Πέμπτη, Μαρτίου 18

Eπικοινωνισμός vs Γεγονότα... σημειώσατε 2 (Part 2)

 Το κορυφαίο είναι ότι ο Κυριάκος δεν διακρινόταν ποτέ για το χιούμορ του -αυτοσαρκάζεται- (χωρίς προφανώς να το καταλαβαίνει), αφού τις ομιλίες του τις γράφουν άλλα βλαστάρια…

Eπικοινωνισμός vs Γεγονότα... σημειώσατε 2  (Part 2)

Του Νίκου Καραχάλιου
antinews.gr

Επειδή τα δελτία ειδήσεων είναι θλιβερά ως προς το περιεχόμενο (θύματα, θάνατοι) και την προπαγάνδα, για να γελάω τον τελευταίο καιρό τί νομίζετε ότι βλέπω;

-Ράδιο Αρβύλα;

-Χάσατε

-Ομιλίες και Διαγγέλματα του Κυριάκου (προεκλογικές στις ΔΕΘ και στη Βουλή).

Η αυτοκατάργηση, αυτοαναίρεση και αυτοδιάψευσή του είναι μοναδική:

Ακόμη και ο παρεξηγημένος για το «λεφτά υπάρχουν» Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να κάνει αυτό το είδος πολιτικής θεραπείας.

Π.χ. «Πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας». (Γι’ αυτό αφήνουμε απέξω τις ιδιωτικές κλινικές από τη διαχείριση της Πανδημίας για να τις σώσουμε).

Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας [η ανεργία ξεπέρασε το 1 εκατ. μέσα από μια έκρηξη επενδύσεων [σχεδόν 0].

Στόχος είναι να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας [αφού πρώτα την εγκλωβίσουμε σε κατ’ οίκον περιορισμό] από τα δεσμά του κρατισμού. Απαντά μόνος του σε διάγγελμά του: «το κράτος που συχνά προκαλούσε εύλογα παράπονα, όταν χρειάστηκε, έγινε ασπίδα προστασίας μας»!

Το κορυφαίο είναι ότι ο Κυριάκος δεν διακρινόταν ποτέ για το χιούμορ του -αυτοσαρκάζεται- (χωρίς προφανώς να το καταλαβαίνει), αφού τις ομιλίες του τις γράφουν άλλα βλαστάρια…

Αναρωτήθηκε πρόσφατα: «Πόσα στερεότυπα δεν κατέρρευσαν αυτούς τους μήνες;»

«Ο Έλληνας που κάποτε έλεγαν [ο ίδιος!], ότι σκέφτεται ατομικά, έγινε συνειδητό μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας». Εδώ πραγματικά με ξεπερνάει. Αφού αυτοκαταγγέλλεται μετά εξυμνεί μια συλλογικότητα (όχι βέβαια Συριζαϊκή –μακριά από εμάς),ενώ ζητάει από όλους «να βάλουμε ως προτεραιότητά μας την έννοια της ατομικής ευθύνης».

Απορώ. Στο Μαξίμου έχει μαζέψει 146 μετακλητούς (so far…). Κάθε λογής δημοσιογράφοι, λογογράφοι, επικοινωνιολόγοι, διαφημιστές, φωτογράφοι, λομπίστες, φαντάζομαι και μακιγιέρ, έχουν μαζευτεί εκεί. Μας κοστίζουν τριπλάσια ως Άριστοι του Επιτελικού Κράτους από τους Καρανίκες του Αλέξη (τουλάχιστον αυτός κέρναγε και κανένα στριφτό απ’ ότι μαθαίνω). Δεκάδες εκατομμύρια ετησίως. Και καλά να αποτυγχάνουν να βοηθήσουν εμάς τους πληβείους. Δεν καταφέρνουν να φιλοτεχνήσουν την εικόνα ούτε του αφεντικού τους;

Τόσα πτυχία; Τόσες γλώσσες (όχι μόνο αυτές για το γλείψιμο, εννοώ ξένες); Τόσα non papers; Όλα εις μάτην;

Τί από τα δύο συμβαίνει; Ή αυτοί είναι παντελώς άχρηστοι ή αυτός εντελώς ατάλαντος (πονηρούληδες δεν σας δίνω ευκαιρία να διαλέξετε και τα δύο). Στον Ιούλιο Καίσαρα του Σαίξπηρ ο Ρωμαίος δικτάτορας απευθυνόμενος στον Βρούτο λέει: «το λάθος αγαπητέ μου (τον αγαπούσε ο νέος τόσο που τον μαχαίρωσε), δεν βρίσκεται στα άστρα. Βρίσκεται ανάμεσά μας». Το λάθος Κυριάκο είναι ότι οι όποιες και όσες εμετικά επαινετικές κρίσεις και αν γίνονται από τα καλολαδωμένα μέσα που ελέγχεις, ούτε παράγουν, ούτε αποτρέπουν γεγονότα. Τα γεγονότα της κοβιντιασμένης καθημερινότητας θα σε βυθίζουν ολοένα και περισσότερο πριν καν σε προλάβουν τα μεγάλα των εθνικών θεμάτων και της χρεοκοπίας.

Νίκος Καραχάλιος

Πρόεδρος FORUM2020.GR

Εδώτο Part 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .