Σάββατο, Μαρτίου 13

Ο Douleutaras.gr φτιάχνει "βαλίτσες" για Ευρώπη


Της Δανάης Μαραγκουδάκη

Η ανάγκη για δημιουργία, η θέληση για καινοτομία και μια ομάδα φίλων ήταν τα βασικά συστατικά πίσω από την ίδρυση της διαδικτυακής πλατφόρμας Douleutaras.gr το 2015. Η εταιρεία προέκυψε ως απάντηση σε καθημερινές ανάγκες που αφορούν κυρίως τη διαδικασία εύρεσης επαγγελματιών σε συνδυασμό με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών.

Έξι χρόνια μετά η ομάδα του Douleutara έχει μεγαλώσει αρκετά ωστόσο διατηρεί το οικογενειακό κλίμα που την είχε δέσει εξαρχής. Παράλληλα έρχεται όλο και πιο κοντά στο στόχο της που ήταν να δημιουργήσει μια εταιρεία που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πλέον, στόχος είναι να  διεισδύσει σε νέες διεθνείς αγορές ως "EasyHero", ενώ παράλληλα θα προσθέσει νέες τεχνολογικές δυνατότητες στην υφιστάμενη πλατφόρμα.

Από την πρώτη επίσημη χρηματοδότηση το καλοκαίρι του 2015 από τον Απόστολο Αποστολάκη, που στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε Venture Friends, μέχρι τον πιο πρόσφατο γύρο όπου συγκεντρώθηκαν 2,3 εκατ. ευρώ, το Douleutaras.gr επιβεβαιώνει την πετυχημένη του πορεία και ανάπτυξη.

Επόμενος στόχος η Ευρώπη

Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Douleutaras.gr, Ανδρέας Γραμμάτης, μίλησε στο Capital.gr για τα επόμενα σχέδια της εταιρείας: "Υπάρχουν δύο βασικοί άξονες που θα κατευθυνθεί αυτή η επένδυση. Ο πρώτος αφορά στην τεχνολογία, όπου συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν πέντε χρόνια, δηλαδή να εξελίξουμε έναν παραδοσιακό κλάδο αυτόν του σπιτιού. Στόχος είναι με την ίδια ευκολία που παραγγέλνουμε το φαγητό μας ή ένα προϊόν να μπορούμε να υλοποιούμε και μια εργασία για το σπίτι”.

Όπως τονίζει, "με την νέα επένδυση θα εισάγουμε και νέες τεχνολογικές λειτουργίες που θα εξελίξουν σημαντικά την εμπειρία που προσφέρουμε τόσο στον καταναλωτή όσο και στον επαγγελματία”.

"Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την επέκτασή μας στο εξωτερικό. Το 2020 μάς δόθηκε η ευκαιρία να πάμε στην Κύπρο, όπου υπήρξε μια πολύ θερμή υποδοχή. Με βάση αυτό και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δείκτες ικανοποίησης των χρηστών στην Ελλάδα βελτιώνονται συνεχώς θεωρήσαμε σωστό να επεκταθούμε και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης”, αναφέρει ο Α. Γραμμάτης.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, οι υπό εξέταση χώρες επέκτασης είναι η Αγγλία, η Γερμανία και η Πολωνία. Πρόκειται για αγορές που γνωρίζουν τα ιδρυτικά στελέχη του Douleutaras, καθώς ο ίδιος ο Ανδρέας Γραμμάτης έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αγγλία, ενώ ο συνιδρυτής της εταιρείας Cezary Szandecki είναι Πολωνός κι έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία.

Οι αριθμοί του Douleutaras.gr

Σε μια ταχύτατα μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας αυτό που ακόμα έχει μείνει ίδιο είναι η λειτουργία "από στόμα σε στόμα”. Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο πάτησε ο Douleutaras και δημιούργησε μια πλατφόρμα όπου "κάθε ιδιώτης ή επιχείρηση μπορεί να βρει αξιόπιστα και γρήγορα τον κατάλληλο πιστοποιημένο και αξιολογημένο επαγγελματία για μια γκάμα καθημερινών, επαγγελματικών υπηρεσιών”.

Η εταιρεία συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 στη Μεγάλη Βρετανία με την επωνυμία Douleutaras.com Limited και λίγο καιρό μετά συστάθηκε και το υποκατάστημα της Ελλάδας Douleutaras.gr. Η εταιρεία απασχολεί 52 εργαζόμενους.

Το οικοσύστημα του Douleutaras αριθμεί σήμερα πάνω από 3.700 επιλεγμένους επαγγελματίες από όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι, ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει 75.000 αξιολογήσεις χρηστών. Έχει ως τώρα διαχειριστεί 880.000 αιτήματα χρηστών και έχει ξεπεράσει τις 275.000 εκτελεσμένες εργασίες σε 6 πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Περιλαμβάνει 90 κατηγορίες εργασιών, ενώ οι ενεργοί συνεργαζόμενοι επαγγελματίες είναι περίπου 1.400. Μέσω της πλατφόρμας οι συναλλαγές που έγιναν το 2020 για τους επαγγελματίες έφτασαν τα 20 εκατ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό κατέχει η Venture Friends η οποία συμμετείχε και στους προηγούμενους επενδυτικούς γύρους. Στους επενδυτές προστέθηκε πρόσφατα και ο Όμιλος Olympia, ενώ σε προηγούμενους επενδυτικούς γύρους συμμετείχε και το fund PJ Tech Catalyst της Τράπεζας Πειραιώς (το οποίο δεν είναι πλέον ενεργό), το AddVenture Fund με έδρα στη Μόσχα και ιδιώτες επενδυτές.

"Το όνειρο παίρνει σάρκα και οστά”

"Αυτό που ονειρευόμασταν, το να δημιουργήσουμε μια εταιρεία που θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σιγά σιγά παίρνει σάρκα και οστά. Σίγουρα όταν μας εμπιστεύονται επενδυτές όπως ο Όμιλος Olympia, αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά γι’ αυτό που κάνουμε και για τις πιθανότητες να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγάλο”, αναφέρει ο Α. Γραμμάτης. 

 capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .