Τετάρτη, Μαρτίου 24

Τζάνειο: Μετατρέπεται σε πρόχειρη «αποθήκη» ασθενών - Ράντζα στα τμήματα Covid



«Οι νέοι γιατροί αισθανόμαστε την ευθύνη να κάνουμε σαφές προς όλους ότι παρά τις ατελείωτες ώρες δουλειάς γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, το Νοσοκομείο αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών Covid, με όρους σύγχρονους και αξιοπρεπείς», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή ειδικευομένων γιατρών Τζανείου.

Το Νοσοκομείο, καταγγέλλει η Επιτροπή των γιατρών «μετατρέπεται ουσιαστικά σε μια πρόχειρη “αποθήκη” ασθενών. Ήδη για την εφημερία 24/03/21 υπάρχει σχέδιο για ανάπτυξη ράντζων στα τμήματα Covid».

Η Επιτροπή αναφέρει ότι εδώ και τώρα πρέπει:

— Να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις ειδικευομένων Παθολογίας. Ήδη «λιμνάζουν» στις λίστες αναμονής 9 ειδικευόμενοι (7 υποδιορισμό και 2 σε αναμονή), ενώ οι κενές θέσεις ξεπερνούν τις 10.

— Να καλυφθούν με ταχείες διαδικασίες οι αναγκαίες μόνιμες θέσεις των επιμελητών Β΄ Παθολογίας, με τους επιλαχόντες των προκηρύξεων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Τουλάχιστον 2 είναι αναγκαίοι σε κάθε Παθολογική Κλινική.

— Να επιταχθεί πραγματικά ο ιδιωτικός τομέας Υγείας για να ενταχθεί σε ενιαίο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, με προτεραιότητα στις κλίνες ΜΕΘ. Για πόσο ακόμα θα ανεχθούμε να πεθαίνουν διασωληνωμένοι ασθενείς αβοήθητοι σε απλές κλίνες;»

Παράλληλα, η Επιτροπή σε άλλη ανακοίνωσή της σχετικά με την νοσηλεία ασθενών non-Covid, σημειώνει ότι, «μαζί με την Covid-19, βλέπουμε να εξελίσσεται μια δεύτερη παράλληλη επιδημία, αυτή των υπόλοιπων σοβαρών προβλημάτων Υγείας. Η αφαίμαξη προσωπικού από τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου, προκειμένου να συμπληρωθούν τα κενά στις κλινικές Covid, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους ασθενείς των υπόλοιπων νόσων».

Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .