητες και ανιχνεύουν τα μικρότερα γενετικά θραύσματα που είναι συγκεκριμένα στον SARS-COV-2 σε δείγμα από το αναπνευστικό σύστημα.

Οποιαδήποτε νέα τεχνολογία εξετάσεων στην Αυστραλία απαιτεί πολύ προσεκτική αξιολόγηση από την TGA προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και να καταστεί δυνατή η νόμιμη παροχή της. Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το ποιες εξετάσεις για τη COVID-19 περιλαμβάνονται στο Αυστραλιανό Μητρώο Θεραπευτικών Προϊόντων, παρακαλείστε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της TGA στο: www.tga.gov.au/covid-19-test-kits-included-artg-legal-supply-australia.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Ο κορωνοϊός είναι μία απάτη

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η νόσος COVID-19 προκαλείται από έναν κορωνοϊό (SARS-COV-2), ο οποίος αποτελεί μέρος μιας μεγάλης οικογένειας ιών που μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα. Αυτές οι λοιμώξεις μπορεί να κυμαίνονται από το κοινό κρυολόγημα έως πιο σοβαρή νόσηση. Η νόσος COVID-19 μεταδίδεται μεταξύ των ανθρώπων μέσω σταγονιδίων και μέσω μολυσμένων επιφανειών.

Στην Αυστραλία, το Εργαστήριο Αναφοράς Λοιμωδών Νόσων Βικτώριας (VIDRL) στο Ινστιτούτο Peter Doherty για Λοιμώξεις και Ανοσία, ήταν το πρώτο εργαστήριο εκτός της Κίνας που απομόνωσε τον ιό SARS-COV-2. Το VIDRL μοιράστηκε τον απομονωμένο ιό με άλλα εργαστήρια της Αυστραλίας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλες χώρες, ώστε να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη, επικύρωση και επαλήθευση διαγνωστικών εξετάσεων για τη νόσο COVID-19.

Η Αυστραλία έχει την τύχη να υποστηρίζεται από ένα δίκτυο εξειδικευμένων δημόσιων και ιδιωτικών εργαστηρίων παθολογίας με τη δυνατότητα και την κατάλληλη πιστοποίηση για τον εντοπισμό και την επιβεβαίωση του SARS-COV-2. Η ικανότητα αυτών των εργαστηρίων να κλιμακώσουν τη δυνατότητα εξετάσεων αποδείχθηκε απαραίτητη για την επιτυχία της Αυστραλίας στην ισοπέδωση της επιδημικής καμπύλης και την αποφυγή των καταστροφικών ποσοστών λοίμωξης που παρατηρούνται σε άλλες χώρες. Πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που είναι θετικά στη νόσο COVID-19 και τον αριθμό των θανάτων από τη νόσο συλλέγονται στην Αυστραλία και σ' όλο τον κόσμο. Τα δεδομένα δημοσιεύονται καθημερινά από το Αυστραλιανό Υπουργείο Υγείας.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: Οι μάσκες δεν είναι αποτελεσματικές και/ή ασφαλείς.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Οι μάσκες, όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλα μέτρα προφύλαξης, όπως καλή υγιεινή, τήρηση κατάλληλης φυσικής αποστασιοποίησης, να μείνετε στο σπίτι και να κάνετε εξέταση όταν είστε αδιάθετος/η, βοηθούν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19.

Όπως οι περισσότεροι ιοί που επηρεάζουν το αναπνευστικό σύστημα, έτσι κι ο SARS-COV-2 (ο ιός που προκαλεί τη νόσο COVID-19) μεταδίδεται κυρίως από σταγονίδια που περιέχουν ιούς, τα οποία παράγονται όταν ένα μολυσμένο άτομο μιλάει, βήχει ή φταρνίζεται. Επίσης, η μετάδοση μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένων επιφανειών. Μάσκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομο με ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της νόσου COVID-19, με ή χωρίς συμπτώματα, για την προστασία άλλων ατόμων για να μειώσει τη μετάδοση μολυσμένων αναπνευστικών σταγονιδίων. Οι μάσκες χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους στους κλάδους της υγείας και φροντίδας για να προστατευθούν όταν δεν μπορούν να διατηρήσουν κατάλληλη φυσική αποστασιοποίηση από ένα άτομο με αναπνευστική λοίμωξη, συμπεριλαμβανομένης της νόσου COVID-19.

Η χρήση μάσκας είναι μόνο ένα μέτρο για την επιβράδυνση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και δεν αποτελεί υποκατάστατο άλλων προφυλάξεων. Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να ασκείτε καλή υγιεινή των χεριών και του αναπνευστικού συστήματός σας, κατάλληλη φυσική αποστασιοποίηση, να μείνετε στο σπίτι και να κάνετε εξέταση αν είστε αδιάθετος/η.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η χρήση μάσκας δεν είναι ασφαλής ή ότι οδηγεί σε προβλήματα, όπως έλλειψη οξυγόνου. Οι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας φορούν μάσκες για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα για πολλά χρόνια χωρίς αυτά τα προβλήματα.

 

Να παρακολουθείτε τακτικά αυτό τον ιστότοπο για να μείνετε ενημερωμένοι σχετικά με τις κύριες εξελίξεις της αντιμετώπισης της νόσου COVID-19 από την αυστραλιανή Κυβέρνηση.

Το SBS διαθέτει επίσης διάφορες πληροφορίες για τη νόσο COVID-19 στα ελληνικά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές κινητών συσκευών και συνδέσεις από προγράμματα περιήγησης για να μεταφράσετε πληροφορίες από δημόσιες αρχές. Αναζητήστε μία σύνδεση που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Για πρόσθετες πληροφορίες στην αγγλική γλώσσα, επισκεφθείτε το www.australia.gov.au.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .